Ahojte dievcata, chcem sa spytat na vas nazor ohladne tohto. V 18 tyzdni som bola na 3D ultrazvuku kde mi doktor povedal ze to vyzera na chlapca.. .. trosku som to oplakala kedze som si bola ista ze to je dievcatko ale vsak na tom predsa nezalezi... Teraz v 22 tyzdni som bola u svojho gyn.na morfologickom usg kde mi povedal ze je sice trosku otocene ale on by povedal ze je to dievcatko ze nevidi absolutne nic chlapske..ttakze dievcata je mozne ze v 18tyzdni videl na tom ultrazvuku este ten zvacseny klitoris a nevedel to odhadnut tak presne ako teraz ? Viem ze jexdina zaruka jeporod len nechapem ako moze byt z pipika zrazu vagina. Skor by som to pochopila opacne. Vdaka 😃
@andreal1 V 18. týždni je to tam dole už vyvinuté, neverím, že by sa zmýlil. Ja by som si skôr zistila presnosť určenia pohlavia týchto doktorov. Sú takí, ktorí sa proste mýlia. My tu jedného máme, ktorý sa zvykne mýliť, no ku nemu by som nešla. Šla som tam, kde mi dvakrát správne určili pohlavie v 20. týždni na tom morfologickom sone.
pohlavie sa hlavne urcuje podla pritomnosti semennikov.
@andreal1 ahoj,
v nasom okrese sa v casovom intervale dva mesiace okolo terminu mojho porodu narodilo par deticiek,u ktorych na sone videli ine pohlavie s akym sa narodili. Nedokazali ho urcit ani pri porode. Az po specializovanych testoch.
Verim,ze to nebude Vas pripad. A i keby bol, nie je nic dolezitejsie ako laska. Dieta je nadherny zazrak zivota,nech je to chlapcek,ci dievcatko 😊.
@mineralwater ako to, že nevedeli zistiť ani pri pôrode? neviem či to chápem správne 🤔
@annamari4
nedokazali ho urcit pohladom na vonkajsie pohlavne organy. Deticky museli podstupit specializovane hormonalne testy,aby zistili,ake hormony produkuju nadoblicky a specialne sono,aby zistili, ake maju vnutorne pohlavne organy a podla tychto testov im priradili pohlavie.
nie je to az tak vynimocne,dokonca urcite poznas aj ty par ludi,ktori sa takto narodili,pretoze ked som si pozerala statistiky,stane sa to celkom casto. Dokonca par hollywoodskych hereciek po rokoch priznalo,ze sa takto narodili. Len je tato tema velke tabu.
@annamari4
ale ako presne to vyzera a preco maju lekari problem to urcit,viem len z toho,co som citala v odbornych clankoch na internete, to uz ti priblizit neviem.
no aj mala osveta je nejaka osveta 😊 a ludia by mali vediet prijat aj takuto inakost. I ked pre rodicov je to isto zatazkavacou skuskou.
@mineralwater niečo som o tom počula, ale veľmi málo,tak ma to zaujalo, ďakujem za info.pekny deň 🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@andreal1 Ano, mohol to byť klitoris. To zvykne zmýliť.