Ahojte neviem ci tu takato tema je ale rada by som sa opytala ci uz mamiciek alebo prvorodiciek ze kedy ste mali prve pohyby a ak o zistim.Som prvorodicka este len v 14tyzdni a rada by som vedela ci sa mam na to sustredit alebo to pride same.Dakujem za kazdu odpoved.
ahoj 🙂 takze ja som v 16 tt a ja som uz ich pocitila 🙂.myslim,ze zena to najviac uciti,ked je v klude a dlho,nehybe sa,relaxuje.ja som to pocitila ako take,sblnkanie,alebo plavanie,jemne mihotanie,uz som ucitila aj take steklenie,alebo taky jemny tlak-neviem ci to bol kopanec 🙂 dufam,ze si to nenamyslam,ale myslim ze nie,lebo take veci som necitila nikdy.este by som prirovnala to sblnkanie ako ked sa ti myka nervv napr.nad obocim,alebo v oku,tak take nieco som pocitila aj v brusku.je to haluz 😀
@veselavrba - podla mna to neprehliadnes, ja som dcerku citila v 15. a maleho uz v 13.tyzdni, ale to zavisi od veeela faktorov - polohy placenty, maternice, tuk a svalstvo na brusku, aktivne/neaktivne babo... dcerku som citila len nahodou - silvestrovska noc a drahy chraaaaapal nenormalne, nemohla som spat, lezkala, hladkala brusko a ono sa to par krat pomrvilo, no krasny pocit 🙂
Dakujem baby zrejme mam este chilu cas,zatial som nic necitila ale tesim sa na to bude to krasny pocit ze dietatko sa hybe a zije🙂
ja som ju citila az kolo 20 tt, troska som stresovala no ako prvorodicka v 14 tt podla mna este nemas co citit najskor asi v 18 mozno neskor ale pocitaj s tým ze to najprv mozno ani nespoznas resp. si nebudes ista ci su to creva alebo dajaká rybicka tam robi neplechu. Mas cas min. mesiac.
ja som cítila už v 14 tt a viem to naisto, že to boli pohyby...úplne slabulinké klopnutie...sem tam a potom také trošku kopnutie až v tom 18tt..
@veselavrba ja som tiez prvorodicka a prve steklenie v podbrusku som citila v 17tt a od 18tt uz kopkanie.teraz som 21tt a babo uz kopka velmi silno.este mas par tyzdnov cas,ale urcite sa nestresuj,ak ani v 20tt nebudes citit pohyby.ako tu uz pisala anjelicek zalezi od viacerych faktorov,kedy zacnes citit pohyby.a tie prve pohyby postrehnes len ked budes v klude lezat 🙂
ako prvorodicka kludne az do 24tt nemusis citit vobec ziadne pohyby.
druho- a viacrodicky citia pohyby skor.
u mna 1. dieta 20tt, 2. dieta 14tt ale iba v jednej polohe a na jednom konkretnom mieste, zretelne az v 18tt.
ja som cítila prvé pohyby tiež v 18tt 😉
prve pohyby s dvojickami v 21 t.t. 🙂 a dokonca mi lekar povedal, ze az do 26 t.t. mam s pohybmi cas 🙂
@veselavrba pozri, pripadne sa opytaj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/kde-a-ako-ste-citili-prve-pohyby-babatka/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
pride to same. ako prvorodicka som citila prve pohyby v 18 tt. ako druhorodicka v 13tt. ale ja mam velku diastazu, cize je to logicke.