Potrebujem poradiť ako zvýšiť materskú

lyl97
28. aug 2018

Zdravím, som tehotná v 2. trimestri. Momentálne som na PN a od 24. septembra mám nastúpiť do nového zamestnania na pracovnú zmluvu (k môjmu priateľovi aby mi vyšla vyššia materska) ale od 10. septembra by som mala možnosť nastúpiť tiež do novej práce (aby som mala aspoň nejaký príjem) ale na dohodu. Materská mi začína 31.12. a na dohodu by som bola zamestnaná len do decembra.
Chcem sa spýtať z ktorého príjmu by sa vypočítala materská.
Že či sa mi oplatí nastupovať na tú dohodu aby som potom neprišla na materskej o pekne peniažky.
Ďakujem pekne za každu rozumnú radu.

evittam
28. aug 2018

@lyl97 A mas splnenú hlavnú podmienku naroku na MD?

lyl97
autor
28. aug 2018

Áno mám splnenú

matulik212
28. aug 2018

V roku 2018 nastupujes na md a vypocitavaju ti z roku 2017 aspon ja to tak chapem

evittam
28. aug 2018

@matulik212 Ona si chce navysit MD. No podmienkou je mať 90dni bez PN a OCR u noveho zamestnávateľa. Ako je to ak by si mala zaroven aj dohodu sa spytame @zalka.

evittam
28. aug 2018

@matulik212 Ak by si mala v r.2018 u noveho zamestnávateľa 90dni bez PN a OCR tak sa ti MD počíta z toho nového zamestnania.

lyl97
autor
28. aug 2018

@evittam Budem mať 90 dni bez PN len neviem ako to tam je s tým výpočtom. Či to budu brať zo zmluvy alebo z tej dohody. Pretože na zmluve budem mať vyššiu hrubú mzdu ako na dohode a nechcem prísť potom o peniaze a ešte aj priateľ bude platiť vysoké odvody za mňa tak žeby sa nám to potom akože vratilo 🙂 .

evittam
28. aug 2018

@lyl97 Pockaj na odpoved od @zalka

zalka
28. aug 2018

@lyl97 hm... MD ti vyrátajú zo zmluvy lebo predpokladám, že podáš žiadosť z nej .. u zamestnávateľa kde budeš pracovať na zmluvu. To by som problém nevidela v tom, že budeš mať aj dohodu...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre