Placenta je uložená vzadu

annieh1236
19. jún 2016

Ahojte mal niekto v tehotenstve placentu vzadu? Som prvorodicka a neviem co to znamena .. Dakujem🙂

katka1981
19. jún 2016

@annieh1236, ci je vpredu alebo vzadu, to nevadi. Problem je ked je placenta nizko. Neboj sa, a vzdy ked ti nie je nieco jasne, pytaj sa svojho lekara. Napr. fajn clanok http://mamaaja.sk/mamapedia/tehotenstvo0/ultraz...

lucinka511
26. júl 2016

@katka1981 a v kt fyzdni sa meria alebo zistuje poloha placenty.??po 12tt sa uz vytvori ale kedy sa uz vie.ze je to ok??

ludkaj100
26. júl 2016

Po 12tt uz je placenta plne funkcna a prebera funkciu zlteho telieska 😉

lucinka511
26. júl 2016

@ludkaj100 ano to je jasne ale kedy sa zobrazuje .teda kedy ju kontroluje doktor teda jej polohu.ci je dobre umiestnena a tak.

katka1981
26. júl 2016

@lucinka511, v 12. uz urcite vidi aj vie kde je. Mne v 12. napisala do knizky ze mam marginalis a potvrdila to aj v 15. tyzdni. V 24. mi na morfo dr. povedal, ze je hore, ze je vsetko ok. Mala som ju ulozenu vpredu, to sa hned ako sa uhniezdi vajicko placenta da dopredu alebo dozadu, to je nemenne. Pri malej som mala vzadu, pri malom vpredu. To je jedno, je to ok. Ale to ci je hore alebo dole, to sa meni.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre