Priberanie v tehu

leaanna
21. jún 2022

Aktuálne som v 6. mesiaci tehotenstva a za celé obdobie som pribrala 2kg, je to úplne normálne? Papám normalné a možno aj trošku viac, no aj bruško mám také malinké, že ženy v 1. trimestri majú väčšie ako ja. Bábätko je zdravé a doktori mi nepovedali nič negatívne. Len ma zaujíma, či je Vás tu viac takích ako som ja?

mikadooo
21. jún 2022

@leaanna neboj, teraz to príde 🤪. Predpokladám, že čakáš prvé, však?

kiki68
21. jún 2022

@leaanna je to normalne, kazda to ma inak. Su zeny, co malo priberu a maju brusko skor mensie. Zalezi ako je placenta posadena. Je mozne, ze male budes viac citit kopat. To je tiez rozne. Kazde tehu je ine

nikol789
21. jún 2022

@leaanna ja som to mala tak isto, prislo to až v 8-9 mesiaci 🙈

leaanna
autor
21. jún 2022

@mikadooo áno, áno, vytúžené prvé bábätko o ktoré sme sa snažili vyše roka

leaanna
autor
21. jún 2022

@kiki68 cítila som prvé kopnutie v 20tt. Bolo to ako taká “bublinka” 😅

lienka.7
21. jún 2022

@leaanna priberies, neboj 😉 este ked budeš posledny mesiac- dva, uvidis. Ja som dokopy pribrala pri tehu nejakých 8 kg, po porode este 4 🤦‍♀️🤣 v 6.mesiaci mi nechceli veriť ze som tehu, tipovali len ze som trosku pribrala. V 28 tt mi doktor zahlásil ze kde mam to brucho teda 🤣🤣🤣
Bud rada, ze si ta vyvolena, ze nepriberies 30 kg ako ine👍 drzim ti palce 🍀✊

adeladulova
21. jún 2022

Uplna pohoda.. neviem teda tvoju zacinajucu vahu. Hovorí sa ze pribrata zena pocas tehu priberie uz len dieta, vodu a placentu, a ze chudej sa maju spravit aj "zasoby" ale nie je to pravidlo.ja som pribrala 10kg, cakala som chlapca a veru z nemocnice som odisla uz len s 1kg navyše, ktoré rychlo odislo tiež.... 54 kg pred tehu a po 2m po porode ➡️52kg
Neboj sa nic 🤗 nemusis nabrat 20kg aby to bolo "zdrave tehotenstvo"

leaanna
autor
21. jún 2022

@lienka.7 hehe, mám to tak isto 😂 tiež vyzerám len pribrato. Ďakujem veľmi pekne za túto odpoveď 😁 potešila ma!

lenuska9999
21. jún 2022

@leaanna ja som v prvom trimestri dokonca dosť schudla keďže som zvracala a nemohla skoro nic jesť. V druhom sa to zlepšilo , ale nabrala som len málo, aj bruško bolo malé. Ani nebolo vidno, že som tehotná. No a v treťom trimestri som pribrala už viac kg, aj brucho poriadne narástlo, teraz začiatkom 9. Mesiaca ho už nevládzem ani nosiť 😀 plus opuchli aj nohy, čiže vyzerám ako slon.. minimálne sa tak cítim 😀

dzulli1980
21. jún 2022

Och, čo by som ja za to dala ... ja som pribrala 30 kg a to som celé tehu som bola aktívna, pohyb, žiadne prežieranie ... ako taký malý tuleň som vyzerala ... moja kolegyňa schudla 2 kg, tá celé tehotenstvo pregrcala, chodila na infúzie a bábätko zdravé ... dnes je z nej už pubertiačka 🙂
@leaanna

deti95060810
22. jún 2022

ja som za 6 mes. pribrala len 1 kg...ale potom. ďalších 15 kg do konca tehu.... 🙄
ešte je dôležité na akej váhe začínaš - silnejšie maminky môžu pribrať kľudne aj menej...

leaanna
autor
22. jún 2022

@adeladulova pribratá som veru teda nebola, na telesných testoch mi zistili naozaj veľmi nízke % tuku na tele, čiže aj tam mi to potvrdili. Vždy som mala úzunký pas, len zadok a stehná kvôli cvičeniu väčšie, no ze by som mala celulitídu, tak to vôbec.

leaanna
autor
22. jún 2022

@lenuska9999 ja som mala najlepšie to, že za obdobie celých 6. mesiacov som vôbec nezvracala 😍 len ma naťahovalo veľmi často, ale ku zvracaniu sa to nedostalo 😂

sense
22. jún 2022

Do 27tt som mala +3kg à potom do 38tt som pribrala ďalších 10kg. Pokiaľ je podľa lekára všetko ôk, dieťa sa vyvíja ako ma tak sa zbytočne nestresuj

kiki68
22. jún 2022

@leaanna ono mozes este ku koncu pribrat do tela vodu. Nemyslim ze by si pribrala tuk, iba telo sa zvykne zavodnit ten posledny mesiac. Ale to su take kila, co odidu same.

elizabet173
22. jún 2022

@leaanna áno, aj ja som to tak mala, dieťa malo takmer 4kg, ešte máš do pôrodu kopu času a nie každá musí mať veľké bruško

majka991
23. jún 2022

@leaanna mne začína zajtra 8. mesiac a doteraz som nič nepribrala, ale až teraz vidím, že sa aj bruško tlačí dopredu. Bábo je ok a má 1330g. To je hlavné 😉

leaanna
autor
24. jún 2022

@majka991 wau, to je krásne, že už 8. mesiac!! Zázrak, že si nič nepribrala. Prajem veľmi veľa zdravia a hlavne pohody tieto posledné týždne!!

lienka_9
25. jún 2022

Ja čakám prvé, taktiež som v 6 mesiaci (25tt) a doteraz 2,5-3kg som pribrala. A malý je vraj o 3 dni popredu a aj váhou ma viac ako je norma 😃

bibsha
25. jún 2022

@leaanna ahoj presne som hľadala túto tému a ďakujem za trochu upokojenie že nie som sama 😅 ja mám teraz 17+2tt a pribrala som zatiaľ 0,2kg 😳 na poradni je vždy všetko dobré aj odbery dobré ale aj tak sa bojím, že to pre bábo nie je dobré 😳 ja som mala teda nadváhu už predtým tak možno je to teda tým ako píšu baby, že aspoň keď už sme tučné tak už tak veľa nepriberieme 😅 dúfam že bude všetko v poriadku 🙏🏼

leaanna
autor
26. jún 2022

@bibsha od toho sme tu, aby sme si vzájomne pomáhali 😍 aj ja som rada, že som našla odpovede na moju otázku, keďže som sa bála, no bábätko je v poriadku a stále kope viac a viac 🥹❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre