Ahojte ... Hádam mi niekto poradí a podelí sa o skúsenosti 🙂 práve som začala 19 tt a vôbec necítim pohyby .. Je to normálne ?? Je to prvé tehotenstvo , bruško rastie. .. Aspoň sa tak zdá 🙂 a všetko je v pohode , až príliš v pohode ... Žiadne bolesti , občas som kúsok unavená a náladová ale to je každý ..
Ďakujem za odpovede ;)
@sab003 vsetko zalezi od ulozenia placenty a od toho ako je dietatko otocene. Niektore zeny citia pohyby az okolo 23.tt. Ja sama ako druhorodicka som si nebola uplne ista, ci su to prve pohyby, a to bol syn na konci velmi aktivny. Teraz to iste. Najskor len take motyliky okolo 18-19.tt a teraz v 24.tt uz kope jedna radost. Pohyby pridu, prijěne prekvapia a ku koncu budu aj v noci budit😉
Je to úplne normálne🙂 ja zacinam 19tt zajtra a ešte pohyb v pravom slova zmysle necítim, len 'šteklivé bublinky' a zopár jemnych tuknutí. Toto ale cítim len ked kludne ležím alebo sedím, hlavne večer pri televízore. Dnes bolo aj čosi nové - ako ked sa prstom škrabneš po brušku cca 4 cm a zvnútra - divny pocit a aj som sa zlakla. Záleží aj ako je bábo otočené a kde máš placentu - ak je malé chrbtom a ešte k tomu nižšia placenta tak musíš len počkat kym podrastie a bude mat viac sily.
@sab003 ja som citila pohyby v 14tt, moja kamoska v 22tt, je to velmi indi vindi 🙂 podla toho ako mas ulozeneho drobca a placentu. Ja by som bola aj rada, keby som tie pohyby az tak necitila, lebo obcas mi bolo az do placu, aka som bola dokopana zvnutra. Neboj, este si to uzijes 🙂
Futbalu zdar 🙂
@sab003 ahoj, ja som tiez tehotna prvykrat a pohyby zacali az v 22 tyzdni...tiez som sa bala, lebo na nete sa docitas ze niektora citila pohyby pomaly tri dni po otehotneni :D neboj sa, pride to...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, je to normálne prvé pohyby som cítila po 20 TT aj to som nevedela ci to je ono. Jednoznačne som vedela, že sú to pohyby možno v 22 tt 🙂 neboj dockas sa
@sab003