Ahojte, som už v druhom trimestri a počas nechutenstva a nevoľnosti som kúsok schudla a mám BMI niekde okolo 28.
Teraz už vidím, že začínam priberať, čo je normálne však dieťatko rastie. Keďže nechcem rodiť ako 110kg, rada by som sa opýtala ako nato? Snažím sa jesť zdravo, neodolam samozrejme občas a zhresim horalkou, či zmrzlinou, alebo aj nejakou kofolou... Začínala som tehotenstvo okolo 93kg pri výške 177cm, kvôli stresu som pribrala za 2,5 roka asi 20 kíl. Buuuum
a do toho tehotenstvo, za ktoré som veľmi veľmi vďačná. Koľko ste pribrali vy počas celého tehu, keď ste mali nadváhu. Nejaké rady, ktorých sa držať? Snažím sa obmedziť sladké vody na jednu týždenne a aj 3-4 l čistej vody. Z tých 93 som dala na 88 kg a môj sen je pribrať minimum. Prvé tehotenstvo som pribrala z BMI 24 presne 21 kíl a rodila som 95kg a pri druhom BMI 22 a pribrala som 13kg a rodila som 80kg...
Ďakujem za vaše názory a rady, pekný deň.
Mám 178cm a na začiatku tehotenstva 90kg - rodila som 100. Potom 86 - rodila som 100 :D a potom 89 - rodila som 100 :D každopádne vždy do 2 mesiacov to bolo dole. Ja som si musela sledovať váhu, aby to nešlo veľmi hore. Prvé mesiace v pohode, a potom som sledovala každý týždeň. Ak šlo hore viac ako o 500g, tak som upravila stravu. Samozrejme som nedržala diétu, ale nejedla som maslo, jedlá len s minimom olivového oleja, a hlavne veľa ovocia, zeleniny, a bielkovín z chudého mäsa, rýb. Proste nizkokalorickejsie veci. A samozrejme aj úlety. Ale nie je pravda, že sa to nedá ovplyvniť podľa mňa. Keby som nebola riešila, rodila by som 120kg... Samozrejme iné je kto začína chudý tehotenstvo, tam naozaj sa netreba obmedzovať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto bohužiaľ neovplyvnis, pri synovi som pribrala ani nie 7kg prichádzala som do porodnice s 58kg a odchádzala so 49kg 🙂 pri dcére som pribrala 13kg do nemocnice som prišla so 65kg a 2 týždne po pôrode som mala nazad 52kg 🙂 teraz som tehu. Na začiatku som mala nejakých 64kg. Na poslednej kontrole 60kg a to som na začiatku 5m ešte som nepribrala ani g 😊 ale taktiež ako som teraz chudla môžem pribrať a mať na konci +20kg beriem to tak že vyzivujem bábätko a preto si neodopieram. Snaž sa zdravú stravu, veľa vlákniny, zeleniny ovocia. Ale ani to ti nezaručí že priberieš menej. A hlavne častejšie v menších porciach. Aby si naraz nezjedla veľké množstva ;) možno pomôže 🙂