Ahojte som v 19 tt a strasne mi kolise vaha.. na zaciatku som mala 61kg (vyska 164cm), minuly tyzden este 67,5 a dnes plus 2kg - a to som sa neprejedala!! Jedla som vela len na zaciatku tehotenstva, teraz jem o trosku viac ako pred tehotenstvom, vacsinou zdravo ovocie, zelenina. Len ak to takto pojde dalej, bojim sa ze priberiem 30 kg do konca 🙈 Ustali sa nejako ta vaha ci to pojde takto dalej? Chcela by som sa pokusit obmedzit jedlo - este viac ovocia a zaleniny a dostat sa na ca 2.100 kcal (teraz jem asi 2.500 za den). Myslite ze to pomoze?? Nejake tipy?
@dzulli1980 a podarilo sa ti to dat dolu po porode? kolko si pribrala v polke?
Áno, pekne som schudla, keď som išla rodiť mala som 95 kg - teraz 180 cm, 65 kg ... ja som priberala tak rovnomerne, žiadne skoky, v tom 19 tt som mohla mať + 15 kg.
@lovely5
@dzulli1980 dakujem 🤗
@lovely5 ahoj...
Ja som to tu uz niekde písala. Velmi som nabrala v prvom trimestri... 6kg....po tom som si povedala, ze prestanem sa prejedat, a jem zdravsie, zelenina, vela ovocia, jogurty, a celozrnne pecivo. Aj napriek tomu mam na sebe od zaciatku plus 10 kg. Som v 24tt. Cize v prvom trimestri 6 kg, v druhom zatial 4. Ale ak by som sa nespamatala, som dnes uz aspon +15. Hruza. Nevaz sa stale a nenervuj sa. Ktosi mi tu napisal, ze ro moze byt aj voda, po tehotenstve to pôjde dolu.
@evinkakub ja som tiez jedla dost v tom prvom trimestri - zasa nie uplne obzerstvo ale mala som staaale hlad.. teraz som s jedenim tak v norme, len to ze som pribrala za tyzden 2 kg ma uplne vystresovalo a to som nejedla vela ani nezdravo 😭 tak dufam ze sa mi to dako podari zvladnut, dufala som ze priberiem tak 14 kg za cele tehotenstvo..
@lovely5 mozno to nie je 2kg za týždeň, vela tehotnych trpí zapchou, mozes ist normalne na wc???? Ja sa vazim vzdy v den poradne, urob to tak aj ty... ak nejes nezdravo, nemusis sa nicoho bat. Tak ako sa to na teba lepi, tak rychlo to pôjde dolu. Moja mama pribrala v tehotenstve 32 kul a do pol roka schudla 36. A to stále tvrdi, ze to islo samo.
@evinkakub hej mozno to je aj tym, nemohla som velmi na wc a citim sa celkom zavodnena.. vyskusam par dni trocha znizit kcal a este viac ovocia a zeleniny a vela vody a uvidim ci to pomoze.. mne mama povedala ze najviac pribera sa v prvej polke a potom tak 5 kg, tak neviem.. kazdopadne dakujem pekne 😊
Nemusíš sa ani nejak extra prejedať a pôjde hore. Podaktoré žienky majú ťažké priberacie obdobie na začiatku, iné v stredia niektoré priberú dosť až a konci tehua niektoré priberú dosť až a konci tehu
@lovely5 z vlastnej skusenosti - neries, niekto to tak proste ma. ja som bola tehotna 4 krat a vzdy som pribrala cca 25 kil. a to napr teraz v poslednom tehotenstve som do siedmeho mesiaca kazdy den chodila na bicykli niekolko km, plavala a 2x tyzdenne mala treningy pole dance.
fyzicka aktivita na priberanie vobec ziadny vplyv nemala. ani strava. a ver mi, ze som skusala vsetko mozne a vzdy som pribrala rovnako 😀
do roka a pol som vzdy schudla na cca povodnu vahu bez obmedzovania. teraz po tom stvrtom mam dokonca o dve kila menej a to som rodila teraz v novembri.
Dakujem za podporu baby😊
Joj moja ved si tehotna. Netrap sa tym. Ja som sa tiez neprejedala, chodila skoro vsade peso a aj tak som pribrala 25 kil. Pri oboch detoch. Vela si herie babatko, vela je voda, ktora zmizne par dni po porode. Ked sa neprejedas, tak je vsetko v poriadku. Maloktora priberie za tehotenstvo len 7 kil, ked babo vazi vacsinou do 4kg. Nejde len o vodu a tuk- aj tvoje mnozstvo krvi sa zvacsuje aby telo zasobilo aj teba a aj babo. Neboj, po porode to pojde rychlo dole...a ak budes kojit a nespat- este rychlejsie 😉 Len mysli pekne na zdrave babo, jedz vyvazenu stravu v miere ako doteraz a priberanie nech je posledne co ta trapi. Ved je to len na par mesiacov 😉
Ahoj,ja začínam zachvilku 9tyzden,a pribrala som pol kila :D :D a pri prvom tak isto,pribrala som až ku koncu ale za to 20 kg. :D všetko mi šlo len do bruška 🙂 strašne som jedla,som bola stále hladná ;) takže tiež myslím,že aj pri tomto privedieme asi ku koncu tehu.. uvidíme.. a zhodila som naspäť . Pred tehotenstvom som mala 52kg,a 162cm,a teraz mám 52 presne :D 🤔
Každá žena keď je tehotná tak priberie, netreba to brať tragicky. Veď to dieťatko v brušku predsa musí aj rásť, takže aj to váži a taktiež aj matka musí o trochu viacej jesť, keďže to bábätko musí tiež z niečoho rásť. Ja som tiež pribrala, no už som to aj zhodila. Nebojte nič!
@lovely5 ja som pri prvom dietati-dcere pribrala 22kg. Doktor sa bal ze mam tehu cukrovku. Nemala som. V 7.mes.ma pani na pumpe pustala s krikom dopredu v rade lebo ze porodim....som sa aj hanbila priznat ze este mam 2 mes.do porodu. Strasne mi opuchli nohy...do prace len sport.šlapky som obula. Pri druhom dietati-synovi som pribrala 24kg. A to som lyzovala, jazdila na bicykli do 6mes. A moj otec sa mi smial ze som tazsia nez on. Po porode sa ta "spuchnutost" zo mna doslova zliala aj pri prvom aj druhom 😉 takze viem ze ten markantny opuch nemohol proste za tak kratky cas urobit tuk, ale voda
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som sa tiež neprejedala, bola som pohybovo aktívna skoro do pôrodu a aj tak som pribrala 30 kg ... som bola ako taký malý hroch.
@lovely5