Ahojte ,som v 18 tt. Doktor mi odporucil kupit si nejake vitaminy.Kupila som si Femibion 400.Mate s tym skusenosti?lebo co som pocula tak vraj sa z tychto vitaminov rodia velke a tucne babetka 🙂
@lenka157:
No, moje "velke a tucne babatko", prvorodeny syn, sa narodil den pred terminom s mierami: 45cm a 2850g 😀 Brala som Femibion do 12. tyzdna a potom ten od 13. tyzdna, ten 400.
Pri dcere som brala ine vitaminy pre tehotne a narodila sa 2,5 tyzdna pred terminom s mierami 50cm a 3550g 😀
Takze tak.
Vitaminy si daj v akej forme chces a akej znacky chces, velkost babatka je podmienena najma geneticky a pripadnymi problemami s tehotenskou cukrovkou.
Vsetko dobre!
ja som femibion 800 brala v prvom trimestri,teraz femibion 400,tak som jedla aj pri malej a mala 2880g takze su to povery 🙂
@lenka157 Neviem, či je to povera alebo nie. Ja teraz jem ten Femibion, ktorý je určený do 12. týždňa - ten mi príde dôležitý, keďže do 12. týždňa sa formujú vnútorné orgány bábätka. Pri prvom tehotenstve a aj pri tomto plánujem jesť aj tie ďalšie vitamíny od 13. týždňa - zn. Femibion (z týchto jediných mi nebývalo predtým zle). Ale neplánujem ich jesť každý deň, len tak možno 2-3 krát do týždňa na doplnenie vitamínov. Hlavne teraz v lete mi to nepríde ako veľká nutnosť, keďže je dostatok ovocia, zeleniny - všetko čerstvé, dá sa kúpiť aj na trhu, čiže skoro "bio" 🙂 Vitamíny mi prídu dôležité najmä na jeseň, v zime a na jar, keď môže byť organizmus oslabený a treba mu trošku pomôcť s dopĺňaním vitamínov. 🙂
Ja si myslim, ze mnoho tych tehotenskych vitaminov je zbytocnych, v zmysle, ze tym, ze su pre tehotne zeny, tak su aj nesmierne predrazene (povedzme si, ako vsetko, co je urcene pre tehtone zeny a pre deti) Ale, podla ma je dolezite vediet, ako sa clovek stravuje a zije vseobecne, lebo nie vsetky vitaminy sme vzdy, v kazdom okamihu schopni zabezpecit stravou - napr. taka zvysena potreba kyseliny listovej, ci niekedy zeleza a pod. V lete je to ine ako v zime (kedy je aky pristup k prirodnym zdrojom vitaminov) - ja som osobne nie za tie velke komplexy (ktovie, cim sa clovek vlastne aj "predavkuje"), ale radsej take, kde ich je menej a su viac "na mieru".
Hovori sa, ze z vitaminov sa rodia velke deti, ale mozno sa velke deti rodia prave z toho, co nasa genereacia konzumuje kadejake geneticky upravene potraviny, hormonmi napratane maso atd. ...
ja so m brala prve 3 mesiace femibion 800 , ten som bala denne. Femibion 400 som brala len obcas ked ma to napadlo, vobec nie denne. Bola som tak spokojnejsia 🙂 ale myslim si ze ich netreba brat ak mas pestru stravu
...každý lekár hovorí niečo iné ja už som sama z toho mimo...ja som sa svojho pýtala či je lepšie brať vitamíny femibion a on povedal že od 13 tt to vôbec nemá zmysel že bábo kyselinu listovú už nepotrebuje a nemá zmysel brať ani iné vitamíny - že je to len biznis...takže ja nič neužívam...našťastie je leto tak je veľa zeleniny a ovocia a tam je dosť vitamínov...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenka157 never poveram... 😉 samozrejme, ze ti napise aj dalsich 200 matiek, ktore ti povedia, ze mas jest vitaminy v prirodnej forme. Je to iba na tvojom uvazeni.. 😉