Priberanie v tehotenstve nad 100 kg.

zyzy11
12. mar 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať mate niektorá nad 100kg... Ja som už v 23tt a už teraz mam nad 100kg ale mam 181cm... Ako znášať priberanie?

stanulienkat
12. mar 2020

Tvoja otázka znie zle, že ako znášať priberanie ?Otázka by mala byť :ako sa stravovať,aby som nepribrala ďalej.

zuzap33
12. mar 2020

@zyzy11 to koľko si pribrala počas tehotenstva? Veď ešte polka pred tebou, tak sa trocha brzdi. Ja mám 174cm a keď som išla rodiť tak 75kg,
pribrala som 11kg.

strapec
12. mar 2020

@zyzy11 vysoká nadvaha môže byť komplikácie pri pôrode, skús jesť viac vyvážene a obmedz sladké

smejko25
12. mar 2020

Ženy ženy ale to nemusi byt hned ztoho ze sa preziera 🙂 Kamaratka chuducka brutalne pribrala a to sa stravovala zdravo 🤷‍♀️ Ja som jedla prve mesiace cipsy pizzu atd a dokopy som pribrala 10kg 🙂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
12. mar 2020

Ja som v 25tt a pribrala som 9 kg , myslim ze je to dost , zacinala som na 55kg. Teraz mam 64kg , aj to teda este medzitym nestuplo. Neprezieram sa, jem ovocie, zeleninu, minimum peciva, nesmiem skoro nic mliecne skrz intolerancie. Vobec nejem mastne veci, chipsy atd. A vaha ide hore. Kazde tehu je ine, ja sa snazim byt aktivna, sportujem od 14tt ako mi prestalo byt uplne zle. Ale nepohnem s tym . Cize som vzdala ten boj, lebo viac nespravim. Teda mozem prestat jest a decko poslat do kytek. Mam vsak lieky na zamedzenie preeklampsie a tam moze byt pricina. Uz to beriem tak, ze po porode proste zase len osobny trener a makat za kym to nebude perfektne ako predtym. Tak tazko sa s tym trapit v tomto stadiu.

zuzzqa
12. mar 2020

Joj ani nepočúvaj tie podrypovacne reči.. Ja som v 35 TT a mam už plus 25,na váhe 107kg a nikdy som sa nestravovala lepšie ako počas tehotenstva. (pred tým MA, v priebehu pol roka výkyvy na váhe o 8az 10 kg v dôsledku hormónov a psych. Stavu) nejem žiadne pečivo, cestoviny, zemiaky, žiadne sladkosti (ani jeden koláč cez vianoce! Žiaden majinezovy šalát ani rezne ), sama zelenina, chudé mäso, ryby, ovocie a aj tak to ide, aj keď pravda je, ze žiaľ nemôžem mať žiaden pohyb a tak väčšinu tehotenstva mam prelezanu. Mala som aj také ze som dva týždne prezbracala a napriek tomu som za tie dva týždne pribrala 2kg 😂 samozrejme ak tvoja strava nie dobrá a prežívaš na chlebe s maslom, hamburgeroch, pizzi, čokoláda h a sladkých vodách tak ta chyba bude v strave. Ja som si aj poplakala koľko že som ako slon v porceláne, ale čo mi to pomohlo? Nič. Keď porodís tak to zhodis ;) ženy ktoré si niečim takým neprešli ti budu len bludy písať. Mimochodom, moja známa 2x tehotná a 2x pribrala 40!!!!kg. 15 nechala v pôrodnici a do troch mesiacov vyzerala akoby ani nerodila...

zyzy11
autor
12. mar 2020

Ja som otehotnela keď som mala 97kg takže nemyslite si ze som mala 50kg pred otehotnenia stravujem sa dosť zdravo si myslím co som nikdy toľko ovocia zeleniny nedeľa ako jem teraz pri prvom dieťati som pribrala 25kg tak tiež som mala cez 100kg ale teraz to ide dosť rýchlo tiež....

aylinn
12. mar 2020

@zyzy11 no tak to neries ked si mala pred tehotenstvom 97kg si natom este dobre nepribrala si az tolko... ja som 29tt a mam uz takych +16kg.. ja radsej ani nemam doma vahu aby som.toto neriesila furt 👍

elizuella
12. mar 2020

@zyzy11 cau. Ja som mala 92 na zaciatku tehot. Akoze nie som na to pysna, ale uz som sa na to vysrala. Do porodu som mala 105. Dr vravel, ze asi budem mat 4kg dieta, ze velka zena velke dieta. Ale nemyslel to akoze zle, neriesil mi vahu, povedal to ako fakt. A dieta malo 3.5kg.
Ja som chudla asi 15 rokov. Hore dolu, ako sibnuta. Je to zbytocne. Teraz jem, co mi chuti a napodiv, stale mam tych 92. Ja by som sa nedeptala. Ale ak mas silu, tak si daj pozor na to, co das do ust. Ale treba obmedzovat s rozumom, nie hladovat, ci jest nevyvazene. Ale ja som posledna, co by mala radit... 😁😁😁

bobo2433
12. mar 2020

@zyzy11 aj ja som otehotnela a mala som 96kg/173cm ,teraz mám presne 100kg ,som 23+1 tt pribrala som 4kg .neriešim to ,jem to či mi chutí ,dôležité je donosit a porodit zdrave bábätko .potom sa uvidí koľko zhodim po pôrode ,a chudnúť sa dá aj potom 😊

veronika1234512345
12. mar 2020

@zyzy11 ja som začala tehotenstvo s váhou 110kg a teraz som v 18tt a mam 116 takže plus 6kg.
Na začiatku tehotenstva som hádam behom týždňa aj 2kg pribrala.
Ale nerobím si z toho nič. Jem to co mi chuti, hybem sa dosť a kým je všetko v poriadku obavy nemám. No nejde mi veľa jedla na chuť takže bohužiaľ. Co zjem to zjem.

zyzy11
autor
12. mar 2020

@veronika1234512345 aspoň niekto normálny je tu lebo niektoré komentáre sú akože katastrofa.... No akože neriešim to ani ja len sa bojím aby mi Dr nepovedala niečo čo má rani....

zyzy11
autor
12. mar 2020

@bobo2433 nepotrebujem rady len som za začala miestami cítiť ze som tu asi sama nad 100kg keď čítam niektoré ženy že majú 50kg a nepriberaju ešte vôbec v mojom tyzdny

veronika1234512345
12. mar 2020

@zyzy11 tiež mi je z niektorých komentárov zle preto tu nerada chodím ale, keď vidím, že sa tu nájdu aj normálne osoby som len rada ☺️
Bojím sa toho aj ja keď mám byť úprimná vzdy čakám, že mi niečo sestrička povie vieš. Ale zas aj kebyže povedala je to moje telo moje tehotenstvo, moje riziko atď.
Len dúfam, že budem môcť rodiť prirodzene.

anulienka26
12. mar 2020

@zyzy11 ja osobne by som tiež trosku brzdila. A mala by som aj obavy otehotniet, keby som mala okolo 100 kil. Skús cvičiť. 😉

danielaaa212
12. mar 2020

@zyzy11 ahoj. Necitala som vsetky komentare,ale chcem ti povedat moju skusenost. Nikdy som nebola chuda...teraz sa o to snazim a celkom uspesne...aleee prve dieta som pocala mala som 98 kil a rodila pri vahe 111. 13 kil ideal...zvladla som to. Samozrejme som pribrala, mam sedavu pracu,milujem jedlo... teoriu o zdravom zivotnom style ovladam,ale jednoducho to neviem ustat. Chcela som otehotniet,bala som sa..noo pri vahe 115 kil som otehotnela na prvu supu a rodilasom ako 120 kilova a porod bol ovela lepsi ako prvy. Jediny problem bol posledny tyzden moj tlak,ale na tlak so mnou boli aj 50 kilove. Povedala som lekarke,ze sa hanbim za vahu...no povedala..ze to sice nieje dobre z dlhodobeho hladiskaa pre m9je zdravie,ale niesom prva.. ktora v takomto objeme ide rodit. Pribrala som teda len 5 kil a dcera mala cca 3500 g. ;). Takze sa hlavne drz a uzivaj tehotenstvo. Potom,skus tak ako aj ja teraz skusam.. urobit male kroky pre svoje zdravie ;)

luccija
12. mar 2020

@zyzy11 ja nie som tiež stihla, ale treba myslieť aj na chrbticu, cukrovku, tlak, záťaž na srdce.Ak si mala 97 kg pred tehotenstvom nemôžeš sa stravovať zdravo😀počas tehotenstva sa zavodnis a priberies min.10 kg, ak nie viac ešte do konca.Treba pridať pohyb, ak nie sú zdr problémy.Aj ovocie obsahuje veľa cukru.

zyzy11
autor
13. mar 2020

@danielaaa212 ďakujem to veľmi pekne za podporu som rada ze si aj ženy ktoré sa dokážu zdôveriť a nemajú blbé reči.... Drz sa aj ty a daj vedieť ako si potom dopadla....

leuchtturm
13. mar 2020

neries cisla, ries babo 😉

trdielko77
13. mar 2020

Ja som si dlhe roky strazila vahu cca 65-70 kg+-nejake to kilecko,no ked sme zacali riesit dietatko,tak sa zistilo,ze mam upchate oba vajcovody,partner tiez svoje problemi a tak nam nic ine neostavalo,len ist na umele oplodnenie ivf.Pri prvej stimulacii som pribrala 10 kil,nieze by som sa tolko prezierala,ale proste branie hormonov si vybrali svoju dan,zial umele oplodnenie bolo neuspesne,po pol roku ,opat umele oplodnenie,a opäť pri stimulacii islo hore 10 kil🤔dakujem Bohu za to,ale toto ivf-cko vyšlo 🤗cize ked som otehotnela moja vaha bola 91 kil,niesom na to hrda,ale som vdacna za to,ze pod srdcom nosim nasu vymodlenu Julku😍Som v prebiehajucom 24 tyzdni a pribrala som zatial 8 kil,a to sa neprezieram,od 20:00sa snazim uz nejest,snazim sa aspon nejak natahovat+steper,vela chodime na prechadzky ale kilecka hore idu,no mne to nevadi,hlavne je,ze mala je zatial v poriadku❤️Kilecka budem riesit po porode,a nech podaktore neprajne a hejtovne dievky aj roztrha😉🤗Niekto proste nemoze za to,kolko vazi,alebo preco kilecka idu hore,neznamena to hned,ze sa človek preziera...😉😘🤗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre