Nutkanie na močenie

tinushenka
15. júl 2016

Mám neustále nutkanie na močenie. Aj hneď ako vyjdem z WC ma tlačí a pritom mi vyjdú len 3 kvapky ☹ Najradšej by som doma ležala s termoforom ☹
Tie papieriky čo ukazujú krv v moči atď. som si včera robila a sú OK.

Keby chodím často, tak mi to nevadí. Ale stále nutkanie aj bezprostredne po tom ako vyjdem z WC je veľmi nepríjemné.

Máte s tým skúsenosť?

kikikat
15. júl 2016

@tinushenka ahoj nebude to náhodou zápal močových ciest? Ja som to tak mala ale mala som aj bolesti pri moceni,no uz to bolo pokročilé štádium,ale začínalo to rovnako

tinushenka
autor
15. júl 2016

No pri močení ma nepáli ale po močení mám také nepríjemné nutkanie, a to ešte ani z wc neodídem. Tie papieriky mám v poriadku, tak ja neviem ...

sibalka21
15. júl 2016

treba ist k lekarovi, pravdepodobne ti zacina zapal... Chod co najskor lebo potom to bude dooost neprijemne

tinushenka
autor
15. júl 2016

@sibalka21 Bola som, dali mi tiež len tu paličku na kontrolu.

Že vraj mi rastúca maternica tlačí na mechúr. Som v 17tom týždni. Ale mne sa to nezdá to tlačenie na mechúr veru ...

kikikat
15. júl 2016

No to môže byť že ti tlači na mechúr,aj tak keď si dáš cajik na močové cesty možno sa ti úľavy lepšie ako tabletky

tinushenka
autor
15. júl 2016

@kikikat pijem ho stále ...

kikikat
15. júl 2016

@tinushenka a nie s toho ti stále treba?😂

tinushenka
autor
15. júl 2016

@kikikat nie 🙂

tobnuf
15. júl 2016

Ahoj neviem ci si tehotna ci nie .. lebo ori tehotenstve ti moze tlacit babo na mechur tak je to normalne. A ak nie si tehu tak moze ist aj o hyperaktivny mocovy mechur

kikikat
15. júl 2016

@tinushenka tak neviem ja keď mám taký problém tak aj v tejto horúčave natiahnem ponožky na nohy nech je mi teplo a prejde to,vzhladom k tomu že cakas babo to mas uplne inak,ja som taký problém v tehotenstve nemal,

cammille
15. júl 2016

@tinushenka ja som mala presne toto iste niekedy v 25tt asi...nonstop nutkanie na mocenie, az sa to nedalo vydrzat...u dr vsetko uplne v poriadku, ziaden zapal nic, po 3 dnoch to samo preslo, vraj mi zrejme babo niekde pritlacilo nejaky nerv, ktory za normalnych okolnosti "aktivuje" pocit nutkania len vtedy, ked ozaj treba...neboj, prejde to😊

sibalka21
15. júl 2016

@tinushenka Jaaaaaaj tak to je o inom, nevsimla som si ze si tehu, resp. kam pises 🙂 Nooo to je normalne ze sa ti chce stale sikat... Este to bude aj horsie mozno :D To ma kazda tehotna... Ja som to mala tak, ked som bola uz vo vyssom stadiu, ze som nemohla ani z domu vyjst lebo som bola vacsinu casu na zachode :D Je to strasne ale musis to vydrzat 🙂

tinushenka
autor
15. júl 2016

@sibalka21 dakujem 🙂 mne väčšinou to najhoršie prejde keď vypijem aj liter/liter a pol vody/čaju.
@cammille Ďakujem :D áno je to strašné niekedy. Raz horšie raz lepšie. Keby chodím často na wc nepoviem nič. Ale keď sa mi chce stále, tak to je otrasné.

n0mi
15. júl 2016

@tinushenka babo ti tam niekde tlaci ci sedi. Je to uplne normalne a casom sa priprav ze to bude takto az do porodu. Babo sa zvacsuje a mechur jak keby zmensuje.

humajnicek
15. júl 2016

@tinushenka mňa toto trápilo aj keď som nebola tehotná. Bola som u známeho, čo robí urológa a on mi hovoril, že to mám v hlave viac menej. Že ono ide o to hlavne aby si telo zvyklo, teda ten mechúr, aby si zvykol že sa musí naťahovať 🙂 a teraz si vždy poviem, že veď som vyšla ešte len z wc tak nie je možné aby bol plný mechúr zas a vydržím 🙂

lidiii
26. apr 2022

@tinushenka pokusili sme sa o mimi teraz tlak v brušku a močenie na test kratko 2 den

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre