Ahojte,prosim vas,je nejaky termin,kedy najneskor musim oznamit v zamestnani,ze som tehotna?
Tak ako písala aj @stela1981 a okrem toho taktiež nie si ani v ochrannej lehote, ak neoznámiš, že si tehotná, môžu ti dať výpoveď. Ak oznámiš, nesmú ťa vyhodiť. Tehotenskú knižku neposielaj, sú to tvoje osobné údaje a zamestnávateľa to nemá čo zaujímať. Stačí, ak napíšeš, že si tehotná.
Presny termin nie je ani povinnost. Ale z hladiska zakona pre tvoju ochranu je dobre napisat strucne oznamenie, ze v zmysle paragrafu ... Vam oznamujem, ze som tehotna, predpokladany termin nastupu na matersku je vtedy a vtedy a prilozis kopiu prednej strany tehu knizky. Kde su zakl. udaje
@evitka83
@janak468 Prosím vás, baby, kde ste zobrali, že prvú stranu tehu knižky??? Veď tam sú vaše osobné údaje, ktoré zamestnávateľa nemajú čo zaujímať... alebo chcete, aby sa dozvedel inf. o prípadných vašich potratoch, resp. komplikáciách tehotenstiev, pôrodu... a iné info, ktoré sú výsostne súkromného charakteru?
tak ako ti baby pisali, nic take ako takato lehota neexistuje ale je len v tvojom zaujme mu to nahlasit co najskor. respektive zvykne sa to nahlasovat ked dostanes tehotensku knizku
Ja som to napísala písomne, že v zmysle paragrafu Vám oznamujem, že som tehotná v 12 týždni, čo dokladám priloženým lekárskym potvrdením. predpokladaný termín pôrodu je xx.
Áno, je najneskorsi termín - mesiac pred nástupom na materskú sa to písomne oznamuje. aby zamestnávateľ sa vedel pripraviť na to z hľadiska personálu a pod.
Ak chceš len porodiť a na materskú nepôjdes :D tak im len povedz že "dnes som v nemocnici" :D koľko ľudí, toľko chuti. Keď z nejakého dôvodu im to nechceš povedať až do posledného dňa, tak povinnosť oznámiť nie je, síce môžu ťa vyhodiť, ale tak nie každý zamestnávateľ je taká sviňa.
To fotenie knižky považujem len za potvrdenie lekára, že som tehotná. Ja som čiernou fixkou všetky intímne detaily zamzala
U mna je to trochu inak. Nemam rizikovu pracu a ani nehrozi,ze by ma vyhodili. Len si uz pocas mojej pn robila zalusk na moje miesto jedna kolegyna a tak jej nechcem dopriat uz teraz to potesenie,ze coskoro to dosiahne...je to mozno hnusne,ale su za tym okolnosti,pre ktore mam takyto postoj. Kazdopadne dakujem za info. 🙂
@stela1981 presne Ta chapem....aj na moje miesto si robila zalusk kolegyna a intrigami to aj dosiahla....v zakulisí sa hovorí, že ma čaká výpoveď. Ale asi by som oznamenie o tehotenstve neodkladala, hlavne to odovzdaj pisomne..
Ahoj, pozri si aj wiki https://www.modrykonik.sk/oznamenie-tehotenstva...
Odovzdaj oznámenie o tehotenstve písomne a daj si druhú kópiu opeciatkovat keby náhodou, ľudia sú svine . Ja som dávala oznámenie akonáhle som dostala TT knihu, vtedy som prefotenu prednú stranu priložila k oznámení alebo papier od lekára stačí s oznámením . Urob to vážne čím skôr si potom chránená 😉
Baby prosim vas ako to je prAcujem na zmluvu ale este len mesiac a som tehotna moze ma zamestnavatel vyhodit ak som este akoby v skusobnej dobe?
@liliputka23 v skusobnej dobe moze bez udania dovodu
@evi_bob V prípade, ak zamestnávateľ požaduje na nahliadnutie, resp. fotokópiu tehotenskej knižky, porušuje tým zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Zamestnanec má právo to odmietnuť, ide o neoprávnené spracúvanie osobných údajov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nieje presni termin kedy najneskor je potrebne oznamit tehotenstvo zamestnavatelovi, ja som dala vediet ked som dostala tehotensku knizku a tu som aj mailom poslala spolu s oznamenim.