Ahojte tehulky k čomu by sa dali prirovnať pohyby vášho drobca v brušku?Ja som v 20.týždni a necítim nič☹ Už sa dosť bojim pretože všade čítam že v18.týždni sú uz pohyby značné...
Ďakujem Nikol snaď už to príde,už ju chcem cítiť cvrčkinu malú...🙂 a inak takéto "škvrkanie"som už cítila len som nevedela čo to bolo a proste celkovo neviem to zaradiť či to je malá alebo žalúdok 😀
ja som cítila pohyby také ozajstné až v 23.tt, prvé bublinky v 20.tt 🙂 a tiež som bola z toho na nervy, že nič necítim 😒
@stefi8786 Neboj máš čas.Ja som cítila v 18tt,ale normálne je u prvorodičiek od 20tt a navyše,čo som tu čítala a aj kamarátku mám,čo má maternicu na prednej strane,tak necíti pohyby toľko,ja mám na zadnej strane a cítim poriadne.V tom 18tt som ráno v posteli cítila v bruchu také jemnunké cukanie,každú chvíľku na inej strane a odvtedy je to len viac a viac 😀
@stefi8786 ak je to tvoje prvé bábo tak sa ešte nemáš čoho obávať .... niektoré maminy to cítia až okolo 24 týždňa .... ja som svoje prvé tehu cítila ako také šteklenie v oblasti pupku ..... akoby mi v bruchu chodili mravce ... hrozne to šteklilo ... a pri druhom som už vedela na čo čakám a tam som už cítila kopance .... neboj - ak máš dobré ultrazvuky, že sa na nich bábo hýbe tak to čoskoro ucítiš aj ty .... daj tomu ešte chvíľu a potom sa budeš tešiť aj na chvíle keď trocha od kopancov oddýchneš 😉 hlavne v noci
Ďakujem Milka,vydýchla som si🙂Na poslednom ultrazvuku sa praveže malá hýbala až príliš,aj srdiecko jej búšilo ostošesť takze preto som obávala trošku že prečo ju necítim keď ona diablik si tam tak šantí🙂
Ja som začala cítiť mini pohyby už v 19tt... a pocit to bol nie taký že šteklenie a motýliky v brušku a čojaviem co tu este ženy vypisujú za metafory 😀 Bol to pocit ako ked ti niekedy sam od seba skáče sval.. ak si to niekedy zažila... take tiky 🙂 A teraz som 23tt a tieto "tiky" sa len a len stupňujú 🙂 Veľa záleží aj od fyzickej stavby tvojho tela.. chudšie začnú cítiť pohyby skôr
Baby ďakujem za príspevky...🙂 trošku som si vydýchla a každým dnikom čakáme nejaké signály🙂🙂🙂
@stefi8786 ahoj stefi. ja to tiez teraz riesim a je to celkom zabavne, lebo ja citim "nieco" od prelomu 15 a 16tt. ale je to take skoro neuchopitelne. je to moment, ktory si vsimnem, potom sa na to zacnem sustredit a len zriedka sa zopakuje prave vtedy ked sa sustredim. viem ze to je babo, ale je to veeelmi jemnucke. obcas to pocitim silnejsie, ale o vyslovenych pohyboch hovorit nemozem. mame cas 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@stefi8786 hlavne sa ukludni urcite je vsetko ok 🙂 prve pociti ja osobne som mala akoby mi skvrkalo v bruchu alebo akoby som vipila vela bublinkovej mineralky, ale hlavne ich je najviac citit, ked si v klude lahnes na chrbat a odpocivas pokial babo akurat vtedy nespi tak urcite ucitis, pripadne sa daj na bok 🙂