Ahojte babeny, podľa mojej gynekologičky mám byť 21+4 TT ale včera som bola u iného gynekológa a ten mi na morfologickom usg povedal že plod zodpovedá 19+4 TT. Čiže je tam dvojtýždňový rozdiel. Ale babetko má všetky orgány v poriadku. Je pravda že som mala rozhádzaný nepravidelný cyklus. Bojím sa že bábo prestalo rásť. Máte niektorá tiež podobnú skúsenosť ? Ďakujem 😪
@nessmikulova vobec sa tym netrap. Nas bol mensi pred mesiacom o jeden tyzden a potom o dva tyzdne bol zrazu presne na den velky... to sa vsetko v takom obdobi velmi meni. Drzim palce🙂
@ivka2112 Suhlasim to som aj zabudla napisat, vela x to babo '' dobehne'' 😊
@nessmikulova neboj sa nič..všetko bude v poriadku...máš to ako u ľudí...niektorí sú väčší niektorí menší...napr môj malý bol vždy menší..a pritom som mala pravidelný cyklus a ešte som vedela,že kedy som otehotnela čiže termín som mala presný...narodil sa o 2tyzdne skôr v 38tt s váhou iba 2060g čo niektoré detičky majú v 33-34tt...ale nikdy ho nebrali za nedonoseneho...všetky orgány perfektne... čulý, papa a všetko ako má...len je proste menší...aj teraz je to tak.
úplne v pohode...bežne mi hovorili pri sono že je bábo raz väčšie, raz menšie....neriešila som to...len Boh vie čo videli....Všetky deti sa narodili Ok
Ďakujem Vám ❤️
@nessmikulova aj mne hovorili ze maly je mensi ako má byť a v 37 tt sa narodil s váhou 3306 g. Takže vôbec to nerieš a uživaj si tehotenstvo. ☺
@nessmikulova aj môj malý stále mi hovorili ze je o dva týždne menší, potom bolo ok, narodil sa mi zacinala som 36 tyzden, mal 2450 g a 46 cm bol maličký, ale bol v poriadku, ani v inkubátore nebol, aj ked mi schudol na 2300g, a teraz je uz z neho veľký 12 ročný chalanisko co ma uz prerástol 😊
@nessmikulova nerob si z toho ťažkú hlavu, ak ti lekári povedali že je všetko ok tak je to v poriadku, u mňa tiež od začiatku vždy hovorili že sme dva týždne popredu /momentálne som 21tt a lekár mi stále hovorí 22-23tt/ale keď som presne vedela kedy som mala ovuláciu a kedy sme špuntíka splodili tak mi krásne vychádzajú týždne a aj veľkosť zodpovedá na ten týždeň 21tt, čiže lekári počítajú od poslednej menštruácie a keď si nemala pravidelnú menštruáciu resp. iný cyklus ako 28 tak už to môže byť ono prečo sú tam dva týždne resp. týždeň
Kyretaz
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Do 3t rozdiel je to ok. Moja mala Furt nieco o 2-3 t vacsie - mensie a je normalna. Klud lekar by ti povedal keby nieco nebolo v poriadku