Ja ich cítim tak max 2 x za den aj to dokopy par bubliniek , alebo maximalne 3 štuchnutia , niekedy ako keby preplavala . Bublinky cítim cca od 19tt , je pravda že už sú silnejšie ako na začiatku ale nemám žiadne rodeo , ani kopance ci vytláčanie bruška ako to opisujú maminky . Mala ste to niektorá tak ako ja ? Bojím sa ci je vsetko ok - co sa týka vývoja malinkej.
@bulik30 nas drobec ma pokojnejsie a divokejsie dni... Niekedy sa len prevaluje a inokedy riadne vystraja... 🙂 ale take, ze viditelne kopce na brusku mi zacat vytlacat az okolo 30tt... Ked sa ti zda, ze sa malo hybe, zjedz nieco sladke a lahni si na chrbat... O chvilu sa pohne... Aspon u nasho to tak plati... 😉
A este jedna vec, na to, ako ty pocitujes pohyby vplyva aj to, kde mas placentu. Ja ju mam vpredu a preto necitim nejako extra kopance, skor to prevalovanie...
@bulik30 pohyby cítim tiež niekedy intenzívnejšie a niekedy menej,niekedy deň dva nič,a potom napríklad celú noc...mne na to dr. povedala,že predsa dieťatko niekedy musí aj spinkať 😀 ...postupne by sa to malo ale stupňovať...neboj sa, určite budete v poriadku 😉
presne toto isté riešim od soboty 🙂 v sobotu ráno sa ešte dial kolotoč a od vtedy nič..stále som čakala, pozerala šťuchala a malá nič...a pred pol hodinkou som dostala také kopančenky a plavecký kurz, že až :D takže ako píšu babenky, tie naše dietky asi fakt musia niekedy aj spinkať ;)
@bulik30 Nas malicky je dost aktivny. No take riadne kopance dostavame asi od toho 29-30 tt. Vlni sa mi brusko ostosest :D Kedze ten nas je uz otoceny hlavkou dole, ma malo miesta, na jednej strane si vystrkuje ritku a na druhej nacvicuje chodzu. Na vcera rano nasiel aj moje rebra :D
Babatka su rozne...pokojnejsie alebo aktivnejsie. Myslim, ze ked si ani predtym necitila taky riadny kopanec, tak sa nic zvlastne nedeje. Ono to pride, neboj sa :D este to aj obcas zaboli :D V kazdom pripade je potrebne sledovat, ci sa hybe....ak mas nejake podozrenie, skus navstivit lekara alebo zbehni na najblizsiu pohotovost, kde ti spravia UZV 🙂
Tiez zalezi, aku mas postavu...ja som vysoka a byvam stihla (no teraz mame brusko az az :D), tak tie pohyby citim viacej. Moja sesternica je silnejsi typ a tiez velmi slabo citi pohyby. Zevraj to je normalne. Neboj, vsetko bude OK!!! 🙂 Uzivaj si, pomaly ti zacne rast riadne brusisko :D
Tak to som teraz prekvapena, viem, ze u kazdej je to inak, ja citim pohyby tak od 18teho tyzdna, teraz som v 27, ale od takeho 22 mam v brusku rodeo, ktore sa strieda s pokojnejsimi dnami, mali sme obdobie, kedy som si podla bruska mohla nastavit aj hodinky, tak pravidelne kopalo 🙂 no ale prekvapenie spociva v tom, ze ozaj od toho22-23 tyzdna mi brusko normalne podskakuje, vlni sa o sto sest viditelne, manzel sa stale na tom zabava, a co mam cakat potom neskor :D
ja som v 25 tt , niekedy mam take rodeo ze az , maly zacne robit kotrmelce , potom ako keby preplaval z jednej strany na druhu a potom m obcas kopne do rucky ked si dam na brusko , je to mile no niekedy to jeho vystrajaanie uz nieje prijemne , vtedy sa s nim rozpravam a hovorim mu aby sa uz ulozil a spinkal 🙂
kedže čakam druhe babo pohyby som cítila už od 18 tt ale rodeo začalo tak asi v 27 tt, pri prvom ešte neskôr. Neboj ešte si užiješ až ťa budú rebra bolieť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bulik30 myslím že 26tt he na rodeo skoro.teda ja si nepamätám kedy sa u mňa začalo diať čo opisuješ ale myslím že ak by niečo nebolo v poriadku, dr.by to vedel.a zas záleží aj od dieťaťa .svokra napr. pri dcére ani nevedela že je tehotná , dakedy až musela štuchnuť brucho a pri synovi už nevedela ako si sadnúť , ľahnúť čo sa furt krútil