Prvorodička - čakanie na sono

15. feb 2022

Baby prvorodičky čo ste na začiatku tehotenstva..ako zvládate mesačné čakanie na sono?Išli ste preventívne,aby ste sa uistili že je vse ok aj k inému dr,alebo ste to nejako prečkali?Myslela som si,že to bude každé dva týždne,mesiac je šialená doba.

julka29
15. feb 2022

Chodím od začiatku raz za mesiac 🙂 v 12tt som bola na morfologickom sone, taktiež aj v 21tt a idem teraz posledný krát v 30tt. 🙂

cyberk
15. feb 2022

tiez som mala strach ale nechodila som preventivne, zamestnaj svoju hlavu niecim inym a ubehne ti to ako voda 🍀

bolarazjedna
15. feb 2022

Poisťovňou hradené, čiže medicínsky odporúčané sú iba 3 sona za celé tehotenstvo, a zo okolo 10., 20. a 30.tyzdna. Takže každý mesiac robia sono gynekológovia iba z dobrej vôle, aby sa mamička potešila, že vidí drobca. Napr v Anglicku dokopy ideš aj do poradne iba 3x za tehotenstvo.

Samozrejme, ak je nejaký problém, tak je to individuálne.

Čiže skus na to mesačne sono myslieť tak, že je to celkom často, lebo bežné je to ešte menej.
Zo začiatku je to ťažké, hlavne keď máš iba pozitívny test a nevieš, či sa vôbec správne vyvíja, no a potom stále do 12.tyzdna je vyššie riziko zamlcaneho potratu. Ja osobne som sa ukludnila po 12.týždni, a už mi ten mesiac neprišiel tak dlhý (je pravda, že akurát medzitým boli aj sviatky, takže tým som sa zamestnala, a neboli to bežné dni). Neskôr zase už cítiš pohyby, takže ta to ukludnuje, bábo priebežne dáva vedieť, že mami tu som, v poriadku som, neboj sa!

adrbat
16. feb 2022

Ja by som aj teraz najradšej chodila každé 2 týždne na sono - momentálne som 31tt. Ale preventívne som nechodila. Treba myslieť na niečo iné. Ja som si pozerala rôzne stránky o vývoji bábätka a vyhľadávala rôzne recepty 🙂 .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre