Ahojte chcem sa spytat ci je mozne pocas tehu chodit na kupalisko a opalovat sa. Dakujem za info 😉
@karinka1986 opalovanie by som zvazila ... podla mna neni vhodne sa vystavovat na priamom slnku kedze teplomer posledne dni ukaxuje 30 stupnov. Brusko by som zakryla... a ked kupat tak tampon (kupis v lekarni)
@karinka1986 ahoj 🙂 ja už som tento rok stihla kupko dvakrát bez nejakých obmedzení (logicky medzi 12 a 15 som sa priamemu slnku vyhýbala) a zajtra sa chystám do Chorvátska 😁 ak nie si náchylná na mykózy, ja by som tie tampóny neriešila. Uži si leto 🧡
Dakujem vam. Je jasne ze by som brucho nevystavovala priamemu slnku.. A s mykozamy som nikdy problem nemala 😉
@karinka1986 tehotentstvo to moze zmenit , hormony robia svoje , ale v kazdom pripade tampon na kupanie by som si nedavala , narobi viac skody ako osohu, vlastna skusenost , skor po kupani nejaky pripravok s kyselinou mliecnou
Ja som sa včera bola kúpať na kúpalisku dala som si tampón. A aj som sa opalovala, bruško som si zakryla uterákom. Doktor povedal ze troska slnka neuškodí aj malému je tam vítam D tak zas sa toľko nebojte. Keď ste viac na slnku treba zakryt len
No mozes ale tie skody budu stat strasne prachy. Urobis si pigmentove skvrny a to tazko ide dole aj s ipl.
@karinka1986 ja cakam tretie babo, ako tehotna som chodila na kupaliska, ale iba ako doprovod. Gynekologicka mi povedala, ze najbezpecnejsie je jedine more, inde neodporuca kupat sa.
Ja som sa dnes na toto pytala doktora. povedal, ze kupaliska su naprd...ze odporuca max prirodne ale najlepsie najst si bohateho kamarata a ist k nemu do bazenu :D a ze ked uz to prirodne tak ten tampon. aby sa nic nedostalo dnu. a potom umyt pripravkom na intimnu hygienu.
🙈 Nepočula som ešte, že by sa tehotné nemohli opaľovať alebo kúpať.. Som tehotná druhýkrát a som vkuse na slnku, snáď si na kupku nebudem pri vode zakrývať brucho, kvoli čomu? 😀
Tehotenstvo nieje choroba 🙈 sú veci, ktoré sa môžu stať bez ohľadu na tehotenstvo a keby som všetko riešila, tak len sedím doma na riti.
@emilka_1 nie je to choroba ale je to druhy stav. nie je to normalny stav. zakryvat treba kvoli prehriatiu babatka .. ked sa prehrejete vy jemu to robi este horsie. a kupanie kvoli infekcii.. je bezne ze zeny maju infekcie zo spodu..ale v tehu to moze narobit zlobu..preto sa treba chranit. ale vsetko s rozvahou a zdravym rozumom. ja mam jednu dcerku a jasne uz chodime na kupko ale ja mam pre zmenu cele plavky a som v polotieni a nemocim sa jak normalne hodinu vo vode..ale ani zas nelezim doma jak keby som bola nemohuca. zlata stredna cesta
@pibza infekciu môže dostať aj netehotna, ak má na to nábeh, a myslím, že napr s tampónmi z lekárne sa netreba čoho báť. Lekár mi sám potvrdil, že nevidí dôvod, prečo by som sa nemohla kúpať. Áno, chápem riziko, ale aj tak.
A teda ak sa má bábo prehriat, tak celé plavky mi neviem, či pomôžu 💁♀️ samozrejme nebudem na slnku na pravé poludnie, ale podľa mňa si kľudne aj tehotné môžu užívať kúpaliská, slnko, more, čokoľvek.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@karinka1986 opalovat nie - vyhybaj sa priamemu slnku, nech ti nesvieti na brucho