Dobrý deň.
Začínam 25tt. Chcela som sa spýtať ohľadom placenty.
Do 17tt mi bolo vždy písané aj teda hovorené, že placenta je na zadnej stene (pohotovost,či môj dr,hospitalizácia)
V 20tt dr ,že je na prednej stene . V 22tt som bola v nemocnici kde ma vysetrovali 2 -ja dr a teda je na prednej stene .Dnes koniec 24tt ,dr,že je opat na zadnej stene .
Tak som sa ho opýtala,či je možné,že takto cestuje.
Vraj to spôsobuje rast maternica a ona sa otáča tým pádom atď.
Stretli ste sa s tým? Mate skúsenosť?
@domka222 ved toto,akoze uz ma to celkom zneistuje,či nemám placenty 2...aj ked teda dr,že ako rastie maternica,lenže presne išlo by iba o to,že sa ťahá vyššie a nie,že je raz vzadu,raz vpredu a pótom zasa vzadu...som normálne z toho magor... mam niekoľko správ aj z nemocnice z pohotovosti ci hospit. A na "kazdej"je iná poloha 😁
Mne povedali na pohotovosti myslim v 15tt, ze placenta je vpredu, mam to napisane aj v papieroch. Od 5. mesiaca mi moj gynekolog hovori, ze je vzadu. A najprv bola velmi nizko a postupne sa zvacsovanim maternice vysvihla vzadu vyssie..
@7lenka11 ja som mala najprv vzadu fundus ...potom v predu a teraz opäť vzadu...akože ešte som to brala, že keď sa dalaa do predu ,že ôk.. alé, aby sa zas vrátila? Mne nikdy nehovorili ci je nizko...vzdy bolo v papieroch ze ZS fundus,,,alebo PS...No zas sondou sú vždy na rovnakom mieste. (Aj keď ona ma nejaký dosah, takže neviem)
Ďakujem 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
🤷♀️ Či až takto. Mne keď povedala, že je v zadu, tak tam bola celé tehotenstvo. Tak isto aj vpredu. Ťahala sa len smerom nahor, keďže bola na začiatku nižšie