Pohyby na konci 14. týždňa

nika898
12. júl 2017

Ahojte zienky. Chcem sa vas opytat ci ste to niektora z vas zazila. Koncom 14 tt (nedela-pondelok) som zacala citit pohyby nasho druheho drobceka no v utorok som ho cely den necitila a ani dnes. Mame dost hekticke obdobie lebo zhaname novy byt a byvam dost z toho vycerpana lebo chodime aj s nasim 14 mesacnym syncekom a denne ideme aj na 3-4 obhliadky. Nechcem sa zbytocne stresovat a hnet utekat k lekarovi lebo ma ani nic neboli a ani nekrvacam a tak si myslim ze sa babo otocilo tak ze jeho pohyby necitim. Myslite ze je to mozne? Zazila to niektora z vas? Za kazdu odpoved dakujem 🙂

sonkaxxx
12. júl 2017

Ak babo necitis skus si nachvilocku lahnut bud na pravy alebo lavy bok a odpocivat, mozno sa ozve ked budes v klude ak mas pochybnosti o pohyboch vyhladaj gynekologa...

deti95060810
12. júl 2017

táto téma tu už bola, a zopár maminiek vtedy tvrdili že cítili pohyby niekedy okolo 15 tt. Mne osobne sa to nestalo...Takže pozri staršie dátumy...Pol roka dozadu?

sabina1975
12. júl 2017

@nika898 na konci 14tt ma plod cca 8cm nemozes citit pohyby na to je prilis male

katriona1
12. júl 2017

já jsem sice pohyby cítila mnohem pozdeji, ale ze začátku to bylo jenom ojedinele a tak jemne, že jsem si ne vždy byla jistá jestli je to skutečne pohyb a zásadne jsem to cítila, když jsem byla v klidu a klidne jednou za pár dní, takže stresovat v 15tt. že jsi 2 dny necítila pohyby, v čase, kdy je vlastne ješte ani cítit nemáš je dost prehnané a jasne, že je plod malý a muže se ruzne hýbat, takže cítila jsi pohyb ted, další budeš treba až za týden, nevidím v tom žádný duvod na paniku

pininka
13. júl 2017

Ja som citila pohyby uz v 13tt ale urcite nie cely den,bolo to len tak obcas kopnutie a kedze to bolo tretie tehotenstvo tak som vedela ze to niesu vetry. Urcite sa nestresuj,az neskor ho budes citit pravidelne a cely den.

nika898
autor
13. júl 2017

Dakujem za podporu 🙂 tiez viem ze su to pohyby a nie vetry kedze je to uz druhe tehu a aj prve som citila uz v 16tt. A uz som ho vcera znovu citila takze uz som kludna 🙂

bonovka
13. júl 2017

@nika898 pokoj,ja som malu tiez pocitila pred par dnami,ale predvcerom som ju napr.nedokazala vobec vnimat ani vecer v posteli,ked uz som bola v klude a vcera sa ozvala znovu. 🙂 🙂 🙂 koncim 15tt,ale cakam tretie mimino.cim viac tehotenstiev ma zena za sebou,tym je maternica maksia a teda aj citlivejsia na dotyky,preto viacrodicky citia pohyby baba skor ako prvorodicky..13tt je sice naozaj skoro,ale napr.v skupine januaroviek 2018 su baby,co udajne citia pohyby uz aj v tom tyzdni,tak neviem. 🙂 ale ak,tak potom je to mozne aj v 14tt. 🙂)

sabina1975
13. júl 2017

Zeny preboha tak potom podla tohto ak niekto caka 6 alebo viac tak citi pohyby uz pri oplodneni

bonovka
13. júl 2017

@sabina1975 zas nie priamo umerne poctu deti sa znizuje ta hranica.. 😀

3petka
13. júl 2017

@nika898 ahoj ja som to tiež tak mala začala som ho cítiť tak ako ty a potom aj dva dni nič tak som bola v panike. A tak som to mala potom aj vo vyšších štádiách tehotenstva som potom chodila a dubkala do brucha že čo to. Ale všetko bolo v pohode a našla som si polohu ktorá sa mu nepáčila a vtedy má začal kopkat. Keď som si ľahla na chrbát tak hneď premety ako náhle som zmenila polohu tak sa ukludnil.

sabina1975
13. júl 2017

@bonovka mam za sebou 4 tehotenstva a pohyby som citila najskor v 18tt a ked som bola v nemocnici v 18+4 tak ma vysmiali ze nerozoznam pohyby od creva tak asi tolko si zoberte ako moze 8cm velky plod vyvinut silu aby ste citili pohyby

babls5
13. júl 2017

To su iba pohyby čriev ...niesu mozne takto skoro pohyby ...az tak od 18tt to dieta je este velmi male

bonovka
13. júl 2017

@sabina1975
@babls5
Vobec nejde o silu,nikto nehovori o kopani a tiez viem po dvoch uspesne donosenych detoch,co mam pri tretom pod slovom "pohyby" cakat a tiez rozlisit,kedy sa jedna o creva. 🙂 nechcem sa tu ani hadat,ani dostat do konfliktov,kazda sme ina,je to podla mna velmi individualne,ja som napr. aj pri druhom dietati mala prve pohyby v 16tt a nie som jedina.ziaden lekar ma nevysmial,naopak,potvrdil mi,ze to moze byt,zalezi od toho,aka je maternica aj ako velmi/malo aktivne je mimino..no hadat sa naozaj nejdem,baby.

drobcek11
13. júl 2017

Vsetko je to individualne, pri prvej dcerke som citila prve male steklenie od 16tyzdna nasledne neskor pohyby az kopance okolo 20teho tyzdna, pri druhej dcerke som to prve steklenie citila az okolo 19teho tyzdna az som sa bala ci je vsetko ok😁a teraz som ale zvedava kedy budem citit nase tretie

lilu7
13. júl 2017

Pri druhom babatku som citila pohyby v 14 tyzdni a uz som vedela ze je to mimi🤗

nika898
autor
14. júl 2017

Tiez si myslim ze je to individualne a pohyby criev rozoznam 😀. Ako mne teraz aj brusko dost rychlo vybehlo niekedy mam pocit ze vyzeram ako na konci 5 mesiaca a nie na zaviatku 4 😀

martinoocka
3. máj 2019

Ja som aj pri prvej citila tak skoro ale nevedela som naisto ci su to pohyby, aj teraz to zacalo okolo 14tt. Je to take jemne steklenie alebo vlnenie ci ako to popisat, nie kopance ....ale fakt to citit len malokedy a v pokoji.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre