Odmietnutie testu na cukrovku

26. júl 2023

Môžem tento test odmietnuť ? Nedá sa vyžiadať aby mi to urobila dr z krvi? Ale musím ísť na tú hnusnú vodu?

sajmonka_1216
26. júl 2023

to vážne ideš kvôli deci vodičke takto stresovať? čo bude potom pri pôrode? odmietneš rodiť, aby si nemala tú hnusnú bolesť?
mimochodom ono sa to robí z krvi...vezmú ti krv predtým aj po tom.. ale ako chceš do seba dostať tú glukózu?

manus19
26. júl 2023

a Ty chces rodiť? ...

pribinak
26. júl 2023

Mizes odmietnuť jasne. Ale je tu úplne jednoduché riešenie, vytlačiť si polku citronu do sladkého roztoku a koniec hystérie

misana84
26. júl 2023

vie ten sa robi kvoli tebe a tvojmu babu

ella2015
26. júl 2023

Kľudne odmietni, veď diabetická fetopatia je možno “len” také nič a preto sa ten test robí 🙈
Prepáč, ale naštuduj si o rizikách ak bude gestačny diabetes neliečený a čo znamená pre Teba a dieťa a potom si položiť túto otázku znova

viestta
26. júl 2023

Odmietnut mozes kazde vysetrenie, vsak co? Pri najhorsom ti na tu cukrovku nepridu a dosledky ponesies aj ty aj dieta

kvetinka75
26. júl 2023

To ako fakt sa toto opýta žena, ktorá čaká dieťa?

maryetta
26. júl 2023

Istotne sa to da.
Skoda ze som menila dr.
Ten moj povodny nic take nerobil a to som bola 3x tehotna a ani raz toto som neabsolvovala.
Asi sa mu ozvem ze ako je to mozne a co sa s tym da spravit.
Rovnako neviem ako zvladnem kedze ja neznasam sladke. Mam extra silne palenie zahy ktoru vkuse zvraciam a ked si dam co i len kusok sladke tak ta kyselina ide az do migreny ☹

barbora19911
26. júl 2023

Mala som tiež taketo pocity nič v sebe neudrzim vraciam už len z toho že zacítim hocičo ..strašne som sa bála stresovala a hľa normálne som to zvládla bez zvracania nieje to až také hnusne a je to len 250 ml 🤗🤗🤗

beata_k
26. júl 2023

Zena, predavaju ochutene a chutia vyborne. Uz sme v 21. stroroci 🤦🏼‍♀️

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
markaterka
26. júl 2023

@maryetta ty čakáš bábätko?

darkswan
26. júl 2023

Nuz podla mna sa len zbytocne siri okolo toho panika, nie je to nic strasne

cookie29
26. júl 2023

odmietnut mozes kazde vysetrenie. Ja som bola, nie je to prijemne ale su horsie veci. A ked je to poriadne studene, tak sa to da aj vypit. Akurat som si potom poriadne umyvala zuby. Ale ja som sa bala viac moznych nasledkov tehotenskej cukrovky ako tej hnusnej sladkej vody

lauriik
26. júl 2023

Ja som v druhom tehotenstve odmietla. Nikto mi nic nepovedal, prezila som ja aj dieta. V zahranici sa tieto testy vobec nerobia plosne ako na slovensku. Ale treba podotknut, ze som sa stravovala zdravo.

sashka22
26. júl 2023

Odmietla som a všetko ok. Povinné to je, ale pre dr.,že ti to musí ponúknuť.

amelia89
26. júl 2023

Co tam po vode, tie obmedzenia ked ti ju zistia su 1000x horsie. Fakt radsej na to nechod, dieta ti to vykompenzuje, vsak znasat bude nasledky ono,nie ty tak je to v pohode …. 🤷🏽‍♀️

maryetta
26. júl 2023

@markaterka veru ano.

amelia89
26. júl 2023

@lauriik ja som v prvom tehotenstve nemala a v druhom mala. Je fajn ze ste prezili ale asi by som sa toto nedovazila nikdy nikomu poradit. Lebo nikdy nevies. V zahranici ale meraju dlhy cukor a robia ine screeningy vies - a v pripade potreby aj tento test. Akoze kazdy nech si robi ako uzna za vhodne ale je to proste nezodpovedne pretoze u nas sa robi len tento test a preto je potrebne ho absolvovat.

kimina21
26. júl 2023

Normalne zasnem nad tymi komentami,co tu niektore davate.Svoje nazory si nechajte pre seba,ak nemate odpoved na otazku.Je to kazdeho rozhodnutie.
Autorka mozes odmietnut.

patus_2
26. júl 2023

Jasné, že môžeš odmietnuť. Pravdepodobne podpiseš, že nesúhlasíš a si informovaná o možných dôsledkoch. Je to záťažový test, je na každej aby si zvážila pre a proti. Myslím, že dnes existujú rôzne iné možnosti ako vylúčiť tehotenský cukrovku.

autor
26. júl 2023

@kimina21 ďakujem, nečakala som že tu rozbúrim takú debatu s touto otázkou. Keď som bola s prvou dcérkou na to, zvracala som z toho strašne, do toho som dostala hnačky, kŕče do brucha, bola som KO a proste aom to nezvladla, tak teraz rozmyslam že to odmietnem

svetlonos
26. júl 2023

Ahoj,
keby odmietnem, meriam si denne aj 10x cukor pocas celeho tehotenstva. Teraz som mala 2x tehu cukrovku. Maly mal po porode nizky cukor, museli mu pichat 3 dni infuzie.
A to som vedela o nej a jedla normalne, tiez som merala kolkokrat aj 10x denne.
Tu ti ublizi uz aj o krajec chleba naviac, nehovoriac hrozno ci banan. A uz vobec nespiminam sladkosti.

markaterka
26. júl 2023

@maryetta gratulujem

lucka_ke
26. júl 2023

môžeš odmietnuť, ale treba si merať cukor, lebo tehotenská cukrovka je vážna vec

simca06022011
26. júl 2023

ved ale ten test sa robi z krvi... a takto sa testuje aj ked nie si tehotna, lebo potrebuju cely ten proces "vysetrit", odberov sa orbi viac atd... :D nerozumiem vobec aky problem. Das si sladku vodu s citronom a vybavena vec :D

senta_sofia
26. júl 2023

Ja som odmietla, krv vysetruju pocas tehotenstva, moc tiez

tamitamitami
26. júl 2023

Neviem čo by ti to bol niektorý doktor ochotný spraviť takto keby ho poprosíš...ja som bola na cukre (klasika roztok) no ako som ho vypila tak som ho asi po pol hodine aj dala von 😂 tak som o týždeň šla znova a kázali mi doniesť si tuším 2 rožky, šunku, čaj, maslo....a klasiky to prebiehalo ako keď robia test s roztokom len som miesto neho zjedla to jedno čo si mi kázali doniesť

lauriik
26. júl 2023

@amelia89 To ci niekto ide alebo nejde si musi kazdy vyhodnotit sam a nie podla nazoru na modrom konikovi. Ona sa pyta ci sme boli a ja pisem, ze som nebola. Neradim, aby nesla aj ona. Ale zdoraznujem, ze ja sa stravujem zdravo (ako cukrovkar) aj normalne.

nicole003
26. júl 2023

Mne toho casu tiez robili tak ze odber,potom som zjedla oblozeny rohlik, odber, vypila som coca-colu a znova odber. Roztok mi dali az teraz pri druhom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre