Mamicky a buduce mamicky,potrebujem radu ci skor upokojenie na dusi.Som v 23tt a citim pohyby len take slabucke,take tukanie ci rybky.Je pravda,ze mam placentu na prednej stene,takze tym su asi tlmene a preto take slabe.Ale co ma zaujima je pocet pohybov.Kedze som prvorodicka tak sa bojim,je to nase vytuzene babo.Ako casto by som mala citit pohyby?Rano,ked sa zobudim tak sem tam zacitim,cez den nic,iba sem tam ak si lahnem a som v klude tak vtedy trosku a potom k veceru zase len par rybyciek.Zaspavam dobre,ziadne problemy ako niektore pisete,ze vam deturence nedovolia spat.Je to vsetko v poriadku?DAkujem za kazdu odpoved.
@hamca dakujem ti krasne za povzbudive slova 🙂
@katarina1984 ahoj ja som to cítila rovnako 🙂 nič sa neboj zachvilku prídu take ze ti bude brucho skákať
@katarina1984 tiež mam niekedy obavy...ja som sice eestelen v 20. týždni, ale napr. rano necitim ziadne pohyby..cez den len sem-tam...niekedy mam strach, ci ej vsetkov poriadku a vecer ked si lahnem, a konecne sa ukludnim od behania, prace a pod. vtedy citim tiez take rybickovske tukania :D neviem, ci to tiez mas...bo babatko mam este pod pupkom, ze s mi objavi taka hrca velka, akoby sa presuvalo...je to normalne?
@freyjanr a @mysiacik212 dakujem vam velmi krasne.Ano,ano presne take tukanie mavam aj ja. A i moje je este pod pupkom presnejsie ju citim len na pravej strane.Asi sa jej tam velmi paci 😉 a ta hrca,tak to je normalne ,ze sa ti robi.Mne sa praveze nerobi,ale inym bucucim mamickam ano.
@katarina1984 to je to, ze ja som najprv ani necitila kopanceky, ale tuto hrcu :D ozaj, nevies náhodou od kedy zhruba by sa malo babatko presunut pri pupik?
@katarina1984 Ani môjmu bábu sa vôbec teraz nechce, podľa mňa aj tie horúčavi robia svoje, hýbať sa v takom teple je namáhavé 😉 , a to som cítila výrazné pohyby od 18tt, aj v noci ma zobudilo, teraz sa ledva večer pohne, keď si ľahnem na chrbát. Určite je všetko OK, hlavne, že ho cítiš 😀
@mysiacik212 skus tento link https://www.modrykonik.sk/fotoblog/inka25/kolek... je tam dost uzitocnych rad 😉
@katarina1984 jejkooo, dakujem,ide to hned kuk :D
ahoj ja som 21 cakam tretie babetko a doposial som citila uplne slabe pohyby....spominala som to manzelovi a malinka sa asi nahnevala lebo odvtedy kope ako maly certik 🙂
Ja som v 23tt a nic necitim.to preto, lebo mam placentu vpredu.nic hrozne.my pocitime neskor ale pocas celej tehu budeme citi iba slabucko.takze ziadna katastrofa.
ahoj ja som na tom rovnako som v 22. týždni a pohyby cítim tiež len sem tam,,, občas ráno ,,, občas večer,,, no dúfam, že tie skutočné pohyby a kopance už čoskoro prídu,,,.. :o)
mne povedal doktor,ze pri prvom tehotenstve je to v 4,5 mesiaca a dalsie tehotenstva uz skôr.a nieco na tom bude,lebo prve dieta som citila priblizne na 4,5 mesiaca a toto druhe ma uz dost silno udiera od konca 4 mesiaca 🙂
ja som v 23tt a tiež cítim hlavne ráno alebo večer..cez deň je kľudná..takže si myslím, že je to úplne v poriadku.. 🙂
Pri prvom tehotenstve pohyby pridu neskor ,ale pri druhom ako som ja teraz skor a babetko sa viac gulka takze pohoda lebo neskor to budu riadne kopanceky 🙂
@simonka121 Simi aj ja som v 22TT a pohyby sú hlavne večer, niekedy aj cez deň ale skôr také slabšie 🙂Niekedy sa mi hýbe tak, že sa mi bruško vyfúkne, ale to je myslím dobré... Držte sa mi, kočice 🙂
ja som v 23 TT a pohyby cítim od 20 tt veľmi som sa tešila kedy konečne ucítim mojho drobčeka a prišlo aj na to , síce cítim to ako jemnučké ťukanie , každá z nás to cíti inak , no čím dalej to bude cítiť viacej a moc sa na to teším 🙂 cítim ho hlavne večer , sem tam mi dá o sebe vedieť aj cez deň 🙂 cca dva , trikrát za deň ... 🙂 držte sa a janušik 91 kedy máš presný termín ?? 🙂
@janusik91 pýtala som sa ťa v mojom komentári kedy máš presný termín ?? pre istotu ešte raz sa pýtam , dakujem za odpoved 🙂
Ahoj lussynda_22 - presný termín zatiaľ neviem, teoreticky by mal byť v máji ... O dva týždne idem na poradňu, tak poprosím DR. nech mi to upresní, lebo som trošku nervózna z toho, že ani sama neviem kedy TO mám čakať 🙂 Ty si na tom ako ?
ja cakam tiez prve dietatko a prve pohyby som mala uz v 14 tt. pre mna dost skoro a to hovorila aj doktorka .. zo zaciatku len take ako bublinky alebo take nieco ... a teraz 23 tt. a kope ako sialeny 🙂 rano cez den a hlavne vecer... niekedy sa aj zobudim na kopnutie 🙂 je to neuveritelny pocit
Ahojte ja som sa chcela opytat som na zaciatku 5mesiaca a neako necitim od vcera mravcenie nic sa nemohlo stat som prvorodicka.dakujem
@245 fuuuha, no ja byt tebou tak letim na pohotovost ,kolko hodin uz necitis pohyby?mne bolo povedane ze ked zena neciti pohyby dlhsiu dobu treba sa ist dat skontrolovat, mozno malicke spi,ale nemalo by moc dlho.neviem ,no tazko povedat, mozno len zmenilo polohu a ty to slabsie citis.Ja citim pohyby od 17 tt a kazdy den si ich sledujem,mna budi aj v noci, som tiez prvorodicka a teraz v 27tt.No kazde babo je ine, moj maly je riadne aktivny.Este sme ale obe v takych tyzdnoch kedy je babo najaktivnejsie, cize byt tebou, ak sa uz od vcera neozyva,isla by som sa dat pre istotu skontrolovat,ale nepanikar este 😉
245 ahoj večer si lahni chyt si bruško a uvidiš že budeš babo citit neboj!len aby si bola kludna 😉
treba si dat cokoladku a ono sa preberie malinke hned 🙂)
Ahojte, čakáme teraz druhé dieťatko , pri prvom som vôbec nič necítila iba v 8/9 mesiaci . Teraz čakáme druhé a som 25 týždni a v noci som cítila pohyby asi zo 3x - u každého je to individuálne . Myslím ak človek je celý deň v pohybe možno ani tie pohyby neregistruje lebo sú zrejme slabé. Je to ok , nemajte zbytočné obavy u každého je to indivuálne , neprejavý sa to u každého rovnako 😀
Dakujem drobec je ok
@beatrixmario ja mam to iste takze nemusim utekat na pohotovost
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katarina1984 ja som bola na tom pri prvom babatku podobne. Pohyby boli slabucke a sporadicke. Nikdy sa mi nestalo,ze by som kvoli kopancom nemohla spat. Dokonca cca v cca 34 tt som necitila pohyby vobec,tak sme boli aj na pohotovosti a bsetko bolo v poriadku. Dcerka sa narodila zdravucka. Chodili sme sice potom na rehabilitaciu,lebo mala bola leniva, potrebovala sa rozhybat, ale fakt je z nej krasne, neposedne dievcatko. Takze ak citis aspon nejake pohyby,tak sa fakt nestresuj a uzivaj si vytuzene tehu. 😉