Ahojte, začala som 22 tt a moja váha je oproti pôvodnej váhe pred tehotenstvom -3kg q to niečo už predsa váži aj bábätko, plodová voda atď.. , kedy ste začali priberať? Dosť sa bojím ze to príde narazovo v 3 trimestri a budú s tým súvisieť zdravotné problémy.
@mima1608 práveže nič 🤷♀️ ja som schudla 8 kg. 5 som nabrala naspäť hneď ako som prestala zvracat a odvtedy stojím na rovnakom čísle už dva mesiace. Keď som tak rapídne schudla vtedy mi pohrozil ze to nie je zdravé a mam sa snažiť pribrať ale teraz je ticho.
A od ktorého týždňa už nevraciaš? Lebo ak si povedzme za 3-4 týždne pribrala 5kg, tak to zas nie je málo.
@mima1608 ved to babo este nevazi skoro nic. Dolezite, aku si mala hmotnost. Ked si schudla 7 kil zo 60 to je problem. Ak si schudla z 80, tak to nie je take hrozne.
@stanulienkat hm? To malo byť asi autorke? ☺️
Inak autorka, pozerala som si svoje záznamy, zapisovala som si ich raz mesačne ako bola poradňa, a prvýkrát mám zapísané, že som nabrala na váhe nad tých 7kg v 5 mesiaci
@mima1608 vracať som prestala cca v 14 tt už si presne nepamätám, u mňa to bolo také premenlivé to prve obdobie. Najprv som schudla 4 kila potom mi ostalo lepšie a naspäť som pribrala 1 kg. Potom ale prišiel čas kedy som za dva týždne dala dole 5 kíl. 🤦♀️ a potom to chvalabohu skončilo a naspäť som tých 5 nabrala v priebehu pár týždňov sle je pravda ze len 2,5kg v ten prvý týždeň keď som sa konečne mohla najesť a hlavne napiť vody. A odvtedy sa to vlastne nehlo ani o gram.
@stanulienkat začínala som s váhou 53 teraz mam necelých 50 🤷♀️
To si schudla dost. Ale uz sa blizis k povodnej vahe. No uvidis ako v 2. trimestri. Ja som zacala priberat az v 5. mesiaci. Nic nie je stratene.🙂
@mima1608 jasne, ze autorke😁
@stanulienkat no dúfam lebo sa veľmi bojím ze to príde naraz v 3 trimestri a bude to ťažké 😅 moja sestra v každom tehu pribrala okolo 15 kíl a mamina tiež takže predispozicie na priberanie sú 🤷♀️
Autorka, 15kg je ešte v norme 😅 ja zajtra začínam 40tt a od toho 5. mesiaca som pribrala 13kg a doktorka mi minule povedala, že mám tabuľkové tehu, keď ma vážila 😅
Neboj sa. Ked budes normalne jest, tak to nebude take brutal. Predispozicia...mozno jedli za dvoch..
@stanulienkat pravdupovediac občas mám pocit že ja jem aj za troch. Nonstop som hladná. Ranajkujem už ráno o 6 lebo mi je potom na grc a do obeda stihnem ešte jedny dalsie raňajky a nejaký olovrant co väčšinou predstavuje ovocie a sladkosť potom obed a zase nejaké "maskrty" q vecera 😅 takže neviem kam sa to stráca q to som doma na PN a lmvacinu dňa ležím v posteli takže to ani nevybeham
Pri prvom tehotenstve som do 24 tyzdna nepribrala nic a potom celkovo 9kg, pri druhom 12kg a to som zacala priberat asi od 19-20 tyzdna.
mas pred sebou cca 18tyzdnov. naozaj si myslis ze nahodis tempo pomaly kilo za tyzden??? ja som v 32. ttzdni a zial som 15kil v pluse uz teraz 😐
@juliet86 práve toho sa bojim ze to príde zrazu keďže doteraz nič 🤷♀️
Fuha, mne dr v 1trim povedala, ze ak schudnem viac ako 3kg tak idem na infuzie. Nechces zmenit lekara?
U mňa to neprislo nárazovo, prvé týždne som schudla 4kg a tie sa mi postupne vrátili, takže som išla rodiť s tým s čím som začínala
Wow, tuším naberám najviac ako to tak čítam😅ale to bude asi aj tým že som vôbec nemala nevoľnosti a iné zaludocne ťažkosti. Zatiaľ som 16tt a mám +3kg...všetci mi tvrdia že som ešte úplne tenká no ja presne vidím ako sa mi to bruško zväčšuje smerom do predu 😊 Sranda že to každá máme inak 😊
@lylyjana ja som bola 2x hospitalizovana kvôli tým nevolnostiam 🙂
@obleckodogymu ahoj podla mna uplne ok, ja som 17tt a som +6kg :D
v tehotenstve som pribrala 23kg a babatko malicke :D mne neskutocne chutilo jest, ale zase musim povedat, ze som to aj velmi rychlo zhodila, za co som ozaj vdacna, zacala som makat takmer hned po porode, takze to slo. pri druhom dietati som taku chybu uz nespravila :D akoze dala som si vsetko, na com som mala chut, ale s mierou.
Ja som síce začínala s vyššou váhou o dosť, ale končila som s -2 kg 😁. Takže po pôrode som mala o 10 kg menej ako pred, bol to skvelý pocit. 😁
Je to veľmi individuálne. Ak sa bábätko dobre vyvíja a ty si v poriadku, pod lekárskym dozorom, tak to nejak netreba extrémne riešiť. Tiež som zo začiatku schudla (a to som nevracala, len mi menej chutilo jesť), no potom som začala pomaly priberať. Až v 6.mesiaci si na mne širšie okolie všimlo, že som tehotná a dokopy som pribrala (od poklesnutej váhy po pôrod) 11 kg, pôrodom išlo 7 kg dole a hneď som vošla do riflí, ktoré som nosila pred otehotnením. Poznám však aj takú, ktorá v 5.tom mesiaci vyzerala akoby mala ísť rodiť. Čo žena, to skúsenosť.
@eva193 haha ďakujem, už som si ozaj pripadala trochu obézne po komentároch všetkých báb čo len chudnú🙄...strašne mi chutí jesť, veľa aj cvičím a hýbem sa, takže o to viac som potom pazrava 😬🤦
je nerealne aby si pribrala co kilo to tyzden dalsich 18tyzdnov... pokojne sa upokoj
no ja som mala 67 v januari a teraz je maj mam 71, ale mam pocit ze tie vahy pojdu teraz mega hore :D....ale sama som si povedala ze nedovolim aby som pribrala 25kg ako pri provom ale to ma nalialo s vodou cize po porode bolo hned 17kg dole a ostatne do 3 mesiacov... Ale teraz v pondelok rano som mala 70,, a dnes rano uz 71...takze netusim odkial a to ani nejako extra nejedavam :D ale zatial to ide do bruska , to zo dna na den je nejake vacsie :D....
Ja som 14tt schudla som 7kg ale bruško mi rastie riadne😁.Ale ani som nevracala nič akoby som tehu ani nebola.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A čo na to hovorí lekár? Lebo však mňa vážia na každej poradni. Ja som v 1 trimestri schudla 7kg a cca od 16tt som začala priberať. Samozrejme, kým som nabrala späť celých 7kg, tak to pár týždňov trvalo.