Pocit, keď rastie brucho

lenagawel
6. mar 2022

ahojte asi divna otazka ale vysvetlim 🤣 Som v 20tyzdni, pred tehotenstvom som mala brucho ploche a nemala som problemy s travenim, potom 3 mesiace mi bolo estrrmne zle jedla som strasne malo a teraz chvalabohu uz mam chut do jedla tak jem normalne. Problem ale je ze mam pocit ze posledne dva tyzdne ci uz len nieco vypijem alebo trosku zjem tak mi tak vypukne a vystreli brucho ze citim neskutocnu fyzicku nepohodlnost na bruchu aj zaludku ze to az boli a tlaci mi to aj na podbrusko a strasne to boli. Tak neviem co to je v tehotenstve normalne alebo je to nejaky iny problem? neprejedam sa jem normalne ale mne staci ze vypijem caj a katastrofa. Tak neviem ci to je problem travenia alebo radtuce brucho je tak neprijemne 🤣 uz som zufala

kittykat22
6. mar 2022

to je z travenia. Ako si dlhsie nejedla tak budes mat narusenu crevnu mikrofloru. Skus po mensich davkach a lahsie jedla. Rastuce brucho necitis. Ja som mala 59kg v 37tt a na tele 0% tuku a len to brucho. Necitila som nic.

katkamatka7
7. mar 2022

@lenagawel V tom čase som cítila rastúce bruško pri pohybe, ako napríklad vyjsť a zísť po schodoch, prirovnala by som to pocitu, že tam mám loptu, čo mi pri mojom malom pohybe podskočí a nebol to príjemný pocit. Cítila som tiež takú pichavú bolesť pri menšie námahe, takže som sa snažila radšej pomalšie a pokojne dýchať. Z jedla mi ťažko väčšinou nebolo. Veľmi mi chutilo kyslé mlieko a naplnilo pocit hladu. Ak máš ten pocit z trávenia, prejde aj na dieťa, keďže Ťa vníma, Tvoje pocity.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre