Podozrenie na Dawnov syndróm v 5. mesiaci tehotenstva

kiss1234
10. jún 2020

Ahojte som v 5mesiaci a vyšiel mi pozitívny test na dawnov syndróm a poslali ma na odber plodovej vody tam som bola a mame čakať 2 týždne na výsledky prosím vás mate stým niektorá z vás skúsenosti? Bude naozaj miminko mat tento syndróm alebo je to len plány poplach? Syndróm mi zistili z krvi :( za každe nové info ďakujem

denden77
10. jún 2020

@kiss1234 ahoj.. zial ja s tym skusenosti mam.. ak ti vysiel pozitivny tripple test, nic nie je stratene, mava falosne pozitivne vysledky.. silno drzim palce, aby to amnio vyvratila 🍀🍀🍀

luluusko
10. jún 2020

odber plodovej vody ak ste absolvovali tak budete mat už presný výsledok je to diagnostickáývyšetrovacia metoda tie žienky v mikroskope presne vidia či plod bude mat tento syndrom čo sa týka testu z krvy ten je skríningový može mať aj falošne pozitivne aj negativne vysledky .

luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 dva týždne čakáte preto tak dlho lebo je to najrýchlejšie ako sa to dá vyšetriť tu plodovku treba spracovať , musia v nej porasť bunky aby sa dala vyhodnotiť a to trvá aj pri najrýchlejšom procese 2 týždne :( bohužial skor sa to nedá ma to svoje postupy kým sa dá to sklíčko hodnotiť

denden77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denden77
10. jún 2020

@luluusko u mna mali prvotny vysledok na DS za 24 hodin (samozrejme to stalo dake €)

luluusko
10. jún 2020

@denden77 no neviem kde Vám to robili a či sa dá takto priplácať ale na štandardných pracoviskách je to do 14 dní a je to bezplatné ano bohužial trvá to dlhšie a výsledok sa dáva hned ako ho laboratorium má k dispozícii ku konzultácii genetikovi

denden77
10. jún 2020

@luluusko zeleznicna nemocnica BA, genetika.. celu spravu mi dali az po mesiaci ale vysledok na DS vedeli na druhy den 🤷‍♀️

luluusko
10. jún 2020

@denden77 to Vám ako len povedali žiaden papier vam nedali?

denden77
10. jún 2020

@luluusko samozrejme strucnu spravu mi dali 😊

kiss1234
autor
10. jún 2020

Babenky ďakujem ze ste sa mi ozvali tak dúfam ze je to falošne pozitívne a ak to teda naozaj nedajbože tak je tak ako sa postupuje? Budem musieť porodiť mŕtve babo? :(

luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 Kde ste bli na genetike?

denden77
10. jún 2020

@kiss1234 to je na tebe.. mozes si ho nechat, mozes absolvovat ukoncenie do 24tt.. ja som si vybrala 2 moznost.. kludne napis spravu, ak mas dake otazky.. ale hlavne ver, ze sa nic take nestane a vsetko dobre dopadne 🍀🍀🍀

luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 USG ste mali v poriadku?

luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 ano pri chromozomovej anomálii mate zo zákona nárako na termináciu gravidity ak sa pre to vy rozhodnete ak sa rozhodnete pre dieťatko tak potom vam genetik povie čo dalej bude nasledovať to znamená po naroden´bude chcieť dieťa vydieť a čo sa týka dieťatka dostanete odporúčania aké ambulancie budete musieť navštevovať kedže dieťatko s týmto syndrómom ma svoje špecifiká zdravotných problémov ktoré možu nastať

luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 ešte ste sa pýtali na ten porod ano vyvolaju ho vlastne indukujú ako klasický porod - indukovaný potrat je to normalne pri vedomí bohužial ......

luluusko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luluusko
10. jún 2020

@kiss1234 Ale treba veriť že to bude ok možno vam to vyskočilo len z veku alebo inej banalnej príčiny čo je dosť časté aj nepresný gestačný týžden to može skresliť čokolvek niekedy bez pričíny su tie výsledky pozitívne a je tých žien naozaj vela čo im to vyskakuje niektoré dokonca idú len na USG ak sa boja odberu plodovej vody a stačí im ten výsledok

maria1678
10. jún 2020

@kiss1234 prežívam to isté, ak chces napis

kiss1234
autor
10. jún 2020

@luluusko ja som čítala že aj ked po výsledkoch plodovej vody boli už negatívne a aj tak sa narodil stým syndrómom strašne sa bojím nechcem aby zažíval trápenie vo svojom živote :( ak sa rozhodnem ísť na potrat sama dá sa to? Vedia mi stým nejak doktori pomôcť? Ja nemám najlepšieho gynekológa a som v 5 mesiaci a malinký ma 9 cm je to podľa vás normálne?

sluchatka
10. jún 2020

@kiss1234 odber plodovej vody je stopercentny. Pockaj na vysledok a nestrachuj sa zbytocne. Na ultrazvuku si mala vsetko ok?

lienka.7
10. jún 2020

@kiss1234 vsak si pozri tabulky, kolko ma mat maly.... rozhodne by vsak mal mat aspon raz tolko 😯😯😯

soni111
11. jún 2020

@kiss1234 v ktorom týždni závisí si ??

kiss1234
autor
11. jún 2020

@soni111 21tyzdni

kiss1234
autor
11. jún 2020

@sluchatka áno na ultrazvuku nič vidno nebolo a mam v papieroch napísané že malinký ma razštep na hornej pere a na ultrazvuku nič vidno nebolo tak vôbec tomu nechápem

sluchatka
11. jún 2020

@kiss1234 isla by som aj na morfologicky uktrazvuk, aby si mala istotu. Dr Grochal - v Martine objednaj sa a budes vediet na sto percent

dahliaa
11. jún 2020

@kiss1234 A nosní kůstka je přítomna? A co šíjové projasnění na 1. Screeningu?

bebotka
11. jún 2020

@kiss1234 a to ste na to teraz prišli, ved testy sa robia v 16tt a cca o týždeň máš výsledky, ked su zle každý gynekolog to rieši hned a nie o mesiac, a tá velkosť je tiež nejaká blbosť, to ti povedal doktor? ved také je bábatko v tom 16tt a nie teraz

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
soni111
11. jún 2020

@kiss1234 a to sijove prejasnenie ti robili ?? Razstep hornej perry sa dá operovať nieje to nič strašné...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre