Skrátený kŕčok v 23. týždni

jaja16419
7. júl 2017

Ahojte maminky mam otazku pred troma.dnami som mala boelsti na menstruaciu plus.kríže isla som na pohotovost a tam mi povedali ze sa zvnútra otvaram s vonku nie krcok mam 3,5...v 23tt nakazali.kludovy rezim a magnesium 2tabletky tri krat denne uplne sa bojim myslite ze dokazem udrziat babo az dokonca ? Cakt ma vylakali a teraz som tri.dni nesvoja a kazdu bolest si.uplne vsimam teraz a zmetkujem jak.mala 😢😢😢

luli222
7. júl 2017

Nebojky, treba papat magnezko a lezat co najviac s vylozenymi nohami dohora ( lezala som poctivo od 20 tt,behala som len na WC, jedlo ani som nesedela) mne sa tiez skracoval krcok a este okrem toho mam natlacenu hlavicku v porodnych cestach od 28 tt. Do toho som mala zapaly moc. cies, rozne vytoky, vselijake boliestky a strasili predcasnakom uz od neviem kedy a teraz sme v 38 tt idem sa rozpadnut a nic neprichadza ;( (krcok mam uz uplne vyvrateny, tiez som bola pootvorena, teraz to uz ani doki nenahmatal lebo hlavicka je tam tak napasovana, ze mal problem strcit tam prst a aj napriek prechadzkam sa nic nedeje :( uz by som ho chcela mat von z bruska, bo mam aj hrozne zavrate a on sa tam dalej spokojne vrti a stikuta 🙂 viem, ze je to hmusne hlavne na psichyku ale treba povedat babu kazdy den nech tam pekne vydrzi, lebo to bude stat za to a ono posluchne 🙂 a uz ked sa prehupnes za 28 tt mozes si gratulovat, dnes zachranuju take malinke miminka a su v pohodicke, len treba byt napriek vsetkemu stale pozitivna a ked pride strach, doslova skrtat v hlave vsetky zle myslienky a poplakat si ked pride naval emocii aby si ich neprenasala na babo, lebo sa potom bude aj ono bat...drzim silno palceky, verim, ze zo zvladnete, lebo u nas to bol tiez zazrak, ze sme vydrzali a na zazraky treba verit 🙂 🙂 🙂

ninapat
7. júl 2017

Treba si davat len pozor a dodrziavat ozaj ten kludovy rezim, inak y sa ti to mohlo vypomstiti. Moze sa to casom aj popravit, no musis robit to co ti hlavne doktor povie a nijak inak. Predsa lenchces, aby to s dietatkom vsetko dobre dopadlo

hotka
7. júl 2017

Ja som prežila štyri rizikové tehotenstvá. S prvým synom som ležala v nemocnici od tretieho mesiaca až do pôrodu, urobili mi serkláž pri prvom aj druhom tehotenstve lebo sa mi skracoval kŕčok maternice . Tiež som musela ležať na ľavom boku a nohy hore. Po treťom pôrode som bola na plastike kŕčku maternice a potom som asi po roku otehotnela. Mala som obavy ale našťastie to veľmi dobre dopadlo a po troch synoch som porodila vytúženú dcéru. Plastika to tiež vydržala, vďaka môjmu gynekológovi, ktorý sa o mňa celé tie roky staral. Dôležitý je pokoj.

wilinkaa
2. mar 2018

@luli222 ahoj precitala som si tvoj prispevok a trosku ma upokojil,som len 22+5tt a uz tyzden v nemocke. Krcok makky a skrateny ze neni to dobre..navyse mi tvrdne brusko...strasne sa bojim.

luli222
2. mar 2018

@wilinkaa Zdravim Ta 🙂 som rada, ze Ta moj prispevok aspon ciastocne ukludnil, hoci uplne chapem, ze tie nervy a stres okolo toho su strasne :( ked som si teraz citala svoj prispevok, az nechapem ako sme to vydrzali, ale vazne to preslo a to bolo asi moje najhorsie obdobie, tolko strachu pokope som veru nezazila ale teraz sme tu obidvaja zivi a zdravi 🙂 mam krasneho 7 mesacneho synka a vsetko to trapenie vazne stalo za to ! 🙂 Neboj sa, bude dobre, obcas aj lekarska veda je na to vsetko prikratka, my sme sa narodili nakoniec dva dni pred terminom 🙂 posledne mesiace som ani nevedela sediet co ma tak strasne syncek tlacil dolu a bolelo to vsetko, ale cuduj sa svete, aj ked som behala otvorena 4 tyzdne pred porodom takmer s nulovym krckom, stale to drzalo, az som uz nariekala ze kedy pojde von :D teraz vazne len nohy do stropu, a odpocivat odpocivat, odpocivat, nech prejdu este tieto kriticke tyzdne a bzde dobre 🙂 poporos aj babatko v brusku, ze nech tam este pekne drzi, ze tak mu je najlepsie 🙂 drzim palceky a ak sa Ti bude dat daj mi vediet ako si dopadla, ja verim, ze vsetko bude v poriadku 🙂

silceb
2. mar 2018

Toto je moj zázrak...narodeny v 24tt 🙂 samozrejme,treba bojovat o to,aby bolo babatko v brusku co najviac...noTak keby to nahodou neslo...lekari dokazu taketo zazraky 🙂 drzim palce

luli222
2. mar 2018

@silceb úžasné 🙂 fakt zázrak 🙂 a krasne babatko 🙂

wilinkaa
3. mar 2018

@luli222 dakujem. Urcite dam vediet ako pokracujeme. Babo aj Boha prosim kazdy den ze ked nam bolo dopriatecspolu byt nech este takto byt mozeme aspon par tyzdnov. Snad to syncek pochopi ze este nemoze bon za sestrickou ktora ho doma caka,ale bude mamku kopkat este pekne zvnutra.
@silceb dakujem aj tebe,krasne dietatko,vela zdravicka prajem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre