Pohyby bábätka

krisstina_em
24. okt 2022

Ahojte, v sobotu mal krpec párty v bruchu, odvtedy žiadne pohyby 🤷‍♀️🤔 Stalo sa vám, že sa pár dní bábo "neozvalo"?

mamamasama
24. okt 2022

@krisstina_em pár hodín áno, pár dní nie. Nemáš angel sound? Ja by som už panikárila.

lenkadenisa
24. okt 2022

@krisstina_em v ktorom tt?

petronellla87
24. okt 2022

@krisstina_em ahoj kolky tt si? Mne sa tiez stava ze niekedy je mala po velkej party par dni kludnejsia, akoze citim pohyby ale iba obcas a slabsie... A potom zase pride party... A tak dokola😊

7lenka11
24. okt 2022

mám niečo podobné.. ešte v piatok hip-hopové vystúpenia v bruchu a cez víkend útlm.. ale cítim počas nejaký pohyb, kde-tu vystrelí ruka-noha, no dosť sporadicky.. ale moja malá má taký zvláštny režim.. 5 dní divočí a potom má dva dni veget, takto fungujeme od 20tt.. no keď mám pocit, že sa dlhšie neozýva, tak zapínam angel sounds
inak bola som na pohotovosti kvôli bolestiam.. išli mi robiť sono, vôbec som v tej chvíli necítila pohyby a doktora skonštatovala, že aké aktívne bábätko.. proste sa pretočila, ja som pohyby necítila a na sone boli úplne zreteľné

lucinka5051
24. okt 2022

@krisstina_em ani ked si lahnes na chrbat, das si nieco sladke, vela vody atd tak nic? Asi nejaky pohyb za den by som ocakavala...inak ub by bola panika u mna

kikulienkadd
24. okt 2022

Ahoj,neviem,v ktorom si tt. Žiaľ u mňa žiadne pohyby v 35.tt znamenali niečo veľmi zlé. V každom prípade, ak sa Ti niečo nezdá a tvoj lekár práve neordinuje,je tu vždy možnosť ísť na pohotovosť. Držím ti palce, aby bolo všetko v poriadku 🍀

krisstina_em
autor
24. okt 2022

@lenkadenisa 22tt+4

krisstina_em
autor
24. okt 2022

@petronellla87 ahoj, 22tt + 4. No vcera som mala pocit že je asi 2x pohyby ale ako prvorodička to neviem úplne posúdiť

krisstina_em
autor
24. okt 2022

@kikulienkadd to mi je ľúto :( ja som 22tt + 4. Aj ste mali nejaké bolesti, krv, výtok alebo nie o čo by naznačovalo, že sa nie o deje?

ropucha6
24. okt 2022

@krisstina_em v tom tyzdni ja ani neviem ci som vobec nieco citila uz. Daj si cokoladu, lahni na chrbat alebo trochu postuchaj brucho.

petronellla87
24. okt 2022

@krisstina_em aha... Vtedy som tusim este veru necitila pohyby pravidelne a kazdy den... Skus ako pise kocka vyssie lahnut si a dat daco sladke😉

nina004
24. okt 2022

@krisstina_em U prvého bábätká som cítila pohyby od 22tt a aj to som si nebola istá. U druhého od 16tt a to sa mi aj stalo ,že som ju deň necítila ,ale mala som angelsound,tak som počúvala srdiečko na ukľudnenie. A pomohlo mi ju vždy rozhýbať,keď som si ľahla na rovné na chrbát a dýchala do pľúc a nie do brucha ,to sa hneď ozvala.

kikulienkadd
24. okt 2022

@krisstina_em Jeden večer som cítila veľmi silné pohyby,také kopance,že mi doslova zle ostalo. O chvíľu bol pokoj. Krvácanie žiadne. Akurát na druhý deň som si uvedomila,že hlavička je hore,pričom 4 dní predtým na prehliadke bola dole. V ten deň som si uvedomila, že som nepostrehla žiadne pohyby. Večer som svoje obavy vyslovila pred manželom. Vravím,idem sa osprchovať, umyjem si aj vlasy,to ho zobudí. Ale nie. Šli sme do nemocnice, kde sa nado mnou ešte pozastavila sestra,že: čo preháňa,veď ani nie je prvorodicka... O chvíľu už maximálna ochota a 3 lekári okolo mňa a vedela som,že je zle...
Ale ako vravím,nemusí to vždy skončiť takto zle,len opatrnosti v tehotenstve nie je nikdy dosť. Materinské inštinkty veľa napovedia,netreba ich podceňovať.

krisstina_em
autor
25. okt 2022

@kikulienkadd to ma mrzí :( presne ja si hovorím, že materinský inštinkt. Našťastie u mňa sa to ani raz nepotvrdilo

krisstina_em
autor
25. okt 2022

Tak bola som ráno u doktorky, všetko úplne v poriadku 🙂 malá kopala, že ani srdiečko sa nedalo poriadne počúvať, ale stále som nič necítila. Nevadí, hlavne, že je v poriadku 🙂

kikulienkadd
25. okt 2022

@krisstina_em výborná správa! Len tak ďalej...🌞🍀

parcelka
26. okt 2022

@kikulienkadd Ahoj, a mozem sa opytat co sa vlastne stalo? Vysvetlili ti to, ze aka bola pricina? Prepac ze sa vyzvedam...

krisstina_em
autor
26. okt 2022

@parcelka ona je ešte maličká, ja som 22+6, keď som bola 2 týždne dozadu na poradni mala 350 g a ostatné bábätká aj 600 g. Tým, že som prvorodička,tak necitim tak tie pohyby. Len sa menej a slabšie hýbala ako dni predtým.

kikulienkadd
26. okt 2022

@parcelka Presne 3 roky po 1.synovi sa mi mal narodiť 2.syn, no v 35tt som necítila pohyby celý deň, pričom večer predtým som cítila také pohyby,že mi až zle ostalo. Išli sme pre istotu do nemocnice na monitor a tam mi oznámili,že synčekovi nebije srdce. Nedá sa nič robiť, musím porodiť. Triasla som sa zo šoku, môj muž ma držal, aby som vladala ísť. Smutok,hnev,bezmocnosť... Vyvolavacky nezabrali, po 24hod urobili cisársky. Príčina bola udusenie pupocnou šnúrou, bol do nej celý omotany, otočil sa naposledy a bol koniec.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre