Ako reagovalo vase okolie na meno, ktoré ste vybrali pre svoje dietatko?viem, ze najprv záleží na mne a manzelovi ako sa rozhodneme, ale ak to aj poviem, nestretavam sa s natesenymi pohladmi.. a vtedy ma to mrzí... tak som zacala hovorit, radsej, ze nevieme.
Absolutne sme to neriesili.. ale zase z rodiny a priatelov nam nikto nic kriticke nepovedal kazdy nas vyber respektoval a tak by to podla mna malo byt.. a to ze nejaka babka povie na ulici ze paneboze to co je za meno /alebo kazdy druhy sa tak vola neriesim😀a ake meno ste si vybrali?
Ak vyberieš meno, s ktorým dieťa nebude terčom posmechu, je to o.k..
Taktiež, aby sa hodilo k priezvisku.
My sme sa na mene dohodli dvaja s manželom a náš výber sme konzultovali so starými rodičmi, ostatné okolie sme neriešili. Koniec koncom nikdy nevieš vybrať meno, aby sa páčilo každému a ani nemusí. ☺
@eliskadad1
@sapetka
Ahojte. Vybrane mame dve, Liliana a Viktoria. Ja sa prikláňam k prvému, manžel k druhemu, ale ani jednemu z nas nevadi keby bolo to prve ci druhé, skrátka pacia sa nám obe...
Vybrali sme mená, ktoré sa nám obom veľmi páčia a hodia sa aj k priezvisku. Sú bežné, nie je to nič kontroverzné 🙂 Nám nevadí, že sú tieto mená často používané a teda nie super originálne, ako sa to dnes tak veľmi nosí - aj za každú cenu. Nadšené pohľady okolia k životu fakt nepotrebujem 🙂 Každý reagoval buď pozitívne alebo neutrálne. Vlastne svokrovci s jedným menom nie sú až tak stotožnení, lebo sú rozhádaní v rámci rodiny s človekom tohto mena. Neriešime. Sú to naše deti a hlavne chceme, aby oni boli v živote s týmto menom spokojné, neboli terčom posmechu, nemuseli sa za svoje meno neskôr hanbiť (keď móda pominie...) a nemali problémy s menom ani v zahraničí.
@evinkakub to boli presne naše mená, Liliana a Viktória 🙂 Vikinku sme nakoniec nedali, ale len preto, že je ich už veľa a máme Lilianku, našu kvetinky 🙂 mne sa páčilo, že to znamená lalia a tá je symbol čistoty a krásy. Nestalo sa nám, že by sa niekomu nepáčilo, teda minimálne to nedali najavo :D len sa čudovali, prečo nedam Lucia po sebe. Nádherné sú obidve, ja som všetkých asi svojim nadšením z mena prevalcovala 🙂 nenechajte si pokaziť radost
Podľa mňa sa žiadne meno nezapáči každému.
Keď sme vybrali meno Emily, tiež na nás pozerali zvláštne, najmä tí starší, ako jej budú hovoriť zdrobnelinkou 🤦😃 Emilka je "TOP" 🤢
Moja rada je do pôrodu ani nehovoriť čo ste vybrali, budú si musieť zvyknúť. Zbytočne ti ho zhnusia. Dôležité je aby sa páčilo vám 🙂
@evinkakub nevidim jediny dovod, preco by sa okoliu malo/nemalo pacit meno, ktore vyberiete. Vyberte si podla seba, "okolie" si tiez snad same vybralo meno pre svoje dieta.
nikdy nevyhovieš všetkým a menom už vobec nie 🙂 ja som napr vždy vedela že keď dievčatko tak Linda. Mužovi sa tiež páčilo. Ani sme neuvažovali nad iným. Veľa ľudí vrrátane rodiny sa pozastavilo že ci ozaj a preco a ci si to nerozmyslime... Tak sme im rovno povedali ze nie. A ja som z toho mena bola taka nadsena ze vsetci radsej stichli a zmierili sa s tym 😀 teraz ma linda 3 roky a nikto nema namietky voci menu 🙂
@evinkakub Liliana aj Viktória sú pekné mená a mne sa páčia obe. Nie sú nezvyčajné. Kľudne daj ktorékoľvek. Pokiaľ nejdeš fakt do extrému, tak vyberajte podľa seba a manžela a na druhých sa vykašli 🙂 Ja som dala Karolínku a stretávam sa s tým, keď sa niekde predstaví, že " ty máš krásne meno" pritom úplne obyčajné a staré..
Je to vaše dieťa. Aj keby ste vybrali meno Filoména, je to vaše rozhodnutie a komu sa nepáči, má možnosť vybrať "vhodnejšie" meno pre svoje dieťa. Ak ťa teraz bude trápiť čo si pomyslia o mene, ako budeš zvládať ak budú mať potrebu hovoriť ti do výchovy či starostlivosti. Poďakuj sa za názor a nerieš.
Ďakujem za postrehy❤❤❤ mám z nich radost
@evinkakub my máme tiež Lilianu, je to krásne meno, v podstate by si sa veľmi musela zamyslieť aby si jej povedala škaredo. To meno našej dcérke neskutočne sedí. Ale mi sme celé tehotenstvo s manželom tvrdili, že nevieme či bude dievča či chlapec, a meno sa všetci dozvedeli až keď dcéra bola na svete, práve kvôli tomu, že nevyhovieš všetkým. Ani moja mama nevedela nič. Načo, veď vaši blízky si určite vaše dieťatko zamilujú či sa bude volať Liliana alebo Kristína. Myslím si, že akékoľvek meno, ktoré dáš s lásky bude pre tvoje dieťa to pravé.
@evinkakub vybrali ste krásne mená, ostatní nech si vyberajú mená pre svoje deti a vnúčatá a domáce zvieratá😉
Mne tiež bolo pri výbere dcérinho mena naznačované, že to meno je škaredé. Kedysi pri všetkých Ninkách, Natálkach, Vikinkách a Terezkách som si dovolila dať menej frekventované meno. To, že sa niekomu nepáčilo, bol ich problém. Mojej dcére sa inak tiež dlho nepáčilo a nebola s ním zžitá, ale teraz je už s ním v pohode😎
Mne sa páčia také tie mená v kalendári, ktoré sú také nepovšimnuté ale majú v sebe klasické čaro. Prvý vyber istá moja rodina nerozdychala doteraz, druhy výber je 100x "horší", skolabuju po pôrode. :D skôr im to nepoviem, len čisto pre to, že pri prvej som nič iné nepočúvala, len odhováranie. A má najkrajšie meno na svete a druhá bude mať tiez. 🙂
@dovozadokoca aj prezradíš konkrétne?
Mená sú nádherné 🙂 určite nech ťa nikto neodrádza. Mne sa veľmi páčil Frederik/Frederika no toľko do mňa hustili až som nakoniec dala meno po manželovi. Ako je nádherné, ale ja som mala vysnívané toto. Pri druhom bábätku už nikomu nepoviem- ani pohlavie (síce to som nevedela ani pri prvom) ani meno. Nech má každý prekvapenie. Žiadne meno nie je také hrozné aby si nezvykli. Pokiaľ sa začne niekto pýtať prečo tak treba mať nejaké pekné argumenty.
Ja mám tiež "čudné" meno, polovica dediny z ktorej pochádzam sa na mamu čudne pozeralo keď povedala, dokonca babka mala založený papierik s mojím menom v kredenci pretože bolo vtedy nezvyčajné :D ešte aj na torte na krst som mala iné meno, lebo si nikto nevedel zapamätať :D a po pár mesiacoch každý kto sa pýtal maminy ako sa volám tak povedal že nádherné meno.
Ja som cakala, ze povies nejaku Seherezadu a pritom ste vybrali uplne bezne, pekne mena🙂 Kasli na to, co si mysli okolie. Co ked sa prestahujete a zmenite okolie a novemu okoliu by sa zasa nepacilo meno, ktore sa paci staremu okoliu? Prosim Ta. Nech riesia mena pre svoje deti, nie Tvoje. Mne tiez niekedy pridu divne mena deti, ktore davaju ini rodicia, ale v zivote mi nenapadlo to dat najavo, proste beriem to dieta s takym menom ake ma. Ako celok, nie ako nositela divneho mena:D
@evinkakub Podľa mňa ste vybrali pekné mená. Mne sa zase nepáčia všetky tie novodobé, ako Sofia, Nela, Mia, Zara, Vivien Jennifer atď. Snaď som teraz nikoho neurazila, ale každý máme iný vkus, preto by som sa názormi okolia nezaťažovala ;)
My máme Richarda a vymyslelela som to ja. Moj otec bol tiez za a zvysok rodiny bol proti. Svokra povedala ze ho nebude volat menom.. alebo chcela aby mal dve mena.. Richard Martin... nakoniec si vsetci zvykli...
Musím povedať že mna sa všetci pýtali čo to bude a aké mená máme vybraté keďže je to naše prvé.. Tak som povedala že keď dievčatko tak Lenka keď chlapec tak Adrián a niektorý na mna tak zvláštne pozerali že to vaaazne.. Tak sa volala naša suseda a bla bla.. Keď budeme čakať druhé nechám si to pre seba.. Trocha mi pokazili radosť aj takou nijakou reakciou keby sa aspoň tvarili že to je super meno alebo neviem ale akceptujú to a meniť to nechcem lebo už neviem vymyslieť iné žiadne mi pre ňu nepasuje 🙂
Ja mam jednu dcerku Miu, a dvojicky Lilien a Tobiasa a nikto nam nic nevycital, len pri Mii nam jedna pani vravela, ze ju deti budu volat Mia-zmija :( a vobec to tak nieje 🙂
@evalin88 mam kamošku ktora chcela dat meno edko a ked to povedala svokre tak ta sa jej spytala ci by nemohli dat radsej risko 😀 tak vidis, pre niekoho je richard zla volba a pre niekoho vykupenie 😀 kamoska ma eduarda a nakoniec si vsetci zvykli ze je edko 😉
Nie, nepaci.. prva je Hana, mojej mama len ocami prekrucala a druha je Dana, moja mama sa uz ani nevyjadrovala a svokra, ze jej sa viac pacilo Eva co sme zvazovali a pokrcila pri tom nos.. ale je mi to jedno, su to nase deti 🙂 nasa hanka a danka, jednoducho hadanka 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A aké meno ste vybrali? Tak ono treba podľa mňa v každom prípade rátať s tým, že sa nájde niekto, komu sa to meno páčiť nebude a ty by si sa mala voči takýmto narážkam obrniť. Predsa len nebudeš vyberať meno podľa toho, aké sa páči tvojmu okoliu?