Opakované špinenie v 2. trimestri

trashpanda
21. dec 2017

Ahoj 🙂 Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosť s podobným problémom. V 12tt som mala jednorazové hnedé špinenie, doktor na gynde nezistil, z čoho by mohlo byť. O týždeň v 13tt to bol pre zmenu hlien, tentokrát už krvavý. Utekala som na pohotovosť. Výsledok - krčok uzavretý a dlhý, miminko v poriadku, placenta sa tvorí na správnej stene. Všetko ok a domov. Týždeň bola pohoda a teraz, v 14tt zase ružový hlien. Snáď znova jednorazový. Neviem, čo robiť. Každý z týchto incidentov sa odohral max. deň po ultrazvukovom vyšetrení (ktoré bolo ale cez brucho, takže neviem nájsť nejaký logický súvis). Včera mi doktorka povedala, že miminko je ok, tak fakt neviem, či s tým zase niekam ísť alebo počkať, ako sa to vyvinie...Jedni hovoria, že treba riešiť všetko, iní, že malé špinenie je ok...Som bezradná. 😔😔😔

jenisjenis
21. dec 2017

No myslím že by tu mohli dať aspoň Duphaston.Pre istotu.Ked sa to takto opakuje...

trashpanda
autor
21. dec 2017

@jenisjenis Nakoniec som pre istotu na tú gyndu zavolala, že či by ma nechceli vidieť. 😀 Zajtra tam ráno idem, tak som zvedavá, či to bude niečo nového alebo iba
štandardné "ste ok."

marylynn
22. dec 2017

Ja som mávala spinenie aj v prvom aj v druhom trimestri. Nikdy nič nenašli, potom môj gynekológ zhodnotil, že je to asi z vagíny, že všetko je tam v tehotenstve väčšmi prekrvenie a bolo to niečo ako keď niekto viac krváca z nosa. Pre istotu nám ale zakázali sex a každé to spinenie sme vždy boli skontrolovať.

nikusiak9
22. dec 2017

mozes mat v tom case ked si mala mat MS nejake spinenie

trashpanda
autor
26. dec 2017

@marylynn @nikusiak9 Tak u mňa sa to už vysvetlilo - je to placenta cez krčok. Preventívne kľudový režim (čo mne moc nevadí, aj tak som unavená a je mi ešte stále nevoľno) a je tam veľmi veľká šanca, že sa to ešte posunie samo. Som fakt rada, že viem, čím to je, nejako ma to upokojuje, aj keď to nie je práve najlepšia správa na svete. :D

marylynn
26. dec 2017

@trashpanda Tak oddychuj a veľmi držím palce 🙏

trashpanda
autor
26. dec 2017

@marylynn Ďakujem. 🙂 Vianoce mi teraz tiež padli veľmi vhod. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre