Povedal vám doktor, že ste už dlhšie tehotná?

2. aug 2021

Ahojtw dievčatá, chcem sa spýtať pre zaujímavosť. Stalo sa Vam také, ze ste vedeli ze ste tehotná test pozitívny, menštruácia neprišla, mysleli ste si ze len pár týždňov a doktor Vam povedal ze ste tehotna uz dlhsie? Som na začiatku tehotenstva, k doktorke mam ist az na konci augusta ale normálne sa mi zda akokeby som zacitila pohyby steklenie z vnutra bruška, som druhorodicka. Neviem. Mozu to byt aj čreva na príklad? Viem ze na začiatku to ešte nemôžu byť pohyby bábätka ale vazne to citim a tak by ma zaujímalo ci ste to niektoré tie tak cítili a ci to sú čreva teda alebo co? Ďakujem

mima1
2. aug 2021

Ja som pri prvom mala byt podla sestricky cca zaciatok 7tyzdna ked ma objednavala podla ms. No ked som prisla na prvu kontrolu ze teda cca 7tyzden tak dr ze to vidi na 13tt. A aj tak potom bolo

mima1
2. aug 2021

Ale teda doplnim necitila som ziadne pohyby vtedy

sarahh09
2. aug 2021

Ja som bola v 16tt a myslela som ,ze som v 8 tt.
Bolt to šok pre mňa ako tretio rodičku 😁

kiki68
2. aug 2021

Mne sa stalo, ze som cakala max 4/5tt a bola som 8tt 😀

rooberta
2. aug 2021

😂 ako je to mozne? Mali ste normalne menstruaciu, ze vas to tak pomylilo?

karhu
2. aug 2021

poznam zenu co sa o svojom tehotenstve dozvedela ked uz bola v 5.mesiaci:sweat_smile:

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3009
2. aug 2021

Moja dcéra bola druhorodička a do 6 mesiaca nevedela, že je tehotná, až keď cítila pohyby išla k lekárovi a šok, že 6 mesiac. Mala normálne menzes, ale bola na konizácii krčka maternice tesne predtým a doktor povedal, že vtedy sa to stáva, lebo hormóny. Takže je to možné.

mima1
2. aug 2021

@rooberta ja som mala normal menzes a ani mi nenapadlo ze som tehotna. Az ked 2mesiac vynechala a meskala cca 2 tyzdne mi napadlo ze urobit test no ked som nemala ziadny priznak vobec som neriesila. A teda fakt som bola mimo ked som videla //

nedockavka372
2. aug 2021

Áno, známej mamka cítila ako sa jej večer niečo hýbe v bruchu, absolútne netušila, že je v 5. mesiaci !!! Brucho vraj žiadne, a s menštruáciou mala vždy problém, takže to pripisovala bežnému cyklu, že raz vynechal a potom zase prišla 😄 potom išla k dr. a teda prišla domov so správou, že čakajú bábo, to bábo má dnes 25 rokov 🤣 podotknem, že jej mamka bola vtedy už treťorodička, takže mne to znelo ako sci-fi, keď to rozprávala, nechápem, že sa niečo také môže stať, že žena tak dlho nevie, že je tehotná 🤣

nmhc
2. aug 2021

Moja mamina s mojou sestrou do 4 mesiaca nevedela že je tehotná. A to už bolo 4 dieťa v poradí. Vždy mala problém s menštruáciu čiže ak jej nedošla alebo bola krátka vôbec to nepripisovala tomuto a neriešila.dokknca do nedavna stále na to brala tabletky. Až potom šla na vyšetrenie a doktor jej povedal že je už 4 mesiaci.

renata1405
2. aug 2021

Moja byvala spoluziacka nevedela cele tehotenstvo ze je tehotna dozvedela sa to v ten den ked porodila.Nechapem ako to nemohla vediet a dlho som tomu neverila ale fakt sa to stalo.

eternity24
2. aug 2021
deti95060810
2. aug 2021

pri treťom tehu sa mi to stalo..
myslela som že je všetko Ok, až jeden večer ma napadlo že som už dlhšie nemala menzes. Ale zas nemala som žiadne príznaky - prsia ma neboleli, žiadne nevolnosti, takže nebol dôvod myslieť na tehu....
nakoniec sono ukázalo 15 tt

mariska1989
2. aug 2021

@renata1405 skôr si myslím že to utajovala a bola ticho 😁 neviem si predstaviť ako niekto nevie že nieje tehotnú tie kopance by zobudilo aj mŕtveho 😂 ale tak v dnešnej dobe je asi už všetko možné takže ťažko povedať de je pravda

mariska1989
2. aug 2021

Ja osobne nemám takú skúsenosť ale na poradni som sa stretla s jednou ženou ktorá mala 21 ročnú dcéru a zrazu bum a bola v 25 týždni že prvý raz že cítila pohyby že vôbec nevedela že je tehotná

whatever1
2. aug 2021

Poznám jednu ktorá zistila, že je tehotná až keď začala rodiť. Veľmi obezna a na udržanie takej váhy, treba asi aj veľa jedla,tak si kľudne mohla zamenit pohyby za trávenie a pohyby čriev🤔 a mentruaciu nemavala skoro vobec kvôli nadvahe, tak ju ani netrklo že by mohla byť tehotná.

taskataska
2. aug 2021

@renata1405 tiez som Taku jednu poznala. vsetci naokolo to videli, sice sa nepytali, ale videli
a zrazu babka v soku, ze ma vnuca...

emalka
8. aug 2021

@mariska1989 existuje diagnoza tzv. krypticke tehotenstvo. Vtedy zena naozaj neciti nic a brucho je tiez take male ze to vyzera akoby bola len nafuknuta alebo trosku pribrala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre