Priberanie v druhom trimestri

kika541996
28. apr 2023

Som v 16tt. Prvé 3mesiace som vôbec nepribrala skôr schudla,keďže mi bolo zle. No tento týždeň už kilo hore,a to nejem nejak extremne veľa. Mali ste to aj vy podobne, že ste začali priberať tak rýchlo?

floki1994
28. apr 2023

@kika541996 jasne 🙂 prvy trimester nic a druhy 8kg 😅🤣 uvidime cl este do porodu ...a to ja som chuducka a nikdy som neriesila vahu...dopraj si co ti chuti a neries... 🙂

gabriela2952
28. apr 2023

Za celé tehotenstvo zo 77 na 95, som 4 t po pôrode a mam 79

54tinka54
28. apr 2023

@kika541996 jasne, v prvom trimestri som pribrala kilo a potom v druhom to už šlo oveľa rýchlejšie 😁 ale veď to je normálne… už len to že v tehotenstve sa zvyšuje objem krvi, maternica sa zväčšuje, aj plodová voda niečo váži, bábätko…

katka533
28. apr 2023

@kika541996 ja som sa tak tešila,ze ako malo priberam a druhy trimester to uz slo a treti uz som bola na nervy, tam som priberala 6 kilov za posledne týždne

majamat
28. apr 2023

- ak sa stravujeme normalne, priapdne aj viac, tak mame traviace organy - hlavne naplnene stravou - prakticky nepretrzite.
ak nejes, pripadne vracias, tak sa neplnia tak,a ko zvycajne a uz toto ti robi rozdiel na vahe.
- druha vec, co hmotnost ovlyvnuje je zadrzana voda. mam skusenost, ze ked viac jedavam, moze sa mi zadrziavat viac voda, aj ked ty este nemas take stravovanie, ale tiez nevies, co urobia hormony, tlak babatka na rozne brusne organy a cievy, aj ked si este v nizkom tt. a teda obzvlast pri nevolnosti si mohla byt aj odvodnena a teraz to organizmus nabera spat.
- a tretiavec, ktora hmotnost ovplyvnuje je tehu
- rastuca maternica,rastuci plid, zvysujuci sao objem krvi.

cize toto su okolnosti, ktore tvoju hmotnost ovlyvnuju, co znamena, ze cast hmpotnosti, tkora ti na vahe pribudla, je prirodzena hmotnost, ktora ti patri za takych okolnosti, ze sa normalne stravujes a normalne fungujes. a zvysok je tehu. cize je ti sanca, ze dalej takto ryhclo priberat nebudes.

kika541996
autor
28. apr 2023

Ďakujem za odpovede. Ja som po transplantacii obličky takže sa človek aj bojí či nezadržiava vody atď. Ale bola som na kontrole, a všetky hodnoty sú v poriadku. Pred tým som rok, a pól bola na dialýze, a tam to priberanie bolo veľmi rýchle, kedže tam človek nemočil, ale teraz je to inak. Len človek má v hlave stále tie scenáre🙄

majamat
28. apr 2023

@kika541996 fuha, no to veru neviem ako je to po trasplantacii v tehu.
nebudes viac kontrolovana?
urcite si sleduj, aspon priblizne, ci dost chodis na wc, aj farbu mocu, ci je ok a ci zodpoveda tomu, kolko tekutin si vypila. mozes mat moc aj tmavsi,a j svetlejsi,m podla mnozstva vypitych tekutin, treba zohladnit aj potenie., ak sa vela potis, samozrejme stracas viac tekutin.

drz sa, tehu je do istej miery zataz pre organizmus a aj pre oblicku a zvlast ked mas len jednu a aj to nie svoju. fakt je, ez som nepocula o tom, ez by bol u takychto zien problem v tehu, ale je tu aj druy fakt, ze asi je ovela viac ludi po transplantacii vo veku, kedy uz tehu nebudu - teda toto sa tyka zien,a by som bola presna.

preco ti zlykhali oblicky? celkom am to zaujima.
poznala som lekara - v Cechach, ktory pracoval na internej JIS a zacali sa mu tazkosti. uz neviem kokretne,a le byvalo mu dost zle. v robote si dal urobit odber krvi a kreatiinin 1200. hned si ho tam aj nechali, on chodil na dialyzu 9r. oddialoval transplantaciu.
ani neviem co je s nim a ako sa ma, jeho zena so mnou robila. bol to mudry clovek. uz je to davno, skoro 30r. uz musia byt obaja na dochodku.

kika541996
autor
28. apr 2023

@majamat Chodím každý mesiac na kontrolu. Bola som v pondelok kreat 91,kyselina močova 4.4, odpad bielkovin-negat, a aj moč mikroskopicky negat. Zatiaľ s močením nie je problém uvidíme, ako to bude pokračovať. U nás v Martine je veľa žien ktoré majú zdravé dieťa, a aj tehotenstvo bolo v poriadku. Obličky mi zlyhali na základe genetického ochorenia takže som to nemohla ovplyvniť.

majamat
28. apr 2023

@kika541996 tak super. vyzera to dobre. drzim palce.
co sa tyka priciny zlyhania, nechcela som tym povedat, ze za to mozes. v tak mladom veku je urcit eminimalna sanca, ze yb si to mohla niecim sposobit, aj ked je pravda, ze aj takyto ludia sa najdu. ten dr o ktorom som pisala, pochybujem ze si to sposobil. zil usporiadany zivot. mal rodinu, dobre zamestnanie, vzdelany. ani neviem preco zlyhali jemu. no casto sa stava, ze sa nastartuje autoimunne ochorenie a ani nevieme preco.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre