Odmietli ste aj vy tripple test?

catrin91
23. okt 2017

Ahojte chcem sa opýtat , ci ste niektorá odmietli tripple test. dakujem za odpovede

majkabr
23. okt 2017

Áno odmietla som . Podpísala som že to nechcem a bolo.

andrbeata
23. okt 2017

Takisto som odmietla, presviedčala ma síce lekárka, ale nedala som sa presvedčiť, aj tak má zväčša falošnú pozitivitu.

leusko217
26. okt 2017

Ahojte. Pridavam svoju skusenost. Testy aj sono v 1. trim. v poriadku. Tripple test v 2. trim. ukazal velmi nizku hladinu estriolu uE3 a sono ukazalo vyvojovu vadu. Genetika vadu potvrdila. Ja osobne by som tripple neodmietla. Ano, je tam vela krat falosna pozitivita ale vidite ze nejake tie percenta su pravdive. Lekari ich nerobia len tak zo srandy. Napr. Trisomy test by tuto vadu neodhalil lebo skuma len tie 3 najzakladnejsie. Tripple test je na zvazenie kazdej a potom samozrejme na vlastnu zodpovednost ak sa narodi babo chore. Odber plodovky nie je nic hrozne a navyse mate istotu a nemusite sa triast do konca tehotenstva. Vela zien tu pise ako by si nechali aj chore deticky. Tak ja by som ich chcela vidiet a spytala sa potom po par mesiacoch alebo rokoch ci urobili dobre rozhodnutie. Starostlivost o taketo deticky si vyzaduje totiz velikansku psychicku silu, vela vysetreni a vela penazi na doktorov a liecenia a mnoho ineho. A aj ked sa mozu taketo rodiny potom tvarit ako zocelene takouto skusenostou, skutocnost je ina a len si to nahovaraju. Nasa rodina takyto pripad ma, preto viem o com hovorim. Ked je uz lekarska veda tak daleko a vie odhalit rozne vady, preco to odmietat?
😒

tana85
26. okt 2017

@leusko217 tiez si myslim, ze odmietanie testov je zbytocna hra na hrdinstvo. ak aj je tam zamer nechat si dieta nech je aj chore, vzdy je lepsie to vediet dopredu a pripravit sa na to - mat info o chorobe a starostlivosti, a tiez psychicky

leusko217
26. okt 2017

@tana85 Presne tak. Pokial do toho idem s tym ze viem diagnozu a vsetko co to obnasa a zahrna, tak v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre