Počas testu na tehotenskú cukrovku mi prišlo zle.Ako inak sa dá test urobiť?

joysi
10. sep 2019

Ahojte žienky,
Dnes rano som bola na test na tehotensku cukrovku. Nedopadlo to najlepšie, keďže som po vypiti glukozu po chvili tuto vyvratila a prislo mi zle. Test bol prerušený a bude sa musiet asi zopakovať.
Viete mi poradit ci sa da tento test robit aj inak?
Dakujem krasne za odpoveď 🙂

erikad82
10. sep 2019

Neviem či sa dá robiť aj inak zrejme iba takto. Ono to treba tak chlupkať po trošinke,aby neprišlo zle... A najlepšie aj citrón trošku pridať -aspoň ja som tak vždy 🙂

ikuska187
10. sep 2019

@joysi bohužiaľ nedá.

e1i
10. sep 2019

@joysi mne povedali ze trosku citrona mozem a potom som to mala do desat minut vypit. Uslo to,nebolo to take hrozne ani mi zle potom nebolo

mogaa
10. sep 2019

@joysi volakedy sa nepila glukóza, ale musela sa zjesť celá čokoláda🙂spýtaj sa diabetológa či je možný aj iný spôsob, lebo z tej glukózy ťa napína😉určité vyšetrenie sa robí u diabetológa aj z krvi, ale tam už sa zisťuje či je cukrovka správne kompenzovaná, či je dobre nastavená liečba.....pri tom vypití glukozy sa zisťuje glukózová intolerancia a aj aké sú výkyvy glukózy....

migifie
10. sep 2019

Niekde umožňujú odbery krvi na lacno a robia sa asi 3 merania,ale tu sa nezisti presne kolísanie a spracovanie cukru po nadmernom užití cukru. A áno,predtým zeny len vedeli,že su tehotne a porodili,nevedeli ani o hladine Fe,nie to este USG a 3 D...

mogaa
10. sep 2019

@migifie aj volakedy sa robil test na glukózovú intoleranciu, len miesto tej glukózy sa musela zjesť celá veľká čokoláda🙂

migifie
10. sep 2019

@mogaa ale predtým to nerobili každej...ale veď to je jedno,je dobre,že sme teraz pod dohľadom ;)

ladybug138
10. sep 2019

Myslim, ze sa to inak neda, skus si tam pridat ten citron, ja som to vypila naraz cele a zapila vodou, mam slaby zaludok, ale udrzala som to a dokonca to nebolo abi take strasne.. Mne sa zda, ze sa dokonca da kupit v lekarni nejaka glukoza s prichutou, to by mozno pomohlo

angi07
10. sep 2019

@joysi ja som dopadla tak isto a potom o par tyzdnov mi brali krv a zistovali z toho.ze vraj sa da aj takto tak neviem naco na trapia

luciauzus
10. sep 2019

@joysi skus si zohnat ochutenu glukozu, ja som prvu vyvratila a druhu mi poradili ochutenu a ta chutila ako sladsia fanta a uplna pohodicka

migifie
10. sep 2019

@angi07 samozrejme,že sa da z krvi,ale tam nevidiet to kolísanie ako pri GTT,ako som vyššie písala...

siska53
10. sep 2019

@joysi ze vraj citron pomáha a ten mozes. Mne bolo tiez zle pri druhom, ale nevyvrátila som všetko, takze sme to dokončili.

hajanka
10. sep 2019

Mne este pred 5r robila test dr. s presladenym cajom, ziadna glukoza.

mogaa
10. sep 2019

@angi07 z krvi vedia zistiť cukrovku a ako je kompenzovaná......ale nevedia zistiť ako organizmus reaguje na glukózu po 1 a 2hodinách - glukózovú intoleranciu čo je predzvesť cukrovky.....ak máš glukózu na lačno 5, do hodiny ti môže vyskočiť na 7, ak ti vyskočí 8,9 - tak už máš glukozovú intoleranciu a mala by si byť sledovaná, po 2hodinách ti má klesnúť.....mame to robili (netehotnej) - na lačno 5,5(čiže norma)po hodine 9 a po dvoch 11😀sama sestrička nechápala....takže glukózová intolerancia a hneď lieky aby jej ten cukor "neskákal"

joysi
autor
10. sep 2019

Ďakujem baby 🙂 no mna to celkom "vyplo" som do teraz spala....pisala som lekarovi tak mi napisal, ze mam skusit si to ochutit tym citronom...skusim sa tam ešte raz objednat...len dufam, ze im to tam zas neovraciam :-/

angi07
10. sep 2019

@migifie mne to doki neriesil

angi07
10. sep 2019

@mogaa mne to doki neriesil 😊a bola som v poriadku .inac som nedavno citala ze uz aj dnes sa robi ze si musis zjest rozok s lekvarom a nemusis pit tu hnusnu vodu.jedna mamicka to pisala. inak ja na lacno mam 2 a po jedle 5 tak mozno preto te neriesil ani vtedy

joysi
autor
10. sep 2019

@angi07 čiže si neabsolvovala ten test? Ja skusim ešte raz, ale keď to dopadne ako dnes....uz nepojdem...len neviem ci je ten test povinný, alebo nie....

sweetdreams
10. sep 2019

@joysi nám to tiež sestrička ochutila citrónom. Nebolo mi úplne že na vracanie, ale chvíli už mi bolo tak všelijako, tak som sa išla aj prejsť na vzduch po vypití, asi na 15 min. To mi dosť pomohlo.

joysi
autor
10. sep 2019

@sweetdreams mne sestricka povedala, ze nemozem nikam ísť...aby som v čakárni dve hoďky sedela...

sweetdreams
10. sep 2019

@joysi no, môže byť, asi aby si vonku nedopadla...ale tak ak bude s tebou niekto.... Neviem no, ja som nejako tak cítila, že musím ísť na vzduch... Veď sa nemausis prechádzať, možno len sadnúť si na schody pred budovou.

migifie
10. sep 2019

@angi07 do 25 r. to nezvykne riešiť každý lekar,niektorí ani do 30 r.,potom sa zvyšujú rizika,tak sa to odporúča...ja som na tom bola,ale asi sa pomýlili a sla som o 2 týždne skôr (ale bola tam jedna so mnou,co bola o 3 týždne skôr ako sa odporuca)...hodnoty som mala dobre,ale potom mi druha doktorka povedala,že mam ist este raz,tak som odmietla...tak potom mi stanovili cukor z prsta na lacno a tam som mala len 2,3 hodnotu...takze to nechali tak...že je to ok...keby to bolo zle,tak uz na lacno su iné hodnoty...

angi07
10. sep 2019

@joysi nie vobec.mala som vtedy 27 rokov a nakolko som to nevedela vypit tak ma zavolali neskor na krv na lacno a na krv po ranajkach a hotovo 😊

angi07
10. sep 2019

@migifie vtedy som mala 27 teraz 33 tak som zvedava akym sposobom ma budu chciet teraz vysetrovat nakolko mam ineho gynekologa.ale adi.mu hned na uvod poviem nech si vymysli alternativu bo ja tu cukrovu vodu nevypijem 🤪😅

eva233
10. sep 2019

@joysi môj doktor dáva istú "náhradu" za roztok. Dáva možnosť namiesto glukózy som si doniesla vlastné raňajky - malo by to glykemicky sedieť. Zjedla som dva biele rožky s obyčajným maslom + 2,5dcl ovocného čaju s dvomi lyžičkami cukru. Nie každý doktor dáva takúto možnosť, v tom prípade len pretrpieť ten roztok. Držím palce.

elian
10. sep 2019

@eva233 u mňa tak isto .... mala som zjesť rožok s maslom a vypiť hrnček čaju s dvoma lyžičkami cukru ... a pichali ma len raz a v pohode 😉.... neviem čo vymýšľajú s roztokom

midori123
10. sep 2019

Ja som tento test odmietla. Zgrcala by som sa este cestou tam. Doktorke som to vysvetlila a bolo.
A kedze nie je povinny, nemohol mi nikto nic

paulus123
13. sep 2019

Dievčatá v ktorom tt sa robí tento test ?

zabina27
13. sep 2019

Mne pomohlo tak 2-3 glgy toho vypiť a vyplachnut si ústa čistou vodou a tak, až kým som to celé nevypila. Žalúdok to zniesol, keď som necítila tú chuť v ústach

joysi
autor
13. sep 2019

@paulus123 mna poslal dr v 24tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre