Placenta nevyživuje bábo tak ako má, som v 21tt

amyy
17. júl 2019

Ahojte,som 21 tyzdni a vcera som bola na ultrazvuku a lekar mi povedal,ze placenta nevyzivuje malu akoby mala a ze je malicka,poslali ma na hematalogiu.Mali ste niektora taky problem?

ildiko36
17. júl 2019

@amyy poznam jednu ktora tak mala..zobrali skor s cisarskym dieta

ildiko36
17. júl 2019

@amyy teraz som sa spitala..v 25.tyzdni jej zobrali diea ..chlapcek mal 620g a 31cm po tyzdni schudol na 560g..vyvyja sa pekne uz ma okolo 7mes a 6kg😊len este ma tracheostomiu, koncom augusta idu na kontrolu a ked bude vsetko dobre tak mu to vyberu

co_co
17. júl 2019

@amyy uvidis co povedia na tom vysetreni ale neboj da sa to riesit a babatka u potom v pohode 🙂

amyy
autor
17. júl 2019

@ildiko36 len ja som este len 21 tyzdni,bojim sa

ikonica
17. júl 2019

@amyy asi ti daju fraxik ci clexane

amyy
autor
17. júl 2019

@ikonica to by malo pomoct?

ikonica
17. júl 2019

@amyy tak ak by bol problem sa tym ze mas hustejsiu krv (co moze v tehu byt), ak by nasli nejaku formu trombofilie tak to pomoze... Krv sa zriedi a tym padom bude lepsie prechadzat cievami a tym aj k babu...

ildiko36
17. júl 2019

@amyy neboj sa bude vsetko dobre..mysli hlavne pozitivne a nestresuj😊pockaj na to vysetrenie..

pininka1
17. júl 2019

Áno dajú ti s najväčšou pravdepodobnosťou injekcie a budú ťa sledovať. Ale neboj sa zbytočne dopredu. Mňa vystrašili v treťom tehu že je maličká, zle prietoky a pod a nakoniec mala 4090g a nič jej nebolo, plánovaný cisársky týždeň pred termínom

vinejka6
18. júl 2019

Hlavne kľud a žiaden stres, neprospieva to ani tebe ani babu, všetko to cíti. Je dobré, že to zistili, budú to riešiť. Asi ti nariadi na hematologii injekcie na riedenie krvi, neboj veeela zien si to v tehu pichá / pichalo a majú zdravé bábätká 🙂 tými inj. sa rozšíria cievy a výživa lepšie prúdi k bábätku. Lekári s tým majú skúsenosti a pomôžu vám neboj a aspoň budeš sledovaná 🙂 a budeš stále vedieť ako sa má bábätko v brušku 🙂 no a hlavne čo ti chcem poradiť, necitaj prosím 🙏 . Necitaj žiadne katastrofické príbehy ani diskusie na MK ani na nete, že bábo vybrali skôr alebo ze bolo nejak choré. Každá sme iná máme iné telo, iný organizmus, to, že nejaká žena mala podobný problém alebo rovnaký, ešte neznamená, že to u teba bude mať taký istý priebeh ako u nej. Základ je byt psychicky v pohode, takže sa teš na bábätko a neškod mu stresom 🙂

christie11
18. júl 2019

V prvom rade je dobre,ze na to prisli a to dost skoro.mne zistili zle prietoky-babo bolo nedostatocne vyzivovane-cca v 23 tyzdni.od vtedy som bola v nemocnici:nasadili konske davky fraxiparinu,infuzie magnezia,malu kontrolovali 2x do dna,pichli injekciu na vyvoj pluc keby sa jej nedarilo dobre.ukoncenym 38 tyzdnom mi stopli magnezium,co vyvolalo porod,ktory sa vsak skoncil akutnym cisarskym, slabli ozvy srdca.mala sa narodila 2300g,uplne zdrava.teraz ma dva a pol a v nicom nezaostava za rovesnikmi. Po porode odporucam dat si urobit kompletne vysetrenia na hematologii,mne zistili geneticku poruchu ktora ma na to vplyv.
Drzim palce.pri nastavenej liecbe a priebeznej kontrole babatka to zvladnete

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre