Priberanie v 2. trimestri

25. aug 2024

Ahojte, o tom že som tehotná som vedela od 6tt vtedy bola moja váha na 83kg… teraz som 20tt a mám 92kg. Neprejedam sa práveže mám niekedy pocit že by som mala jesť viac, mám strach ze rodiť pôjdem vyše 100kg a nezvládnem to…

doriiis
25. aug 2024

Prečo by si to nemala zvládnuť?

pribinak
25. aug 2024

Zvládneš. Však mnohe baby estw lem otehotnejú pri váhe 100 kíl
Nehovorím že je to super, ale nie každá žena ide rodiť s babo 58 kíl

thereisabear
25. aug 2024

Zvládneš to. Aj tak to veľmi neovplyvníš, v prvom tehotenstve som jedla veľmi málo a pribrala 14kg, v druhom som jedla vkuse niečo a pribrala rovnako. Dokonca v poslednom trimestri asi iba kilo, čo by sa malo práve najviac.

egonsk
25. aug 2024

bojis sa vahy, alebo, ze nad 100kg beru OP a davaju zakalaci list? Neboj, aj horsie stavy zeny zvladli.

ina2405
25. aug 2024

Zvládneš pôrod aj 100kg, ale je dobre si to trochu ustriehnuť, kvôli vlastnému pocitu. Ja som mala teho cukrovku a od týždňa, keď mi to zistili až do konca, som pribrala 1kg. Dokopy za celé teho 9kg. Lebo som nejedla žiadny cukor, sladkosti a aj sacharidy striedmo. Jedla som ale veľa veľa zeleniny, syrov, vajíčok a mäska. Skús to. V podstate to nie je diéta, ale zdravý spôsob stravovania. Držím palce.

tinalia
25. aug 2024

Telo rastie kolko potrebuje. Ja som pribrala dokopy 20kg a sladke som kvoli mykoze nejedla viac ako polovicu tehotenstva, jedla som zdravo a aj tak som tolko pribrala. Neries kolko priberies, neries diety ak ti to doktor neodporuci. Spokojna maminka je pre dieta dolezitejsia ako kila navyse.

rivini
25. aug 2024

10 kil na 20.tyzden je pri tvojej vychodiskovej vahe dost. Vyhladaj vyzivoveho poradcu. Mozno jedavas nevhodne jedla. Hormony su jedna vec, ale aj v tehotenstve sa pribera z prijatej energie, nie zo vzduchu. Ak ma zena vstupnu vahu 50 kil, kludne moze pribrat aj 20. Ak ma vstupnu vahu 82 kil, mala by za cele tehu pribrat max. 12 kil. Su na to orientacne tabulky, mozes si vygooglit.

olivia_c
25. aug 2024

Ja som pribrala zo 67 na 92, vecne som jedla sacharidy a sladke (co som jedla len vynimocne pred tehotenstvom), mala som v tehu opakovane mykozy z toho, ani to ma neodradilo jest ako pred tehu.... hrozne vycitky som mala. Keby som vedela cas vratit, uz by som tie vycitky nemala 😀 v porodnici som nechala 10 kil a tie zvysne mam este 3 mes po porode na sebe a jem stale zle 😀 dufam, ze uz kazdu chvilu sa prepnem do mojho bezneho rezimu. Porod bol ok, babo sice velke. Ak vies ovladat to jedenie, tak to skus, ak nie - po porode schudnes nazad.

stela567
25. aug 2024

Ahoj, ja som otehotnela ako 70kg a pribrala som 22kg. Teraz ma dcéra 4 mesiace a ja mam 12kg dole ani neviem ako. Cez deň sa venujem malej, chodím často s kocikom na prechádzky, zoberiem mlieko so sebou a prazdim ulice. Pustím si podcasty, hudbu a kráčam. Úplná pohoda. Do toho obyč práce okolo bytu, chodíme často na výlety kde sa dá kocikovat. Takže pokiaľ budeš chcieť tam schudneš. Ja som sa neprejedala, brala som hormóny a tie kg išli hore jedna radosť. Ale hlavne je ze babo je OK. Kila sa schdunut dajú vždy. Len treba sa snažiť pchať pohyb aj do bežných aktivít. Keď nemusím autom nejdem ide s kocikom. A pri bábätku proste budeš musieť zadkom kmitat. Základ je strava, preto aj počas bábätku sa snaž potom jest normálne a nesiahať po somarinach. Mam kamošku co je 185cm vysoká a jej porodna vaha bola 112kg. Porodila ako nič 4,5kg chlapca a teraz je na svojej pôvodnej váhe.

medda_beda
27. aug 2024

Akože pekná podpora od žien, ale ja ťa nepodporím.Tiež som v druhom trimestri a nie nepriberá sa len tak zo vzduchu.Pribrala som kilo a som v 21tt.
Takže buď sa stravuješ veľmi zle alebo nemáš žiaden pohyb.Chute, hormóny sú len výhovorky.Každá rieši váhu, ale váha ovplyvňuje aj celkový zdravotný stav nie len výzor.

Pribrať je normálne, ale v 20tt mať taký rozdiel vo váhe no neviem.

tinalia
27. aug 2024

@medda_beda to nie je pravda. Kazde telo je ine a niektore zeny pocas tehotenstva priberu viac a vobec to nie je tym, ze by jedli za dvoch. Ja som sa az do porodu hybala, denne 10tis krokov + joga 4x tyzdenne. Ale moje dieta bolo celkovo velke, ked sa narodilo, napriek tomu, ze som bola pred porodom mala a chuda.

medda_beda
27. aug 2024

@tinalia Lenže ona je v 5 mesiaci nie na konci.
A aj to má nadváhu, takže ani dovtedy to nebolo len tak z ničoho.Nemusí sa prejedať, stačí že papá somariny.
Ja toto už poznám ,,veď ja nič nejem,, tu celá pizza, tam vyprážaný syr.Ale to sa neráta lebo to len raz za deň.

rodinka20
27. aug 2024

@medda_beda to fakt si pribrala zatiaľ len kilo ? 😀

medda_beda
27. aug 2024

@rodinka20 Áno :D.
Moja bežná váha je od 20tky okolo 58/60 nižšie ísť neviem keď nechcem fakt hladovať na 55kg som schudla po pobyte v nemocnici po laparoskopii, ale to už vyzeralo fakt zle.
Myslela som si, že som pribrala 2kg, ale na druhý deň som mala o kilo menej.
Mamina kolegyňa pribrala za celé tehotenstvo 3kg :D.
A to som už ostala prekvapená aj ja.

Ja keď nemám obtiahnuté šaty tak aj brucho skryjem.Ani jednu vec som ešte nekúpila Do všetkého sa zmestím.

fairyy
27. aug 2024

nejes mozno kaloricke sladke/slane veci? ja uz pojdem rodit a pribrala som 7 kg ... vela spravila dieta kvoli tehotenskej cukrovke..v predchadzajucom tehotenstve som sa neprejedala, ale jedla som hocico a pribrala som 25kg...kde len mozno poslednych 5-6kg je ospravedlnitelnych lebo som sa sialene naliala vodou a opuchla som tie kila odisli uz v nemocnici

kubkovan
4. sep 2024

Na 20tt dosť, ale nie každá priberá tabuľkovo. Možná ak si mala do teraz spomalený organizmus vďaka dietam, tak sa ti to odzrkadluje, alebo priberáš teraz viac a potom nebudeš. A váhu nerieš teraz, hlavne aby babo malo dostatok živín. Radšej zaraď troška viac pohybu, keď sa bojíš, že nezvládneš pôrod, samozrejme tým nemyslim dáke extra cvičenie, skôr prechádzky alebo tehotenskú jogu. No my ženy sme silné a prispôsobené na fyzickú záťaž akou je pôrod, neboj dáš to 🙂

ina2405
4. sep 2024

@fairyy tá diéta pri cukrovke je naozaj v tomto efektívna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre