Ahojte zeny,neviem,ci ma niekto taku skusenost ako my mame.cakame nasho vytuzeneho syna,piate tehotenstvo.zvlastnost nasho dietata je ta,ze ma vsetky organy ulozene zrkadlovo.tj.srdiecko na pravej strane,pecen na lavej atd ale vsetko normalne vyvinute.potvrdil nam to dr.Grochal,sam sa pocas svojej praxe s tymto pripadom nestretol.chcela by som vediet,ci ma niektora tuto skusenost, lebo my nepozname nikoho podobneho.aky ma zivot,pp nejake obmedzenia
Tu sú nejaké informácie o tomto stave..aj keď dáš do Googlu “zrkadlovo otočene orgány” https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zivot-s-organ...
My sme mali takú pacientku. Bola to síce starucka teta. Ale ako viem nemala žiadne ťažkosti.
@barboritta moja mamina kedysi davno spominala,ze mali takeho chalana na rtg vysetreni.V karte to MUSI byt zapisane.Dr.im to vtedy nenapisala na listok,tak ze co sa im stali zo strojom,chalan musel ist este 2x.Mal 18r.A az ked ich pocul rozpravat o tom,ze asi sa im nieco pokazilo,im povedal,ze on ma vsetky organy zrkadlovo.Preto odporucam aj v buducnosti,vase dieta naucit,aby to u dr.hovorilo.Celkovo aj vy,preistoru.
ja som uz o tom pocula, ci dokonca aj v nejakom dokumente to bolo. Výnimočné. Ale vsetko bude ok 😉
@barboritta tak malý bude riadny rebel keď aj orgány si nainštaloval po svojom... 😄 Neboj sa, všetko je v poriadku, videla som minule v rámci nejakého dokumentu presne taký prípad, že chalan mal orgány uložené zrkadlovo naopak. Nijako ho to v ničom neobmedzovalo. 🙂
@barboritta moj syn ma tiez zrkadlovy obraz vnut.organov (situs viscerum inversus)a to ma uz 24r))) vsetko je ok))
@mimi7676 ďakujem za odpoveď,chlapec už má 3 roky a je absolútne zdravý.Este mi tak napadlo,nosí syn nejaké tetovanie, alebo niečo na tele,aby prípadne zdravotníci vedeli,že to tak má? Vieš,v prípade nehody alebo tak.Nam niečo také odporúčala pediatrická,ale zase on je ešte malý
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hmm tak to pocujem prvy krat. a co vam inak povedal doktor, mal by to byt nejaky hendikep, alebo ak bude vsetko ok tak to vdit nebude?