Ahojte, som v 17tt a za 5 mes mam termin porodu. Dojcim synceka a citala som ze okolo 16tt sa tvori kolostrum a deti z toho prehana. Maleho uz druhy den prehana. Chcela som sa spytat na vase skusenosti. Tiez by ma zaujimalo ci sa po porode zacne kolostrum znovu tvorit lebo pre novorodenca je dolezite.
Žiadne preháňanie som nezaznamenala.
@gabulienka623 Syncek ma 13mes a ano ide mu druha stolicka...ze by to bolo tym? Pri prvej stolicke mal iba zvysenu teplotu ale ziadne prehananie tak som to zubku nepripisovala. Tiez ho chcem odstavit za dake 2 mes ale nie je to jednoduche to vie kazda maminka....
@tikinocka tak to môže byť skôr z tých zúbkov, moje dcéry hnackovali pri každom zube
Ja som kojila do 9 mesiaca tehotenatva, tak som odstavila a uplne v pohode akurat tak myslim 4-5 mesiac tehu ma nenormalne boleli az palili bradavky pri pricucnuti. Teraz cakame tretie a druhe tiez kojim 🙂 a palenie bolo zase 🙂 ziadne prehananie z kojenia u nas nebolo 🙂
@cokolada_876 akurat 3 dni do zadu som ho odstavila a ine mliecko odmieta. Doktorka povedala ze to nemam hrotit ze ked papa vela mliecneho v inej forme nemusi pit ine mlieko. Vyriesene😊
@cokolada_876 nastuduj si nieco o tandemovom dojceni, ked tu chces radit.
Ja som dojčila staršiu celé tehotenstvo s mladšiou, potom som ich dojčila obe..je to veľký prínos pre staršie dieťa to je nepochybne, no aj to v brušku sa má dobre, moja malá skoro 4 kilov,keď sa narodila..plus mieko sa tvorí podľa dopytu,takže ho bolo dostatok pre obe,ale zároveň sa tvorí podľa potreby novorodenca,takže je prispôsobené jemu..
@cokolada_876 😱
@hela_tn ja s tymto nemam skusenosti dojcit dve deticky naraz tiez som nad tym rozmyslala. Na internete je o prinosoch vela clankov avsak pocas tehotenstva som sa stretla s viacerymi lekarmi aj pediatrami aj mojej gyn aj z odd rizikovej gravidity kde mi vsetci povedali ze prinos pre babo z oblasti vyzivy ma dojcenie prvych 6 mes potom dojcenie prehlbuje len vztah a puto medzi matkou a babom. Taktiez ze hrozi riziko predcasbeho porodu resp potratu. Ja som v 5mes a babo je uplne zdrave. Odstavit som sa rozhodla aj pre to ze maly si vyzaduje dojcenie v noci aj 5x. S prvym syncekom som mala skusenost ze akonahle som ho odstavila prespal celu noc co sa zopakovalo aj pri druhom. Konecne si oddichnem ved mam na to pravo ked som tehotna.
Pohoda - dojcila som 2,5rocnu cele tehotenstvo a ziadny problem. V troch rokoch uz len na uspavanie chcela. Nie je dovod to ukončovat.
To nebude kojenim, si myslim. Aj ja som celé tehotenstvo dojčila. 😊 Dokonca pocas dojčenia mi tyzden po TP praskla voda a za 4 hodiny bol maly na svete. 😊 Držím palce! ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som dojčila staršiu dcéru až do 7m tehotenstva. Žiadne hnačky že by mala si nepamätám. Okolo 20tt som pociťovala že sa tvorí nové mlieko aj malej začalo viac chutiť a bola v kuse na mne pricucnuta 🙂 potom v 7m som ju už odstavila a po pôrode normálne kolostrum sa tvorilo. A koľko m má synček? Nejdú mu zúbky, že by ho z toho prehanalo?