Placenta vpredu a prvé citeľné kopančeky v 22. týždni

mandyv
10. feb 2023

Ahojte baby, chcem sa spýtať tých, ktoré máte placentu vpredu - kedy ste začali cítiť prvé zreteľné kopančeky? Ja som 21+3tt, pohyby bábätka cítim párkrát cez deň, ale ešte som asi nezacítila, že by ma silnejšie koplo - zdalo sa mi ale nie som si istá. Kedy ste to už pravidelne začali cítiť vy? ..na sone všetko ok.. ale neviem sa už dočkať 🙂

mima1608
10. feb 2023

Ahoj, ja som 25tt a tiež mám placentu vpredu. Prvýkrát som cítila v 20tt, ale je to také slabšie, keďže placenta tie pohyby tlmí. Cítim niekoľko krát za deň, ale väčšinou len keď si ľahnem (hlavne teda v noci) a je to také... Ako keby mi bublinky vnútri chodili 😅 kamarátka mala tiež placentu vpredu a teda, u nej tie pohyby ani neboli vidieť pred pôrodom, ako iným ženám 🫤

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elisabethka
10. feb 2023

Ja som prvorodicka, placenta vpredu a prvy pohyby som citila v 22 tt. tak raz -dvakrat do dňa.

mandyv
autor
10. feb 2023

@mima1608 joj bublinkovanie cítim občas aj ja, nevedela som že by to mohlo byť ono, už som čakala niečo silnejšie 😃 doktor povedal že postupne sa bude intenzita zvyšovať tak asi treba len trpezlivosť 🙂 hlavne že je všetko v poriadku 🙂

mandyv
autor
10. feb 2023

@elisabethka no veď práve, myslela som si, že to v tomto týždni bude už častejšie, no ta placenta robí svoje

mima1608
10. feb 2023

@mandyv ja som sa originál na to bublinkovanie pýtala doktorky, keďže som si nebola istá ako prvorodička, čo to vlastne je a ona povedala, že je to bábätko a cítim to tak jemne skrz tej placenty. Ale áno, postupne tie pohyby silnejú. Síce to nie je až také, že by to aj manžel cítil, keď mi dá ruku na bruško, ale hlavne, že aspoň niečo cítime ☺️

veronika966
10. feb 2023

@mandyv aj ja mám placentu v predu a začala som cítiť kopančeky na začiatku 20tt 🙂 dnes som v 21tt a cítim ich každý deň zreteľnejšie😊

kiki68
10. feb 2023

@mandyv rataj s tym, ze mozno nikdy nebudes mat mega kopance. Ale zase aj lepsie tak, ako nespal kvoli tomu. Ja som mala vpredu a dole, dlho praevia. Potom sa malo vytiahla. Ale dieta je oki, ako zjavne sa tam hybal az az 😀

kundiboo
10. feb 2023

ahojte žienky, keby mám placentu v predu , bolo by to nejak označené v tehot.knižke ? pýtam sa len pre isototu lebo u nás v júlovkách už skoro všetky citia kopančeky a ja nie :(

mima1608
10. feb 2023

@kundiboo myslím, že to tam nie je, aspoň som si to nevšimla. Mne to povedala moja gynekologička, že ju mám vpredu.

floki1994
10. feb 2023

@mandyv ja som v 17tt...presne na to som sa pytala lekara..hovoril ze placentu mam v predu a ze tlmi pohyby..ze tak okolo 20-21tt by som mala citit 🙂

floki1994
10. feb 2023

@kundiboo lekar to hovori ale asi nezapisuje...mne to povedal ako prvu vec ze je na prednej strane..opytaj sa lekara najblizsie ;) niektore zeny preto necitia pohyby aj do 25tt 🙂

mandyv
autor
10. feb 2023

@kundiboo ahoj, v knižke to mám zapísané, neviem presne pod akou skratkou, ale lekár mi pri usg povedal že plac. je vpredu a potom som si všimla že mi to aj zapísal ako aj ostatné údaje o bábätku

lucinika
10. feb 2023

Moje prvé tehotenstvo bola placenta vzadu - prvé pohyby s zacítila presne v 20tt, následne sa každým týždňom stupňovali a kopance niekedy riadne zaboleli. Ako druhorodicka - placenta vpredu som prvé pohyby zacítila začiatkom 23tt, no oproti prvému tehotenstvu boli po celý čas tlmenejsie.

kundiboo
13. feb 2023

@lucinika 20tt máš na mysli 19+1 alebo 20+0 TT?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre