Ahojte asi od 16tt mam stále pozitívnu bielkovinu v moci a zvýšené crp . Dr to niejako nerieši, stále mi hovorí že je to v proadku že mam veľa piť, hlavne brusnicove čaje a tak. Kúpila som si aj prípravky v lekarni a nepomohlo bielkovina je tam stále. Začínam sa obávať aby to neublížilo bábätku. Teraz som 23tt. Stretla ste sa niektorá s opakovanou pozitívnou bielkovinou v moči?
@sapetka ďakujem som trosku kľudnejšia 😊🙏
Zalezi koleko bielkoviny, ci su aj ine tazkosti, ak by bolo podozrenie na preeklampsiu, tak by sa vysetrovala bielkovina v 24hodin zbieranom moci (ale tam je pritomny aj vysoky TK, opuchy, bolest hlavy napr.). Bielkovina v moci moze byt pritomna z viacerych dovodov, okrem ineho napr aj z kontaminacie vzork tehotenskym vytokom. Pokial su ostatne veci a vysledky v poriadku a mnozstvo bielkoviny v moci nie je nejake vysoke, tak by som doverovala svojmu lekarovi a zatial sa toho neobavala 🙂
@anavixy ďakujem ostatné veci sú v poriadku. Nohy mi nepuchu len keď veľa chodím ale ze fakt veľa, bolesť hlavy ma len občas možno dva krát za mesiac a aj krvny tlak mam v poriadku. Ďakujem za ukludnenie
A tlak je aky?
@kika541996 tlak mam okolo 120 na 89
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala. Nijak to neriesili a vsetko bolo ok. Myslim ze oni uz vedia