Nezdravé jedlo v tehotenstve

17. dec 2020

Ahojky mam taký problém keď to je vôbec problém 😃 som v 20 tt tehotenstva a dosť mi chutia nezdravé jedlá na posedenie zjem večer balík chipsov tyčinky (nie každý deň) ale moc do mna nejde zelenina a podobne ovocie jem každý deň mandarínky jablcka mi teraz veľmi chutia aj pomaranče ale nemôžem si pomôcť zelenina a takéto zdravé veci čo by som mala viac jesť ako blbosti mi nechutia jem aj vitamíny aspoň ale aj svokra do mna husti že by som mala jesť zdravo a nie takéto blbosti alebo milujem teraz pizzu a McDonald ale stále to počúvam ako jem nezdravé veci a že to bábätku uškodí ja som skôr názoru že šťastná najedena mama a potom je aj šťastne babatko ako to beriete vy tiež si myslite že by som to nemala jesť ?

denden77
17. dec 2020

aj ja som tak jedavala.. bezne milujem zeleninu, ovocie a sladke moc nemusim.. a v tehotenstve som ficala na MC Donalde, cokoladovych croissantoch, mila keksoch a musela byt aj pizza a sackove kura na paprike 🤣🤣🤣

pribinak
17. dec 2020

Tak ideálne to nie je, ale lepšie ako keby si fajčila či pila alkohol.
Lebo aj tie maminy sú šťastne keď si vypijú či zapália

anjelicek26
17. dec 2020

Vsak si kludne daj, ale zas to limituj - balik chipsov je slany strasne - odsyp si polku a nechod si dosypat... pizza je ok, ak si ju spravis sama, das si primerane syr, zeleninu, light sunku, nebude to taka katastrofa, mc donald no... tomu neprijdem na chut... tvojmu babu tie veci idu prefiltrovane cez tvoju pecen, nijako mu tym neskodis, na druhej strane v tehotenstve su tieto organy pretazovane, ci pecen ci oblicky ci srdce idu na dvesto percent a to posledne, co chcu riesit je vysoky cholesterol ci cukor. Mysli aj sama na seba a svoje zdravie. Treba mat rovnovahu, nic si neupierat, ale napriek tomu s rozumom...

bikarbona
17. dec 2020

Mne tiež tak chutilo, ale už by som to druhýkrát nerobila. Zbytočne som pribrala a bolo mi smutno 😨

simonka15513
17. dec 2020

Ja tak isto si doprajem všetko načo mám chuť 😋 som v 8.mesiaci a taká pizza aj mrazená s tatárskou je topka 😁

simonka15513
17. dec 2020

A ešte o sladkom ani nehovorím 😁 nikdy som sladké nejedla pred tehu akosi mi to vtedy nechutilo a teraz stále každý deň musí byť niečo aj teraz balík perníkov 😁

lucilaines
17. dec 2020

V prvom tehotenstve som zila na ovoci. Jedla som ho na kila, bola som doma PN, mala som cas si vyvarat zdrave obedy. Teraz som v 31tt a od zaciatku sa stravujem hrozne, prve mesiace mi bolo zle zo vsetkeho okrem mcchickenu z mekacu, mala som hi aj niekolkokrat do tyzdna. Doteraz nemam chut na zdrave jedlo, ani tolko casu, takze hocikedy zjem prve co je po ruke, donasku, polotovar, sladke ani nehovorim, na kila. Mam cca mesiac do porodu a pribrala som navlas rovnako ako pri prvom. Vysledky z krvi mam dokonca este lepsie, predtym som mala problemy s anemiou a hranicne pecenove testy, teraz mam vysledky ukazkove. Takze ja ti neviem, asi je to samozrejme lepsie zdravo jest, ale ocividne to ziadna katastrofa nie je.

mogaa
17. dec 2020

tehotná si má dať. na čo má chuť😉 neboj bábätku to neuškodískôr mu môže uškodiť stres z toho ak si mamička odopiera na čo má chuť🙂koľko tehotných prežije len na piškótach a cole, lebo z iného je im zle....

asia83
17. dec 2020

A z čoho má to dieťa rásť? Zo zeleniny? Nie. Z tukov, cukrov, sacharidov, atď. Preto si to vaše telo pýta, lebo to potrebuje. Nie iba vy, ale teda hlavne vaše dieťa.

bona69
17. dec 2020

Ja som sa napchavala stále arašidovymi chrumkami, chutilo slané hlavne, a denne aj kilo pomarančov 😁

kikaaa444
17. dec 2020

Ja sa čudujem že z mojej dcéry nie je zemiak 😆 ja som stále jedla zemiaky či vo forme hranoliek, zemiakových placiek atd😆 a o mekaci ani nehovorím .. tam som bola snáď varená pečená .. aj som mala často výčitky že sa zle stravujem ale nemohla som si pomôcť

chrumka333
17. dec 2020

ja som pred tehotenstvom bola mäsozravec (všetky druhy mäsa, jaternice, tlačenka, salama, parky) a v tehotenstve som do 7 mesiaca žiadne mäso nejedla a išli mi nachuť mučné, mliečne jedlá, ovocie a zelenina (hlavne zelená zelenina :D )....

ivangeline
17. dec 2020

Myslím, že nie si preto to dieťa pýta...ale preto, že nemáš vyváženú stravu, tak ješ blbosti, a hlavne veľmi veľa... Napr ja nejem veľmi mäso a preto sklznem do blbosti... Ale viem, že keď sa zapriem a dám si dostatočnú dávku proteínov, ovocia, zeleniny za týždeň...tak nemám taký mlsný jazýček. 😳😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
17. dec 2020

Nadych, vydych...pouzivaj ciarky a bodky 😉
A hlavne nezabudaj, ze kila pi porode nejdu tak lahko dole po chipsoch 😄 takze dieta bude stastne mozno, ale matka frustrovana z velkej riti 😋 (ktora ako)
Vsetko s mierou, ja som jedla pomarance na kika a tiez paradajky na kila a vela soli 😄 ale to som odpadavala kazdy druhy den pre nizky tlak, tak mi kazali vela solit 🙈 nepomohlo. Ale lepsie chutili paradajky.

sono2
18. dec 2020

Presne. Kľudne si daj akurát že neviem ako si na to s váhou. Posledné mesiace sa dosť priberá a ty môžeš kľudne nabrať 25kilo
Ja som síce nabrala ale za dva mesiace boli dole a posledných 6 kilo som musela vysadiť sladké. Ja mám už roky ale metabolizmus mam dobrý takže 63 kg. 178 cm v pohode.
Ide o teba až po pôrode ti neni smutno že budeš mať šunky. Nie každému to ide automaticky dole. A to nehovorím o sriach s ktorými už nerobíš nič

sono2
18. dec 2020

@ivangeline ale pýta si dieťa blbosť. To sú výhovorky.

ivangeline
18. dec 2020

@sono2 možno s tým majú niečo hormóny v tele. 🤷 Moje deti boli obe maličké, keď sa narodili. A neboli ani tučné. Pri oboch som pribrala 20kg. 😅 Do váhy pred deťmi mi chýba 6/7kg.

kiki68
18. dec 2020

skodis tym sebe, sem tam je to oki , ale stale to pojde do tuku a budes mat co robit po tehu to dat dole. Lebo ono to vsetko samo nezlezie a hlavne sa to moze niekde pousadzat vnutri ( pecen, zlcnik) . Takze skus skor normalne jedla ( maso, ryza, nejaka zelenina v tom) , nemusis extremne zdravo, ale tak nejak tu strednu cestu v tom najst.

sono2
18. dec 2020

@ivangeline Tak áno, ale stále si človek môže povedať nie. Tak 7 kil je dosť ja som s 70timi nič nezapla a mala som teda riadne šunky.

ivangeline
18. dec 2020

@sono2 do ďalšieho leta ich mať nebudem, mala má 10m. Mne nevadia. 😅🤣

lellla
22. dec 2020

V prvom tehu som stále bola na ovocí to by som aj vraždila za ovocie a smažené alebo čokoláda to by som grcala...teraz ? Moc toho ovocia nieje ale skôr mi chutí klobáska,hambac,salámy atď ...ale sladké mi stále nechutí ...ale tiež je zaujímavé že prvé tehotenstvo som bola anemicka a teraz vôbec mňa všetky výsledky super ...nie z ebay som jedla klobásky na kilá a každý deň ale keď mi zachutí tak si proste dám na čo mám chuť ...inak nedávam normálne čo si navarim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre