Aktuálne som v 6. mesiaci tehotenstva a za celé obdobie som pribrala 2kg, je to úplne normálne? Papám normalné a možno aj trošku viac, no aj bruško mám také malinké, že ženy v 1. trimestri majú väčšie ako ja. Bábätko je zdravé a doktori mi nepovedali nič negatívne. Len ma zaujíma, či je Vás tu viac takích ako som ja?
@leaanna priberies, neboj 😉 este ked budeš posledny mesiac- dva, uvidis. Ja som dokopy pribrala pri tehu nejakých 8 kg, po porode este 4 🤦♀️🤣 v 6.mesiaci mi nechceli veriť ze som tehu, tipovali len ze som trosku pribrala. V 28 tt mi doktor zahlásil ze kde mam to brucho teda 🤣🤣🤣
Bud rada, ze si ta vyvolena, ze nepriberies 30 kg ako ine👍 drzim ti palce 🍀✊
Uplna pohoda.. neviem teda tvoju zacinajucu vahu. Hovorí sa ze pribrata zena pocas tehu priberie uz len dieta, vodu a placentu, a ze chudej sa maju spravit aj "zasoby" ale nie je to pravidlo.ja som pribrala 10kg, cakala som chlapca a veru z nemocnice som odisla uz len s 1kg navyše, ktoré rychlo odislo tiež.... 54 kg pred tehu a po 2m po porode ➡️52kg
Neboj sa nic 🤗 nemusis nabrat 20kg aby to bolo "zdrave tehotenstvo"
@leaanna ja som v prvom trimestri dokonca dosť schudla keďže som zvracala a nemohla skoro nic jesť. V druhom sa to zlepšilo , ale nabrala som len málo, aj bruško bolo malé. Ani nebolo vidno, že som tehotná. No a v treťom trimestri som pribrala už viac kg, aj brucho poriadne narástlo, teraz začiatkom 9. Mesiaca ho už nevládzem ani nosiť 😀 plus opuchli aj nohy, čiže vyzerám ako slon.. minimálne sa tak cítim 😀
Och, čo by som ja za to dala ... ja som pribrala 30 kg a to som celé tehu som bola aktívna, pohyb, žiadne prežieranie ... ako taký malý tuleň som vyzerala ... moja kolegyňa schudla 2 kg, tá celé tehotenstvo pregrcala, chodila na infúzie a bábätko zdravé ... dnes je z nej už pubertiačka 🙂
@leaanna
ja som za 6 mes. pribrala len 1 kg...ale potom. ďalších 15 kg do konca tehu.... 🙄
ešte je dôležité na akej váhe začínaš - silnejšie maminky môžu pribrať kľudne aj menej...
@adeladulova pribratá som veru teda nebola, na telesných testoch mi zistili naozaj veľmi nízke % tuku na tele, čiže aj tam mi to potvrdili. Vždy som mala úzunký pas, len zadok a stehná kvôli cvičeniu väčšie, no ze by som mala celulitídu, tak to vôbec.
@lenuska9999 ja som mala najlepšie to, že za obdobie celých 6. mesiacov som vôbec nezvracala 😍 len ma naťahovalo veľmi často, ale ku zvracaniu sa to nedostalo 😂
Do 27tt som mala +3kg à potom do 38tt som pribrala ďalších 10kg. Pokiaľ je podľa lekára všetko ôk, dieťa sa vyvíja ako ma tak sa zbytočne nestresuj
@leaanna áno, aj ja som to tak mala, dieťa malo takmer 4kg, ešte máš do pôrodu kopu času a nie každá musí mať veľké bruško
Ja čakám prvé, taktiež som v 6 mesiaci (25tt) a doteraz 2,5-3kg som pribrala. A malý je vraj o 3 dni popredu a aj váhou ma viac ako je norma 😃
@leaanna ahoj presne som hľadala túto tému a ďakujem za trochu upokojenie že nie som sama 😅 ja mám teraz 17+2tt a pribrala som zatiaľ 0,2kg 😳 na poradni je vždy všetko dobré aj odbery dobré ale aj tak sa bojím, že to pre bábo nie je dobré 😳 ja som mala teda nadváhu už predtým tak možno je to teda tým ako píšu baby, že aspoň keď už sme tučné tak už tak veľa nepriberieme 😅 dúfam že bude všetko v poriadku 🙏🏼
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leaanna neboj, teraz to príde 🤪. Predpokladám, že čakáš prvé, však?