Žienky koľko ste pribrali cca do 18. týždňa? spomeniete si?
@lubbi1 ja som pribrala už 3 kilá.. nejak sa neprejedam, jem ako predtým :(
@janulka257 Ja to tu mam zdokumentované takže viem presne - 7kg.
@janulka257 za polku tehotenstva 3kg?a to je problem? Znie mi to skor ako hodena rukavica na drazdenie
@evkamotka nechcem provokovať.. ani náhodou. Len čo poznám baby, začali priberať až ku koncu. Moja ségra, švagriná pribrali za celé tehu do 10 kíl a hneď po pôrode boli na svojej váhe. Ja som vždy mala sklony k priberaniu, vždy som si musela dávať veľký pozor. Mám nadváhu aj bez toho. Bojím sa, že priberiem cez 20 kíl a už sa toho nikdy nezbavim.
@janulka257 zbavis sa,keď budeš chciet a budeš vytrvalá..😉 určite to ide..ja som na jar upravila stravu,zaradila trochu pohybu (žiadne hladovanie,len úprava a kombinácia jedál,cvičenie len doma alebo občasný beh) a do leta mi zišlo 11kg..teraz som opäť tehotná (neplanovano-planovane😃),kilá sú naspäť,jasne,trochu ma to štve,ale po pôrode chcem na systém opäť nabehnúť..a verím,že to pojde..😉 takze obavy preč,tes sa zo zdravého bábätka a kilá ešte nerieš..😊
@bona ďakujem ❤️
@janulka257 ja som za prve tri mesiace pribrala 5-6 kg, kedze som od začiatku na PN, teraz som v 20t3d a mam + 10 kg. Pritom nejem viac ako predtym.....
@janulka257 ja som pribrala cez 25kg.teraz ma syn 16 mesiacov a mam +2,takze vsetko sa da. A vies co? Tiez som nikdy nebola velmi stihla a dala som to bez diety a cvicenia. Stacilo kocikovat a nejest sprostosti medzi hlavnymi jedlami (a hej, fungujem aj na vyprazanom syre, parkoch) telo vie ze to nie je jeho prirodzena vaha ale hormony a tehu...
Ahoj ja som do 18 týždňa pribrala 7 kg.Jedla som normálne,žiadne prejedanie.😀
Ja tiež nič, ale od 20tt to ide so mnou riadne s kopca 😂 už mam na konte asi 6kg
Ja som akutal pribrala +2 kg
@janulka257 v 18 tt ešte -5 kg a za cele tehotenstvo len + 6 kg ale doktori ma sledovali kvoli priberaniu, zo začiatku velkemu chudnutiu aj keď som absolutne nezvracala a jedla som vyvaženu stravu .. Aj tak som nemohla pribrať. Prve kilo som pribrala az okolo 26 tt. Takže buď rada že priberaš a nemusiš chodiť po doktoroch na rôzne testy, chodiť každy deň na infuzie lebo nepriberáš. A drobec keď sa narodil (3 tyždne skôr) mal 3 306 g ale to len pomocou tych infuzii čo som brala každý deň...
@janulka257 Ja končím 18tt a pribrala som 1 kg. Ale je to je irelevantné. Ono v tehotenstve by si pribrať mala - keď spočítaš len váhu plodovej vody, placentu, dieťa, objem krvi, ktorý sa Ti navýši... a telo si tiež robí zásoby tuku potrebné na tvorbu mlieka. Neviem akú máš výšku a váhu, ale na internete nájdeš tabuľky, podľa ktorých si zistíš koľko by si mala v tehotenstve cca pribrať. Samozrejme sú len orientačné, neber to ako sv. písmo a každé ženské telo je iné. Rozhodne sa neporovnávaj so sestrou, švagrinou a kamarátkami, ale radšej sa spoliehaj na svojho lekára. On vie najlepšie posúdiť, či je tvoje priberanie v norme.
No ja som do 20tt pribrala asi tak 12, teraz som 39tt a som na +16, tak ani to nemusi byt ze ku koncu sa to zrychli... Musim dodat ze jem tak isto veeela ako na zaciatku:P no co uz, chuti nam, treba telo pocuvat 😊
@janulka257 to som.este nepocula, ze priberat len ku koncu. To su take tie výnimky. Bezne je nieco pribrat v 1.trimester a nieco potom. Ponzam babu,co pribrala len 7kg a po porode nemala nic navyse ( chuda baba), ale to je taka vynimka. Vacsinou tie 2-3kg baby priberu a zvysok neskor.
Ja som . pribrala cca 17kg spolu pri prvom a 12kg pri druhom. Ale kedy koľko,uz neviem, hlavne,ze dr.bol spokojny. Ale brucho mi vybehlo az okolo 4m.,dovtedy ani nebolo vidno,ze som tehotná a zavidela som.kolegyni,co bola rovnaky termin, ako ja,ze na nej to uz pekne vidno, ze caka babatko,ze uz to nezaprie.
4kg
Ja som momentálne na konci 26tt a na začiatku som schudla 3kg z 84 na 81 a teraz mam 89, takže zatiaľ v pluse 5kg
pri prvom tehu za 6 mesiacov 1kg...Bolo mi neskutočne zle...
pri ďalších tehu mi zle nebolo, a priberala som už od začiatku... asi tak 1 kg mesačne...
Ja som pribrala pri oboch tehu 25 kg. bola som ako slonica. jedla som normálne, žiadne sladké, práve že som sa snažila zdravo... išlo to samé od seba... obaja synčekovia mali 4 kg a obaja mali pri sebe obrovské placenty 🙂 teraz má menší 3 roky a ja som na pôvodnej váhe a kedže cvičím, tak mám lepšiu postavu ako pred tehu, na bruchu ani jedna striha. Žiadne strachy a určite nerieš že veľa priberáš... a to nieje z čokolády, ale z bábätka, všetko je tak ako má byť. suseda s dvojičkami pribrala 7 kg... to sa nedá absolutne porovnávať, každá sme iná, máme iný metabolizmus
ja ratam ze som pribrala do teraz tak 20kg a dokonca to bude podla mna tak +25kg .. prestala som fajcit a to som bola velmi tuha fajciarka, nazaciatku som brala hormony na udrzanie do 12tt .. a nejak som sa neprejedala veru.. ale tak beriem to tak ze po porode schudnem uz raz som dokazala schudnut 28kg a to bol cisty tuk 😃 kazda to mame inak mozeme sa aj snazit nezrat a hľa 😄
@janulka257 7 kg
Do 18steho tyzdna nic azv 22 som zacala priberat..teraz koncim 25 a dost sa to rozbieha.....
Som 34tt a pribrala som +5kg a to som oblejsia baba. Ale jem normálne a dám si aj občas maskrtu.
@janulka257 to je podla mna uplne Ok. Ja som v 23.tt a uz mam 5,5kg navyse. Takze som na tom bola v podstate velmi podobne ako vy.
22tt a +2kg 🙂
Ja kedze mi bolo nevolno a bola som 2x chora na antibiotikach a priputana na postel som pocas 1.trimestra schudla 4 kg. Momentálne som prešla do 2.trimestra som v 15tt a mam uz kilecko dve naspäť,ale stale som neni na tej vahe co pred tehu. Ale je pravda aj to že nestravujem sa extremne zdravo,papam aj gumene cukriky,chlieb,obcas pecena hurka,vypraz.syr,bageta,... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som sa tak do polovice tehotenstva celkom ku podivu drzala az potom to prislo :D