Som tehotná prvý krát už cca necelé 2 týždne pociťujem jemné pohyby keď ležím na chrbáte dlhšie alebo keď som dlhšie v predklone keď sedím . No dnes už to bolo dosť intenzívne. Najedla som sa , napila vinei a ľahla na chrbát a dosť ma začal kopať až tak že keď sme tam pridržali ruku trošku pritlacenu sme to cítili aj na dotyk ja aj priateľ . Myslíte že to je reálne v 22tt? Alebo sú to len čreva ? Lebo všade čítam je to je skoro na prvorodičku. A nie som ani nejaká chudá , bruško už som mala aj pred tehu , sadielko 🐷
Skôr to v tomto týždni budú pohyby a nie črevá. Prvorodičky cítia pohyby cca od 20 tt. Ja som teraz 21 a keď malinký kopne tak to na brušku aj vidieť, som síce tehotná druhý krát.
Ak máš placenta vzadu tak je to reálne. Niekedy sa tak babo otočí, že je to dosť cítiť... Potom sa zas pre točí inak a opäť to bude menej....samozrejme ako bude rásť to bude intenzívnejšie, ale záleží aj na temperamentne babatka.
také žblkanie ? Ako keď bublinka pukne na hladine ? Tak to už bude pohyb bábätka 🙂
ja som bola prvorodicka a pohyby od 18tt a jedna tehulka v nasej skupine citila extremne skoro, tusim uz v 14tt. zalezi od hrubky brusnej steny a tukoveho tkaniva,c itlivosti tehulk a pod.
@majamat ja som 3babo citila uz tiez v 14tyzdni😉
@leuska1991 no je to skoro, ale to bolo tretie, ta kocka bola prvorodicka
Vobec to nie je skoro ;) ja som tiez prvorodicka a od 18tt som citila. Je to bábo 😊
Mala som to rovnako. Som prvorodicka, placenta vzadu, pohyby od 17tt 😉 mne bolo vidiet aj jemne kopanceky taky cas
Myslím že je to reálne, ja ako prvorodička som cítila pohyby zhruba od toho 20tt už v 19tt som “niečo” cítila ale skôr mi to vtedy prišlo ako keby mi viac trávilo 😅 ale od toho 20tt už to bolo identifikovateľné
@naobedbuduspagety no asi je to veľmi individuálne. Lebo ja som prvorodička, som 23 tt, a pohyby citim od 18 tt -19tt a stale sa len zostilnuju ;)
A to som zacinala na vahe 60kg teraz mam 66
Ja som ako prvorodička cítila pohyby cca v 17-18tt a to som mala vpredu placentu. Takže určite sú to pohyby. V tomto štádiu už si to asi pomýliť s črevami nemôžeš
To uz rozhodne nebudu creva, vobec to nie je skoro 😉 uzivaj si kopanceky 😊❤️
Neviem kde si to citala, ze to je skoro, ale je to blbost, praveze je podla mna nezvycajne ak zena neciti ani v 22tt, vacsinou uz okolo 16-18 citis. Aj ja som citila jemne od 17tt.
samozrejme ze je to realne, prvý krát ked manžel pocítil "kopanec" som končila 22tt 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
*Placentu mám v zadu