Ahojte žienky,
Dnes rano som bola na test na tehotensku cukrovku. Nedopadlo to najlepšie, keďže som po vypiti glukozu po chvili tuto vyvratila a prislo mi zle. Test bol prerušený a bude sa musiet asi zopakovať.
Viete mi poradit ci sa da tento test robit aj inak?
Dakujem krasne za odpoveď 🙂
@joysi volakedy sa nepila glukóza, ale musela sa zjesť celá čokoláda🙂spýtaj sa diabetológa či je možný aj iný spôsob, lebo z tej glukózy ťa napína😉určité vyšetrenie sa robí u diabetológa aj z krvi, ale tam už sa zisťuje či je cukrovka správne kompenzovaná, či je dobre nastavená liečba.....pri tom vypití glukozy sa zisťuje glukózová intolerancia a aj aké sú výkyvy glukózy....
Niekde umožňujú odbery krvi na lacno a robia sa asi 3 merania,ale tu sa nezisti presne kolísanie a spracovanie cukru po nadmernom užití cukru. A áno,predtým zeny len vedeli,že su tehotne a porodili,nevedeli ani o hladine Fe,nie to este USG a 3 D...
Myslim, ze sa to inak neda, skus si tam pridat ten citron, ja som to vypila naraz cele a zapila vodou, mam slaby zaludok, ale udrzala som to a dokonca to nebolo abi take strasne.. Mne sa zda, ze sa dokonca da kupit v lekarni nejaka glukoza s prichutou, to by mozno pomohlo
Mne este pred 5r robila test dr. s presladenym cajom, ziadna glukoza.
@angi07 z krvi vedia zistiť cukrovku a ako je kompenzovaná......ale nevedia zistiť ako organizmus reaguje na glukózu po 1 a 2hodinách - glukózovú intoleranciu čo je predzvesť cukrovky.....ak máš glukózu na lačno 5, do hodiny ti môže vyskočiť na 7, ak ti vyskočí 8,9 - tak už máš glukozovú intoleranciu a mala by si byť sledovaná, po 2hodinách ti má klesnúť.....mame to robili (netehotnej) - na lačno 5,5(čiže norma)po hodine 9 a po dvoch 11😀sama sestrička nechápala....takže glukózová intolerancia a hneď lieky aby jej ten cukor "neskákal"
Ďakujem baby 🙂 no mna to celkom "vyplo" som do teraz spala....pisala som lekarovi tak mi napisal, ze mam skusit si to ochutit tym citronom...skusim sa tam ešte raz objednat...len dufam, ze im to tam zas neovraciam :-/
@joysi nám to tiež sestrička ochutila citrónom. Nebolo mi úplne že na vracanie, ale chvíli už mi bolo tak všelijako, tak som sa išla aj prejsť na vzduch po vypití, asi na 15 min. To mi dosť pomohlo.
@sweetdreams mne sestricka povedala, ze nemozem nikam ísť...aby som v čakárni dve hoďky sedela...
@joysi no, môže byť, asi aby si vonku nedopadla...ale tak ak bude s tebou niekto.... Neviem no, ja som nejako tak cítila, že musím ísť na vzduch... Veď sa nemausis prechádzať, možno len sadnúť si na schody pred budovou.
@angi07 do 25 r. to nezvykne riešiť každý lekar,niektorí ani do 30 r.,potom sa zvyšujú rizika,tak sa to odporúča...ja som na tom bola,ale asi sa pomýlili a sla som o 2 týždne skôr (ale bola tam jedna so mnou,co bola o 3 týždne skôr ako sa odporuca)...hodnoty som mala dobre,ale potom mi druha doktorka povedala,že mam ist este raz,tak som odmietla...tak potom mi stanovili cukor z prsta na lacno a tam som mala len 2,3 hodnotu...takze to nechali tak...že je to ok...keby to bolo zle,tak uz na lacno su iné hodnoty...
@joysi môj doktor dáva istú "náhradu" za roztok. Dáva možnosť namiesto glukózy som si doniesla vlastné raňajky - malo by to glykemicky sedieť. Zjedla som dva biele rožky s obyčajným maslom + 2,5dcl ovocného čaju s dvomi lyžičkami cukru. Nie každý doktor dáva takúto možnosť, v tom prípade len pretrpieť ten roztok. Držím palce.
Ja som tento test odmietla. Zgrcala by som sa este cestou tam. Doktorke som to vysvetlila a bolo.
A kedze nie je povinny, nemohol mi nikto nic
Dievčatá v ktorom tt sa robí tento test ?
Mne pomohlo tak 2-3 glgy toho vypiť a vyplachnut si ústa čistou vodou a tak, až kým som to celé nevypila. Žalúdok to zniesol, keď som necítila tú chuť v ústach
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem či sa dá robiť aj inak zrejme iba takto. Ono to treba tak chlupkať po trošinke,aby neprišlo zle... A najlepšie aj citrón trošku pridať -aspoň ja som tak vždy 🙂