Placenta praevia centralis

bessdonna
10. aug 2022

ahojte,kto este drzi celibat kvoli placente?dnes mi to bolo zistene.mate to niektora.setrite sa ako?drzme si palce,nech sa to vytiahne

barborka1154
10. aug 2022

@bessdonna kolky si týždeň? Ja mám tiež nízko placentu len ja som ešte len 16tt tak uvidím či sa vytiahne.

bessdonna
autor
10. aug 2022

@bessdonna pardon malo tam byt marginalis.unavena som

bessdonna
autor
10. aug 2022

@barborka1154 tiez 16tt

katesocka
10. aug 2022

Pridávam sa, ja mám centralis (vidím že sme tu zatiaľ všetky s rovnakým/podobným termínom 😂)

katesocka
10. aug 2022

A teda okrem celibátu mi doktor povedal že budem rodiť cisárskym rezom.

e1i
10. aug 2022

@katesocka pri centralis byva cisársky. Pri marginalis nemusi byt, ešte sa môže vytiahnuť hore

marienna
10. aug 2022

@bessdonna aj ja mam marginalis a celibát drzim uz od marca 😬

bessdonna
autor
10. aug 2022

@marienna to uz aj zabudnes ako sa to robi😂

katesocka
10. aug 2022

@e1i áno viem. Aj keď ja ešte trochu dúfam, že to doktor zle určil 🙈 keďže mi to spomenul len na poradno v 13tt (ak som dobre pochopila, tak to je pomerne skoro hovoriť o umiestnení placenty 🤷‍♀️)

maria898
10. aug 2022

@bessdonna aj ja mam zakazany styk koli placente tiez mi to lekar povedal v 16tyzdni s tym ze mala by sa este vytiahnut tak uvidime na dalsej poradni

katka06
10. aug 2022

@bessdonna pripájam sa 😊 mne v 13tt, placenta vzadu, zasahujúca k bránke. Tiež verím, že trocha sa to upraví, aj keď vraj vzadu moc nie 🙄 šetrím sa dosť, maximálne každý druhý deň navarím a vyvesim práčku. Nie že by mi to neliezlo na mozog 😂 bojím sa, aby som niečo nepokazila

marienna
11. aug 2022

@bessdonna vsak sa mi o tom sniva skoro každu noc 😬

bessdonna
autor
11. aug 2022

tak ma to zaujalo,ci sa to dialo aj davno a tak som zacala citat,strasne ma to bavi.porodna babica napisala svoje skusenosti za 30rokov praxe.boli to roky 1930-40cca.aj vtedy sa zakazal sex,odporucali setrenie ale zeny na samotach mali vela prace,nemohli oddychovat,nastali tie iste komplikacie ako dnes.

marienna
11. aug 2022

@bessdonna nikdy by som neohrozila svoje dieta. Radsej to vydržím,aj ked niekedy je to velmi tazke. Hlavne ked sa manzel tak osprchuje,navonia,tak vtedy je chut obrovska. Ale za to mi to nestojí.

katka06
14. aug 2022

Ahojte, prejavuje sa pri Vás nejako nízka placenta? Mne ju potvrdili pred 2 týždňami. Dnes a včera som trocha viacej chodila, pratala..teraz po toalete čierny hlien,nie veľa. Samozrejme už ležím, a dosť som sa zľakla 😟

barborka1154
14. aug 2022

@katka06 našťastie nijako cítim sa dobre ale už som si povedala, že sa budem viac šetriť a stres mi neprospieval zbytočne mi lietal tlak. Hlavne keď nemusíš nerob na vysávanie si kúp robota a ostatne všetko počká.

katka06
14. aug 2022

@barborka1154 pred dvoma týždňami má koly tomu hospitalizovali, ale okrem liekov, ktoré mám doma, mi nič iné nerobili, tak si myslím, že stačí ak som vyložila nohy a budem v kľude. Zajtra mám ísť aj tak na kontrolu.

marienna
14. aug 2022

@katka06 Tiez som kvoli tomu lezala v nemocnici. Krvacala som.

bessdonna
autor
15. aug 2022

@katka06 ja som nemala napr krce ani krvacanie,tak neviem.citila som vsak,ze nemam privela chodit,ze trocha viac oddychu potrebujem.a dieta je v priecnej polohe,aj to je sposobene nizko polozenou placentou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre