Dobry den mamicky ma niekto taketo skusenosti ze Vam brali krv v 16tom tyzdni tehu na vrodene vady a vasa krv bola nevyhodnotitelna????
@77daniela77 praveze neviem mam ist na krv este raz a zasa cakat 2 tyzdne 😔
@luciaapatrik niekedy sa to stane, ked je vzorka kontaminovana. Neznamena to nic zle.
@luciaapatrik Tiez si myslim ze sa len nieco stalo s krvou,tak preto ju nemohli vyhodnotit,nemyslela by som na nic zle co sa tyka vysledkov,bud kludna.
@luciaapatrik niekedy je v materskej krvi málo dna bábätka a musí sa odber opakovať
@luciaapatrik nemyslíš Trisomy test?
@simona296 brali mi krv na vrodene vady downov syndrom a vzorka vysla nevyhodnotena
@luciaapatrik mne sa to tiež stalo lebo bolo málo DNA plodu v krvi tak to museli opakovať o 14 dni a podarilo sa
@luciaapatrik nevyhodnotena alebo nevyhodnotitelna? Niekedy sa ta krv kým sa dostane do labaku znehodnoti, zrazí a podobne vtedy sa nedá vyšetriť a odber je nutne opakovať.
@luciaapatrik mne 🙂 myslis trisomy a neinformativny vysledok? ak ano - tak nam a nepodaril sa ani opakovany odber a vratili nam peniaze, tvrdili nam, ze to moze byt kvoli tomu, ze si picham fraxiparine (hoc pred druhym odberom som si 48 hod. nepichla)
@petamich toto nechcem pocut, ja sa na trisomy uplne spolieham 🙄
@matkahelka zial u nas to vyslo takto, maximalne sklamana som bola z toho celeho ale vsak malymi pismenami pisu, ze sa to tyka tusim 4% vzoriek 😃 tak povedzme, ze my sme mali smolu a ty isto budes okej 🤞🏻🤞🏻ale akoze neprajem to nikomu, cakas tyzden na vysledok, po tyzdni ti povedia smola treba opakovat, kadeco ti beha hlavou, cakas dva tyzdne, zopakuju odber, uz si aj ten fraxiparin nepichnes, cakas tyzden a zas buch, neinformativny vysledok a bez slova mi vratili peniaze 🤪 uprimne po tejto skusenosti by som si vybrala nifty, tam sa vraj menej casto clovek s takymto stretne (ale to je jedna pani povedala, statistiky samozrejme nemam)
@petamich a kedy ti brali krv 1x? v ktorom tt?
@petamich a nechavas to uz teda tak? neriesis nic ine? ani amnio? ja mam uplnu paniku z tych genetickych poruch
@matkahelka prvykrat som bola 14tt (podla UTZ 15tt) a druhykrat 16tt (podla UTZ 17tt, od zaciatku je vacsi maly, lebo som mala ovulaciu posunutu) - radila som sa s lekarom a povedal, ze pockame na vysledky triple (hoc su indikativnym vypoctom pravdepodobnosti) a na morfologicky ultrazvuk a potom sa dohodneme - triple mi vyslo "dobre", NT a tieto merania boli dobre, morfologicke tiez v poriadku, tak lekar povedal, ze nevidi absolutne ziadny dovod alebo indikaciu, preco by som mala ist na amnio, tak sme si povedali, ze to nejdeme dalej riesit 🙂
@luciaapatrik trisomy test museli aj mne opaľovať po 14 dňoch. Zevrajze nedostatok Dňa dieťaťaze to býva, keď je to dievčatko. Mne sa narodilo a všetko ok🙂
@nelca0510 prepac ale to je opat "jedna pani povedala" v nasich terminovkach ho museli opakovat myslim trom - ja som bola jedna z nich - mne ani opakovany nevysiel (cakam chlapca), babam vysiel a jedna caka dievca, druha chlapca 🙂 pohlavie podla mna ozaj nema vplyv na dostatok/nedostatok DNA v krvi matky a ci ten test vyjde - su tam skratka aj ine faktory napr. ten LWH, velmi casto vtedy nevyjde, co mi potvrdil aj genetik z Medirexu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Preco nevyhodnotitelna?Aky dovod uviedli?