Dobry den,
chcela by som sa opytat mamiciek , ktore su cca 17,18,19.ty tyzden ako sa citite. Cakam druhe babatko, chlapca, ale od zaciatku tehotenstva je to katastrofa.
Pri dcerke pred 4oma rokmi som chodila do prace, chodievali sme na tury, zili sme aktivne a az na obcasne bolesti chrbta mi pomaly do porodu nic nebolo.
Teraz od zaciatku nejaky problem. V 8mom tyzdni som krvacala, lezala v nemocnici. Neustale bolesti brucha, nevolnosti, sialena unava. Ked konecne presiel prvy trimester a prestala som krvacat, tak unava aj tak pokracovala, pri dlhsej chodzi bolesti brucha , najnovsie sa pridali bolesti slabin, akoby klbov…. mam doslova pocit ze sa cela rozpadavam….nic nevladzem, trocha porobim a citim sa akoby som robila v bani. Chodim este do roboty, ale po prsci ma doma uplne vypina.
Na poradni mi gynekologicka kontrolovala krcok, ten je v poriadku, chodim na hematologiu, vysledky su v poriadku, pohyby sice este necitim , ale pocuvam maleho cez angel sound a ten je aktivny, na usg vsetko ok.
Len som zufala preco sa takto citim :( . Ako sa citite ostatne tehulky vy v takomto tyzdni? Desim sa co bude dalej .
Som na tom podobne, akurat mne prestava dobre drzat krcok podla vsetkeho. Vcera som s hrozou zistila, ze napriek magnezku a arefamu som akoby na prst otvorena. Ten pocit tlaku dole presiel, ale pojdem k lekarovi co s tym dalej. Predosle tehu bolo ine, teraz to len odratavam, nech uz porodim…
Prvé tehotenstvo som poriadne ani nevedela že som tehotná, škola, potom praca, kopec aktivít a žiadne bolesti, nevolnosť, niç.Teraz? Som už za polkou ale des a hrôza hlavne prvy trimester. Prespala som čo sa dalo, take bolesti že koniec, palenie zahy, krče, na vracanie, novšetko 😁, už je to lepšie ale fakt každé tehotenstvo je iné.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To sa neda ovplivnit moc. Kazde tehotenstvo je ine (a nemusi ist o ine pohlavie). Ja som mala tiez prve tehotenstvo celkom fajn, sportovala som vela, bolo mi dobre, akurat trochu som citila chrbat, zo zaciatku som mala nevolnosti a dost som priberala. Druhe tehotenstvo cista katastrofa od zaciatku az do konca. Zle mi bolo, vsetko ma bolelo a nechcelo sa mi ani zit. Fakt som si to odtrpela od prveho do posledneho dna. Teraz som treti krat tehotna (20tt) a je mi zatial najlepsie. Skoro nepriberam, nic ma neboli, kolko krat aj zabudnem, ze som tehotna.
Kazdy krat to vypali inak. Drzim palce 🍀