Žienky tie co už cítite pohyby, keď lezite, aj vaše babo je nejaké aktívne? Ja dnes cely deň cítim, ako sa nadvihuje alebo ako to nazvať, keď mám priložený ruku, tak ,, kopne" tak to je pár sekúnd tak nič a po čase sa to opakuje. Začínam sa báť neviem cim to je ci tým sladkým co celý dne jem alebo neviem.
Zajtra začínam 21tt.
@julsh123 môj brušku tiež dnes bol živí včera som ho až tak necítila trochu večer
@evkakozickova v stoji ešte necítim nič lebo som prvorodička ale keď ležím tak skoro stále 🤔 tak neviem ci to môže takto až byť
@julsh123 ja som druhorodička som v 24 týždny a stále necítim pohyby keď stojím iba keď sedím a ležím nwm prečo 🤷
@julsh123 prvé pohyby u mňa ako prvorodičky začínali koncom 19tt, aj možno skôr, ale nemala som ešte istotu. Bolo to ako také bublinkovanie. V 21tt som cítila stále veľmi máličko, trošku robil malý vlnky na brušku, keď som ležala, ale ešte to bolo málo viditeľné. Tie pohyby sú ešte veľmi jemné a keď chodíš, často ich ešte nevnímaš a okrem toho, vtedy malé akoby hojdáš, tak je kľudnejšie. A tiež veľa spinká ešte, malý bol aktívny u mňa najmä v noci, keď som ležala a teda bola v kľude. Také tie poriadne začnú nastupovať neskôr, u mňa bolo napríklad od 24tt takmer dva týždne ticho, len sem tam sa pomrvilo, malý bol otočený k mechúru dovnútra a tam si kopcoval. Potom pri ležaní najmä na chrbte začal robiť vlnky na brušku, jemné kopančeky. Postupne sa to stupňuje, čím je bábätko väčšie a má menej miesta. Teraz v 31tt sa napríklad často vytláča von chrbátikom na pravej strane a už jeho pohyby začínajú byť bolestivé, bruško sa viac napína a zavádzajú mu orgány v tele. Takže pohybov si užiješ ešte dosť 😉
Bábätká sú aktívne najčastejšie, keď je mamička v kľude. Čiže keď leží, alebo sedí.
Chôdzov ho ako keby "učičíkaš" zato vnímaš pohyb dieťaťa v kľude.
Bábätká taktiež zvyknú po sladkom byť aktívnejšie.
U mňa napríklad konkrétne ako aj napríklad teraz momentálne, ležím na ľavom boku a cítim akoby sa vydúval 🙂 keď som na chrbte je kľudnejší, aspoň to tak intenzívne necítim, ako kedy. 🙂
Ale teraz ci chodím, sedím, ležím cítim ho pravidelne a veľmi často. Ale to je aj tým, že je už väčší a čím má menej miesta, tým to je visc cítiť 🙂
ked deticky, ked sa nosia, tak niekedy spinkaju a zacnu kopat, ked si v klude, castokrat len v noci. navyse si este v nizkom tyzdni, su tehulky, tkroe v 21tt este ani pohyby necitia, ja som citila od 18tt a myslala som si, ze vsak dcera len 1 hod,. vecer pokopka a v pohode, ze je menej aktivna, ale o 1-2m to zacalo, co ona v tom bruchu stvarala, to bola niekedy celkom sranda. tkaze sa neboj, este sa to moze viac rozbehnut. narychlo som pozrela a babatko by malo mat priblizne 18cm ( asi bez noziciek ) a 300g. este nema taku silu. slabsie kopnutie ani nemusis citit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@julsh123 po sladkom zvyknu "vyvadzat".. je to normalne 😉