Priberanie v tehotenstve

shawlin
13. máj 2023

Caute som druhorodicka momentalne v 16 tyzdni a uz som.nabrala 8kg 😐 som si ale vedoma ze aj vela jem ale uz ma zacina trosku stresovat vaha... myslite ze ked si upravim stravu mozem.nieco schudnut? Ale myslim tak normalne nie.nejakou dietou ale zdravsou stravou ..a neprejedanim .. v prvom tehu som nabrala 22kg

stanulienkat
13. máj 2023

Chudnúť asi nepotrebuješ, ale obmedzila by som stravu. Pribrala si dosť za takú krátku dobu, začni uberať na objeme a zarad do jedálnička zdravšie potraviny. Ja som 8 kg pribrala za celé tehotenstvo. Tehotenstvo nie je dôvod na prejedanie sa a také veľké priberanie.

kristinka92
13. máj 2023

podľa toho čo si jedla doteraz… ak to boli nezdravé veci, ktoré ti absolutne nie je treba, ako napr cipsy sladkosti a podobne tak to prestaň jest,tebe ani bábätku to nič nedava. skôr by som si strážila či som zjedla dost na raňajky, desiatu, obed…-ale vyvážene veci, maso so zeleninou, na desiatu ovocie s cottage…lebo keď sa nenajes vtedy keď máš, tak sa potom ku večeru budeš prejedat aby si zahnala deficit a pocit hladu. ja som aktuálne tiež tehotná a narozdiel od prvého mám teraz väčší pocit hladu. doprajem si keď mám ešte hlad, ale s mierou a hlavne pozerám na to ČO jem.

zuzi0911
13. máj 2023

Aj keď začneš piť iba vodu tak priberať budeš...
Jedlo s tým nemá nič spoločné..za priberanie moze genetika,hormony atd .....môžeš zjesť vola ako ja a priberies 10kg za celé tehu ,alebo budeš iba na vode ako kamoska ,lebo iba vracala
a pribrala 30kg ....

Neobmedzuj sa a hlavne ziadne diety ,lebo to ti aj tak nepomoze ......jedz co si telo a hlavne male pýta...

mamamasama
13. máj 2023

Suhlasim, ze az do porodu. 🙂 Mna uz niektori videli rovno s druhym dietatom a nechapali, ze kedy som bola tehotna 😅🤣

mata0076
13. máj 2023

@shawlin kludne mozes schudnut, mne ked vysla tehotenska cukrovka a fakt poctivo som dodrziavala prve 2 tyzdne hned som mala dole 2 kila ale ptoom som uz mala dobre vysledky tak som sa neobmedzovala. A to som nejedla sladke ani ovocie, iba jablka, nesladila kavu a menej sacharidov ze malicko pecivka a menej cestovin. Stale si vies vahu upravit.

yoxinka
13. máj 2023

@shawlin
Tak pokiaľ máš pocit, že veľa ješ, tak jedz menej. To, že tehotná má jesť za dvoch, je dávno vyvrátený blud. Tehotná má jesť pestro a zdravo. Ja som v druhom tehotenstve pribrala 8kg. Veľa som sa prechádzala, lebo môj prvý syn bol ako malá vrtuľa a k tomu som 2x týždenne cvičila s trénerkou Pilates. Ale takú akčnejšiu formu, lebo pred tehotenstvom som sa tomu venovala nejaké tri roky.

shawlin
autor
13. máj 2023

@zuzi0911 ja som bola gula pri prvom tehu predtym 62kg pri porode som uz mala 82 a potom som dala dole ani neviem ako pol roka po porode som bola pod povodnou vahou v lete min. Roka ako prutik 😃 dufam ze aj po tomto tehu zase tak schudnem

mane01
13. máj 2023

@shawlin ja som pri obidvoch tehotenstvach pribrala 20kg, bola som ako slon. Ale do polroka po porode som sa bez akehokolvek pricinenia vratila na povodnych 52kg. Co tym chcem povedat? Ze ono je to silne individualne… a ked sa ti ziada, tak by si mala jest, co ti chuti… ja som musela knedle, ked som bola tehotna… a ziadne ze vlocky s jogurtom na ranajky… ja ked som nenatlacila do seba po otvoreni oci chlebisko poriadny, tak ma hned napinalo. Ja som doslova trpela od hladu a to som jedla normalne. Pocuvaj svoje telo… aj ja som citala mudre casopisy… ale to je vsetko len teoria.

mysiacik28
15. máj 2023

@zuzi0911 to si robis srandu dufam :D :D samozrejme, ze sa treba obmedzovat. Ano, priberanie v tehotenstve je nutne. Ale nie taketo. 7-12 kg sa ma pribrat do konca tehotenstva. Nie 8 za 3 mesiace. Nerad hluposti prosim ta

mysiacik28
15. máj 2023

@shawlin si krasna, stihla. O to pokoj. Ale taketo priberanie a prejedanie sa nie je zdrave. Uprav si jedalnicek. Prospeje to tebe aj malemu v brusku. A ano, mozes aj trochu schudnut
Ja som schudla na zaciatku 2 kila. Teraz som v 23tt a vazim tolko co ked som otehotnela, cize 64kg. Cize akoby som doteraz pribrala len tie dve kila

maryetta
15. máj 2023

Ja som pribrala raz 13kg. Potom 15kg. A vzdy vsetko islo ja dole. Si uplne chuducka. Takze isto to pojde dole aj potom 😉
Na stravu daj pozor a jedz z rozumom dietu ziadnu no zase nemusis jest ta dvoch 😉

zuzi0911
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre