Ahojte dievcata len sa chcem opytat ci nahodou nenastali nejake modernejsie zmeny co sa tyka testov na cukrovku :D, prvy krat totiz ked mi ho robili tri roky do zadu som hrdinsky vypila cely glukozovy poharik a cela spokojna ze to nic nebolo som si sadla po odbere na lavicku no po 15 min mi prislo tak zle ze som skoro odpadla, a tak sa to opakovalo na tri krat jak mi vzdy zobrali krv, proste oblial ma pot, zatmelo pred ocami, hucalo v usiach, kym som to nejak vzdy nerozdychala, teraz mam z toho preto uplnu hrozu ist tam, chcem sa preto opytat ci niektora prezila aj take ze prvy krat cele zle ale pri druhom tehotenstve to bolo bez problemov, nech mam nejaku utechu a nadej :D
@lucinkacill stále to funguje tak ako píšeš. Vypijes glukozu.. No už sú aj take novodobejsie, zarobené už ovocné 😂
@lucinkacill aj mna to čaká za chvíľu, gynekologička mi povedala, aby som si doniesla citrón, že si to vytlacim do tej sladkej vody a bude to lepšie, tak možno skús tak 😊 citrón to vraj nijak neovplyvní ...
Môj gynekológ na tom netrvá,pri prvom tehotenstve som ani o takom nepočula,Pri druhom už má gynekológ posielal na glukozovy test ktorý bol v poriadku 👍Teraz mám nového a ten povedal že nemusím. Takže nepôjdem .
@ivkakiwi dnes som sa vrátila z nemocnice,ležala som s mamičkou čo mala tehotenskú cukrovku,dokonca je na inzulíne a musia ju ukončiť do 37tt kvôli malému,berie sa to ako riziko a nieje to sranda ako som videla a ten cukor jej aj tak skáče dosť...ja osobne som na test bola,vypila som glukózu a poctivo som si odsedela 2 hodiny a aspoň som spokojná,že máme výsledky ok🙂
@lucinkacill mne robil len hodinový test, cukor som si zarobila a vypila doma a po príchode mi vzali krv. Všetko bolo ok, keby boli hodnoty zle urobil by mi aj ten klasicky.
To ako keby ste o mne pisali. Presne to iste som aj ja mala. S tym rozdielom, ze som aj zvracala po tom. No otras. Tiez sa toho testu strasne bojim. Este ked budem v respiratore v cakarni, asi aj odpadnem...
Máte právo to odmietnuť. A ak by som mala dve hodiny čakať v respiratore v čakárni, tak to veru odmietnem aj ja
@lucinkacill ja som si tiez dala citron a dalo sa
@lucinkacill ja som pri prvom tehotenstve pri tomto teste odpadla počas čakania a tú glukózovú vodu som v bezvedomí vyvracala :( - našťastie som ten test nemusela opakovať, lebo by ma vystrelo asi znova..., , pri druhom tehotenstve som rovno povedala doktorovi aj sestričke, že mám z toho obavy, tak ma dali ležať na gauč do takej izby v ambulancii, kde mali svoje veci.Znova mi bolo zle, ale to ležanie mi pomohlo, aby som neodpadla + ma chodili kontrolovať pre istotu.
Ja som to odmietla a kedze mi velmi casto bravali krv kvoli inemu problemu, dr si vzdy odkontrolovala aj hodnotu cukru.
A moj svokor je cukrovkar a ma doma glukomer, tak som si kontrolovala cukor aj tym. Pred jedlom aj po jedle.
@lucinkacill no, ja som bola tiez tehotna pred 3 rokmi a glukozovy test som znasala presne ako ty. Keby ma sestricka na chodbe nezachytila tak odpadnem. Potom som musela 2 hodiny lezat na osetrovni. Mne vtedy gynekologicka povedala, ze ak tu sladku vodu vyzvraciam, tak sa nic nedeje, netrva na tom teste.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lucinkacill tak napríklad moja gynekologička nedáva nič piť, ale jedia sa ráno dva rožky s maslom a džemom a sladký čaj. Čiže dá sa aj inými spôsobmi to zhodnotiť.