Ahojte, ani vam niekedy nespravi gynekolog na poradni ultrazvuk? Mna to dnes dost prekvapilo, naposledy mi robil, ale to som bola v nejakom 13.tom tyzdni a teraz ma len pocuval babo takym tym zvonom a bodka...ja som sa vyslovene tesila na ten ultrazvuk :D a o 3 tyzdne ma poslal na morfologicky ultrazvuk, ale to bude mimo jeho ordinaciu..ja len rozmyslam, ci nieco nezanedbava..preto by som rada poznala vase skusenosti 🙂
Ani mne nerobil vždy ultrazvuk, myslím, že sa robí na začiatku viac aby sa vedelo, či plod vôbec žije keď ešte necítiš pohyby a potom sa robí už len kvôli meraniam ten morfologicky okolo 20tt a potom ešte 30 tt. Potom sa už robí len aby sa určila poloha plodu - či je dolu hlavou a tak. Inak nemá význam stále ultrazvukovat ak je všetko ok.
mne robí ultrazvuk aj zospodu aj z bruška každú poradňu,ale tak ja som na rizikovom ,tak to bude asi tým
poisťovňa prepláca ultrazvuk len v určitých týždňoch.... Takže pán doktor zjavne nebude robiť to, čo nemá zaplatené a možno nemá nato ani čas....
@sirema pojištovna proplácí ultrazvuk jenom 3x za celé tehotenství, takže jestli Dr. nemá nejaký jiný dôvod, to znamená, že neco není v porádku, tak více ultrazvuku delat nemusí a nic tím nezanedbává, muj Dr. mi delal ultrazvuk snad na každé poradni, ale mimo tech dvou velkých to bylo jenom na pár sekund, ani mi monitor neukazoval, ale bylo to z jeho dobré vule, protože tehotenství jsem mela bezproblémové
Mne robi kazdu návštevu raz mi nespravil lebo mal pokazený a nemám rizikove tehotenstvo
Robila mi zakazdym a nic som neplatila, ak,nad tym uvazujem mozno je to aj vela, ale bolo ich hadam okolo 8
Mne moja doktorka robi vzdy vysetrenie na koze a sono.🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne lekárka v jej ambulancii robila ultrazvuk len na začiatku tehotenstva na jeho potvrdenie. Videla plod a ako mu bije srdiečko. Na ďalších poradniach už len počúvala doplerom, že či bije srdiečko. Vraj je zbytočné dieťatko zaťažovať ultrazvukom. Tri povinné ultrazvuky som potom absolvovala u MUDr. Grochala, ktorý má špičkové mašiny a urobil nám aj krásne obrázky. Nestresuj sa, nie je dobré stále sa nechať presvecovať, ožarovať a pod.