Problém s užívaním magnézia

lusia28
28. mar 2013

Ahojte,chcem sa Vás opýtať či ste nietkorá nemala problém s užívaním magnézia.Mne kázal dr.kúpiť kvôli bolestia v podbrušku Magne B6 no na druhý deň som mala pocit ako keby ma štípalo v pošve,bola som v poradni ,moč bol o.k.žiaden zápal,mykoza,nič tak som ho vysadila a kúpila si obyčajné magnezko a po ňom mám taký istý problém,mám pocit,že ma bolí a štípe celý krčok.Môže to byť reakcia na magnezium?Doteraz som to nemala

katkas1
28. mar 2013

ja som brala pri oboch tehu skoro az do porodou a nic mi nebolo

lucon
28. mar 2013

neviem sa vyjadrit k tomu, ci to suvisi, co ak su zdrojom problemov ine dovody? tak ci onak, mozes skusit prirodne zdroje, su fajn. ja som miesto lekarne s "receptom" na MgB6 sla kupit mandle, melasu a lubovnianku. bohate zdroje na Magnezium, iste su aj ine, dovody, pre ktore som mala Mg brat sa vytratili a zostal dobry pocit, ze som to zvladla aj bez liekov. drzim prsty, pa 🙂

gubcikova
28. mar 2013

ja som mala problém s magnéziom a to stým že mňa bolelo strašne brucho po nom

simca06022011
28. mar 2013

no magnezia som veru pojedla vela a aj kamosky a problem s nim nebol, skor so zelezom strasny, ale magnezium si aj teraz supnem sem tak ked nieco nezvladam uz :P

mimka11111
28. mar 2013

@lusia28 po magneziu som sa celá vysypala, resp. to bola skôr žihlavka...a nikdy som po magneziu problémy nemala..akonáhle som ho prestala užívať,problémy zmizli

andrejka1978
28. mar 2013

magnezia som uzivala velmi vela. nieco taketo som ale nemala. akurat pri vysokych davkach som mala hnacky. ale kazdy ma iny organizmus. skus vysadit a otestovat, co to bude robit. a mozno je to len prechodne, ze si organizmus po case zvykne a prestane to.

aristka
28. mar 2013

po magneziu ťa môže akurát bolieť brucho a má laxatívny účinok tj.môže prehánať

lusia28
autor
28. mar 2013

ja som ho už vysadila a dnes v pohode nič nebolí,neštípe,tak asi na mojom tele učinkuje takto 🙂

gabuci
28. mar 2013

Pri obidvoch deťoch som brala Magne B6,radila mi to moja gynekologička.Nič mi od toho nebolo,brala som to až dokonca,napriek tomu pôrody som mala rýchle.Dokonca čo mi zostalo v krabičke ešte aj to som všetko vybrala.

ssussie
28. mar 2013

ja ta nechcem strasit, ale magnezium sa berie aby si sa predcasne neotvarala - a vtedy teda boli dolu vsetko ... ja som brala aj magne aj obycajne magnezium a nic take som nemala. ja odporucam poctivo brat a zalahnut do postele a strcit si vankus pod zadok ... s tym sa nesranduje.

lusia28
autor
28. mar 2013

@ssussie ale veď podbruško bolí skoro stále veď sa rozťahuje maternica,či nie?v utorok som bola v poradni,dr.mi robil 4D utz a ak by sa niečo dialo tak by mi snáď povedal,že sa otváram veď to je jeho povinnosť na to upozorniť,teraz si ma dosť nastrašila...on mi ho kázal brať keď som sa sťažovala na tie bolesti v podbrušku a povedal,že si mám kúpiť Magne B6 lebo vraj bolesti nemajú byť žiadne 😒 ale veď predsa sa v tele deje zmena a všetko,prvé tehu som mala uplne ine keby som nešpinila ani neviem že som tehotná a to som čakala dvojčata a teraz ma od začiatku tehu boli stále brucho.

ssussie
28. mar 2013

@lusia28 a v ktorom si tt ? lebo v prvom trimestri je to ok, ale v druhom by si toto uz nemala mat a magne sa berie nie pre bolesti ale pre tvrdnutie brucha - co su vlastne slabe kontrakcie 😉 nemas sa coho bat, ak ti brucho netvrdne je to ok 🙂 nechcem ta strasit, ale je dobre to vediet 🙂 ja som si prlezala 20 tyzdnov, ale stalo to za to ... nemusela som tak poctivo, ale nechcela som riskovat a drobcek sa narodil presne 40 tt + 0 dni 🙂

lusia28
autor
28. mar 2013

@ssussie no praveže som v druhom trimestri 16tt,brucho mi zatiaľ netvrdlo,len ma pobolieva.ja som pri prvom tehu ležala v nemocke od 8tt do 26tt a potom prišiel predčasný pôrod,preto sa veľmi bojím a možno aj sledujem,lebo už to nechcem znova zažiť,už som si bola dať magnezko a po sviatkoch radšej znova zabehnem k dr.on ma nepozerá zo spodu ale vraj utz všetko kontroluje ☹ Ďakujem

ssussie
28. mar 2013

@lusia28 tak nariadujem pokoj! nie som doktor ale ten strach poznam tiez ... drz sa a daj vediet - a sup do postele 🙂 urcite ti to neublizi, ked budes oddychovat 🙂

dejna20
29. mar 2013

Palpacnym vysetrenim sa zistuje pevnost a uzavretost krcka. Vaginalnym sono sa da robit cervikometria (zmerat dlzku krcku) brusnym sonom mozno zistit maximalne ci nemas otvorene porodne cesty zvnutra.
Magnezium sa uziva pri tvrdnuti brucha (to sa prejavuje rozne) co su vlastne stahy maternice- kontrakcie. Tie oslabuju krcok a moze sa zacat skracovat alebo maknut.
Kazdopadne to s dr prekonzultuj a radsej to magnezko ber

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre