Ahoooj😊 chcem sa opýtať som momentálne 18+5 tt v sobotu som bola na pohotovosti kde mi gynekologička pozerala na bábätko a vraví mi že sa dobre vyvíja a že by povedala že je ešte o 4-5 dní váhu mala 280 gramov. Chcem sa spýtať ako je to možné 😄 presne viem kedy sme počali babo bolo to presne 12.8. 2020 posledná ms 1.8. 2020 aj ona vravela že mi to pekne vychádza ale je asi väčšia alebo neviem 😊 stalo sa to niektorej znamená to že malinka sa ešte lepšie vyvíja ako by mala alebo že bude väčšia keď sa narodí ? 😊
Sono má odchýlky až 500g..aspoň v neskoršom štádiu tehotenstva.Takze v začiatkoch ako si ty je to dosť nepresné a vôbec by ma to netankovalo,nič to neznamená a 4-5dni je pohodička,nie 4-5tyzdnov.🙂Mne celé prvé tehotenstvo doktorka vravela,že syn bude malý(ja som menšia aj stihla) a pôrodnú váhu ešte týždeň pred termínom odhadla na 3200g. A mal 4100😂
Odchylka do tyzdna je v norme a je sposobena nepresnostou merania.
Ved ani dospeli ludia nie su vsetci rovnaki. Jeden je vysoky, druhy nizky, treti ma mohutnu postavu, stvrty tenky... Este aj ti rovnako vysoki vyzeraju inak, lebo jeden ma dlhy trup a druhy zase dlhe nohy. Logicky, ani babatka nie su vsetky rovnake. Jeden zdravy donoseny novorodenec ma 2,5kg, druhy 3,5kg a treti vyse 4kg. Rovnako moze mat novorodenec 48cm alebo aj 53cm. Ale merania na sone su dost nepresne, na to sa neda s urcitostou spoliehat, ze babo teda bude vacsie alebo mensie. Kludne moze cele tehotenstvo zaostavat oproti tabulkam o 10 dni a v poslednom tyzdni to dohnat tak, ze bude zrazu popredu 🙂
u mojej gynekologičky mal vždy ukážkovú váhu na termín podľa ms, ked ho merali pred pôrodom v nemocnici, tiež ho namerali o pár dní menšieho, narodil sa presne na termín podľa ms, ktorý určila aj moja doktorka s váhou 3580g
Merania sú úplne mino nestreesuj 🙂 mne na pôrodnej sale povedali že maly má 3600 a narodil sa a mal 4120 😂😂🤷🏼♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tieto merania musíš brat s rezervou. Nie je to úplne presne.