Priberanie v tehotenstve

janulka257
30. jan 2019

Žienky koľko ste pribrali cca do 18. týždňa? spomeniete si?

lubbi1
30. jan 2019

ja som sa tak do polovice tehotenstva celkom ku podivu drzala az potom to prislo :D

janulka257
autor
30. jan 2019

@lubbi1 ja som pribrala už 3 kilá.. nejak sa neprejedam, jem ako predtým :(

ingelika78
30. jan 2019

@janulka257 Ja to tu mam zdokumentované takže viem presne - 7kg.

evkamotka
30. jan 2019

@janulka257 za polku tehotenstva 3kg?a to je problem? Znie mi to skor ako hodena rukavica na drazdenie

janulka257
autor
30. jan 2019

@evkamotka nechcem provokovať.. ani náhodou. Len čo poznám baby, začali priberať až ku koncu. Moja ségra, švagriná pribrali za celé tehu do 10 kíl a hneď po pôrode boli na svojej váhe. Ja som vždy mala sklony k priberaniu, vždy som si musela dávať veľký pozor. Mám nadváhu aj bez toho. Bojím sa, že priberiem cez 20 kíl a už sa toho nikdy nezbavim.

bona
30. jan 2019

@janulka257 zbavis sa,keď budeš chciet a budeš vytrvalá..😉 určite to ide..ja som na jar upravila stravu,zaradila trochu pohybu (žiadne hladovanie,len úprava a kombinácia jedál,cvičenie len doma alebo občasný beh) a do leta mi zišlo 11kg..teraz som opäť tehotná (neplanovano-planovane😃),kilá sú naspäť,jasne,trochu ma to štve,ale po pôrode chcem na systém opäť nabehnúť..a verím,že to pojde..😉 takze obavy preč,tes sa zo zdravého bábätka a kilá ešte nerieš..😊

janulka257
autor
30. jan 2019

@bona ďakujem ❤️

katica2011
30. jan 2019

@janulka257 ja som za prve tri mesiace pribrala 5-6 kg, kedze som od začiatku na PN, teraz som v 20t3d a mam + 10 kg. Pritom nejem viac ako predtym.....

evkamotka
30. jan 2019

@janulka257 ja som pribrala cez 25kg.teraz ma syn 16 mesiacov a mam +2,takze vsetko sa da. A vies co? Tiez som nikdy nebola velmi stihla a dala som to bez diety a cvicenia. Stacilo kocikovat a nejest sprostosti medzi hlavnymi jedlami (a hej, fungujem aj na vyprazanom syre, parkoch) telo vie ze to nie je jeho prirodzena vaha ale hormony a tehu...

lesankavh
30. jan 2019

Ahoj ja som do 18 týždňa pribrala 7 kg.Jedla som normálne,žiadne prejedanie.😀

labutienka333
30. jan 2019

Ja tiež nič, ale od 20tt to ide so mnou riadne s kopca 😂 už mam na konte asi 6kg

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vera39
30. jan 2019

Ja som akutal pribrala +2 kg

saskia_98
30. jan 2019

@janulka257 v 18 tt ešte -5 kg a za cele tehotenstvo len + 6 kg ale doktori ma sledovali kvoli priberaniu, zo začiatku velkemu chudnutiu aj keď som absolutne nezvracala a jedla som vyvaženu stravu .. Aj tak som nemohla pribrať. Prve kilo som pribrala az okolo 26 tt. Takže buď rada že priberaš a nemusiš chodiť po doktoroch na rôzne testy, chodiť každy deň na infuzie lebo nepriberáš. A drobec keď sa narodil (3 tyždne skôr) mal 3 306 g ale to len pomocou tych infuzii čo som brala každý deň...

titla
30. jan 2019

@janulka257 Ja končím 18tt a pribrala som 1 kg. Ale je to je irelevantné. Ono v tehotenstve by si pribrať mala - keď spočítaš len váhu plodovej vody, placentu, dieťa, objem krvi, ktorý sa Ti navýši... a telo si tiež robí zásoby tuku potrebné na tvorbu mlieka. Neviem akú máš výšku a váhu, ale na internete nájdeš tabuľky, podľa ktorých si zistíš koľko by si mala v tehotenstve cca pribrať. Samozrejme sú len orientačné, neber to ako sv. písmo a každé ženské telo je iné. Rozhodne sa neporovnávaj so sestrou, švagrinou a kamarátkami, ale radšej sa spoliehaj na svojho lekára. On vie najlepšie posúdiť, či je tvoje priberanie v norme.

innapnirhu
30. jan 2019

No ja som do 20tt pribrala asi tak 12, teraz som 39tt a som na +16, tak ani to nemusi byt ze ku koncu sa to zrychli... Musim dodat ze jem tak isto veeela ako na zaciatku:P no co uz, chuti nam, treba telo pocuvat 😊

siska53
30. jan 2019

@janulka257 to som.este nepocula, ze priberat len ku koncu. To su take tie výnimky. Bezne je nieco pribrat v 1.trimester a nieco potom. Ponzam babu,co pribrala len 7kg a po porode nemala nic navyse ( chuda baba), ale to je taka vynimka. Vacsinou tie 2-3kg baby priberu a zvysok neskor.
Ja som . pribrala cca 17kg spolu pri prvom a 12kg pri druhom. Ale kedy koľko,uz neviem, hlavne,ze dr.bol spokojny. Ale brucho mi vybehlo az okolo 4m.,dovtedy ani nebolo vidno,ze som tehotná a zavidela som.kolegyni,co bola rovnaky termin, ako ja,ze na nej to uz pekne vidno, ze caka babatko,ze uz to nezaprie.

seva22
30. jan 2019

4kg

19nikuska95
30. jan 2019

Ja som momentálne na konci 26tt a na začiatku som schudla 3kg z 84 na 81 a teraz mam 89, takže zatiaľ v pluse 5kg

deti95060810
30. jan 2019

pri prvom tehu za 6 mesiacov 1kg...Bolo mi neskutočne zle...
pri ďalších tehu mi zle nebolo, a priberala som už od začiatku... asi tak 1 kg mesačne...

chovancova27
30. jan 2019

Ja som pribrala pri oboch tehu 25 kg. bola som ako slonica. jedla som normálne, žiadne sladké, práve že som sa snažila zdravo... išlo to samé od seba... obaja synčekovia mali 4 kg a obaja mali pri sebe obrovské placenty 🙂 teraz má menší 3 roky a ja som na pôvodnej váhe a kedže cvičím, tak mám lepšiu postavu ako pred tehu, na bruchu ani jedna striha. Žiadne strachy a určite nerieš že veľa priberáš... a to nieje z čokolády, ale z bábätka, všetko je tak ako má byť. suseda s dvojičkami pribrala 7 kg... to sa nedá absolutne porovnávať, každá sme iná, máme iný metabolizmus

shilla23
30. jan 2019

ja ratam ze som pribrala do teraz tak 20kg a dokonca to bude podla mna tak +25kg .. prestala som fajcit a to som bola velmi tuha fajciarka, nazaciatku som brala hormony na udrzanie do 12tt .. a nejak som sa neprejedala veru.. ale tak beriem to tak ze po porode schudnem uz raz som dokazala schudnut 28kg a to bol cisty tuk 😃 kazda to mame inak mozeme sa aj snazit nezrat a hľa 😄

comika
31. jan 2019
tehotna85
2. feb 2019

Do 18steho tyzdna nic azv 22 som zacala priberat..teraz koncim 25 a dost sa to rozbieha.....

katika1977
3. feb 2019

Som 34tt a pribrala som +5kg a to som oblejsia baba. Ale jem normálne a dám si aj občas maskrtu.

pauli_cka
5. feb 2019

@janulka257 to je podla mna uplne Ok. Ja som v 23.tt a uz mam 5,5kg navyse. Takze som na tom bola v podstate velmi podobne ako vy.

fridi96
4. mar 2019

22tt a +2kg 🙂

relaxx11
11. apr 2019

Ja kedze mi bolo nevolno a bola som 2x chora na antibiotikach a priputana na postel som pocas 1.trimestra schudla 4 kg. Momentálne som prešla do 2.trimestra som v 15tt a mam uz kilecko dve naspäť,ale stale som neni na tej vahe co pred tehu. Ale je pravda aj to že nestravujem sa extremne zdravo,papam aj gumene cukriky,chlieb,obcas pecena hurka,vypraz.syr,bageta,... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre